סלט פתוש ערבי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
 
סלט ים-תיכוני טעים ומרענן זרוי בקרעי פיתה פריכה
 FATTOUSH  SALAD
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-קפה פתוש והמסעדות בקסבות במרוקו
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
סמטאות הקסבות בערים העתיקות במרוקו כישפו אותי בעושר הססגוני שהציע השוק האוריינטלי.


 
הקסבה היא לבירינט סבוך אין-סופי, עד שלא עולה בדעת המתבונן שניתן לדחוס עוד משהו במקום הצר הצפוף והמפותל הזה.  כמה מדהים, לכן,  היה לגלות איזה הפתעות צופן לנו המקום.
 
דלת קטנה וצנועה הפרידה אותנו מצפיפות הסמטאות והדהימה במסעדות רחבות מימדים, עם עושר של קמרונות ונישות.  דרגשים נמוכים ארוכים לאורך הקירות, מכוסים במזרונים וכריות הסבה.  שולחנות נמוכים עם שרפרפים קטנים והכל מכוסה בקטיפות ובדים אוריינטליים מעוטרים.  הרצפה מכוסה במרבדים והקירות מעוטרים בעושר של מוטיבים מזרחיים.  גודש פריטים שהעין לא יכולה להכיל.  תאורת נרות  עמומה.  אווירה חמה מזמינה וניחוחות מפתים מהמטבח.


 
בוקר שבת אביבי בחיפה במושבה הגרמנית.  הגן הבהאי   ממעל והים מתחת.  נוף משכר.  טיילתי עם אחותי וגיסי ובחרנו באקראי לעשות חנייה ב"קפה פתוש", שבבעלותם של צעירים ערבים חיפאיים.  


 
הצצתי פנימה ונפגעתי.  כבמטה קסמים נשאבתי לזיכרון מסעדות הקסבות במרוקו.  הכל היה שם, אם כי בקטן. אפילו המוסיקה כישפה אותי.  שם לצליליה שתינו קפה ערבי בהל וטעמנו ממגוון הבקלאוות.


כשראיתי את החיוך  המאושר, שפשט על פניו של גיסי, הבנתי שהצלחתי לקחת אותו לרגע לשם, למרוקו. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סלט פתוש ערבי
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
מצרכים :

     -   לפיתות   -   פיתה / 3 פרוסות חלה
                      -   זעתר
                      -   מלח ים אטלנטי / מלח גס
                      -   שום קצוץ דק
                      -   תרסיס שמן זית
     -   לסלט     -   2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גדולות
                      -   2 מלפפונים בקליפה פרוסים גס
                      -   לב של חסה ערבית חתוך לשערות דקת
                      -   לבחירה -   פלפל

                                      -   צנוניות
                      -   4 בצלים ירוקים קצוצים דק/רצועות בצל סגול
                      -   שום קצוץ דק
                      -   צרור פטרוזיליה קצוץ דק
                      -   שפע של נענע קצוצה דק
                      -   שמן זית בנדיבות
                      -   שפע של מיץ לימון
                      -   1/2 כפית סומק
                      -   מלח

     -   לפורר על הסלט :
                      -   100 גרם גבינה בולגרית או פטה
    
אופן ההכנה :

     -   קליית הפיתות / החלה :
         -   לחצות פיתה ל-2 עיגולים / לחתוך 3 פרוסות חלה
         -   לפזר זעתר, מלח ושום קצוץ
         -   לרסס בשמן זית
         -   לאפות כמה דקות עד שזהוב ופריך
         -   לחתוך לריבועים גדולים
     -   הכנת הסלט :
         -   להכין מראש אבל ההמלחה והערבוב ייעשו לפני ההגשה
      -   בניית המנה לפני ההגשה :
        -   להניח את הסלט בקערה רחבה, לתבל במלח ולערבב
        -   לפורר את הגבינה על הסלט
        -   לפזר למעלה את קרוטוני הפיתה / החלה
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילומים מהאתרים
http://www.nomingthrulife.com/fattoush-salad/
http://www.neverendingvoyage.com/vegetarian-survival-guide-to-jordan/
http://tastefoodblog.com/2011/07/05/fattoush-salad-recipe/
http://pennalumniblog.files.wordpress.com/2013/05/8668086271_981ad99b6a_k.jpg
 http://blog.travel-exploration.com/wp-content/uploads/2013/03/Kasbah-Toubkal-11.jpg
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3087571,00.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FATTOUSH  SALAD
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 INGEDIENTS :

   For pitas   -   Pita / 3 slices of challah 
                     -   Hyssop - Zaatar
                     -   Atlantic sea salt / sea salt
                     -   Garlic, finely chopped
                     -   Olive oil spray
   For salad  -   2 large tomatoes, cut into large chunks
                     -   2 cucumbers in shell sliced coarsely
                     -   Arabian lettuce sliced thinly 
                     -   To choose - pepper
                                           - radishes
                     -   4 green onions, finely chopped / Red onion strips 
                     -   Finely chopped garlic
                     -   A bunch of parsley, finely chopped
                     -   Plenty of mint finely chopped
                     -   Olive oil, generously
                     -   Plenty of lemon juice
                     -   1/2 tsp of sumac
                     -   Salt
   Crumble on the salad:
                     - 100 grams of feta cheese
 
PREPARATION :

   For toasting the pitas / Challah :
        -   Cross pita to 2 circles / cut 3 slices of Challah 
        -   Scatter zaatar, salt and chopped garlic
        -   Spray with olive oil
        -   Bake a few minutes until golden and crisp
        -   Cut into large squares
   The salad :       
        -   Prepare ingredients in advance but salt and mix just before
            serving
   Building the dish before serving :
       -   Place the salad in a wide bowl , salt and mix
       -   Crumble the cheese on the salad
       -   Scatter over the croutons

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה