פרנה - לחם מרוקאי אפוי על חלוקי נחל - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 אם מדברים על אוכל סקסי... אז זהו זה
MOROCCAN  FRENA  BREAD  BAKED  ON  PEBBLES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-עידו פוחד ליפול מהמזרון... ותנור פרנה במרוקו וחלוקי נחל כחלופה

.....................................................................................................................................................................................


זה עידו, הנכד התאום ואליבא דאמ'שלו ככה הוא ישב לו שם עשר דקות ויילל שתבוא להוריד אותו מהספה הגבוהה והמפחידה הזאת...

עידו גם חובב לחם מושבע, אז לכבודך הבאתי כאן מתכון מדהים לפרנה מרוקאית....

במרוקו אפו לחם בטבון אבן דמוי איגלו שנקרא פרנה. 


החלופה, עם חלוקי נחל בתנור, משאירה חותם של שקעים מהאבנים ונותנת תוצאה טעימה - לחם פריך בנקישה מבחוץ ותפוח, רך וספוגי בפנים. 


 ניסיתי וזה קצר הצלחה משפחתית גורפת - נפלא !!!
.............................................................................................................................................
פרנה - לחם מרוקאי על חלוקי נחל
.............................................................................................................................................

חלוקי הנחל :
     -   יש לבחור חלוקי נחל בגודל ביצה ובכמות מספקת ליצירת שכבת בסיס
         לתבנית
     -   מומלץ, בשימוש ראשון, לוודא שהאבנים לא מתפוצצות.  
יש לרחוץ ולהרתיח
          אותן
     -   יש להיזהר מכוויות מהאבנים, בשעת האפייה ואחריה


מצרכים ל-4 לחמים בגודל פיתה גדולה :    
     -   1 ק"ג קמח לבן (רצוי קמח לחם)
     -   50 גרם שמרים
     -   1 אבקת אפייה
     -   1 כף סוכר
     -   2 כפות שמן קנולה
     -   3-4 כוסות מים (אולי 3 יספיקו)
     -   1 כף מלח דק
אופן הכנת הבצק :
     -   מערבבים קמח, שמרים ואבקת אפיה בקערה או במערבל
     -   מוסיפים ללישה סוכר ושמן
     -   לשים 9 דקות, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת בצק אחיד
     -   מוסיפים מלח לדקת לישה אחרונה


ההתפחות :
     -   להניח על משטח מקומח ל-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק
     -   לעצב לכדור, לגלגל בקמח, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח שעה עד הכפלה
     -   להכות באגרוף וללוש משך 3 דקות תוך קיפול הבצק כלפי פנים. לעצב לכדור,

         לכסות בשקית ניילון ולהתפיח חצי שעה
     -   ללוש תוך קיפול הקצוות למרכז

     -  לקבלת תוצאות טובות יותר מומלץ לעשות זאת שוב כעבור חצי שעה נוספת

האפייה - רצוי בסמוך לארוחה - למחרת הופך ל"סוליית גומי קשה"
     -   כשעה לפני סיום ההתפחות יש להניח חלוקי נחל בתחתית תבנית ולחמם
         בתנור למשך שעה ב-250 מעלות
     -   לחלק את הבצק ל-4 ולעצב, בעזרת קימוח, פיתות בעובי 1 ס"מ
     -   לשמן את האבנים (עמי, הטבח בקיבוצי, טוען שזה מלהיט אותן) ולהניח עליהן

         את הפיתות.  זהירות ! לוהט
     -   לאפות 10 דקות בחום מירבי עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום-זהוב, אך לא

         שחום לגמרי

ההגשה :
     -   להבריש בשמן זית משובח ולהגיש לצד דג מרוקאי, שקשוקה
         ומגוון סלטים ומאכלים מהמטבח המרוקאי
.............................................................................................................................................
  הצילומים מהאתרים
.............................................................................................................................................
.  MOROCCAN  FRENA  BREAD  BAKED  ON  PEBBLES
 ............................................................................................................................................

THE  PEBBLES :
      -   Choose egg-sized pebbles, enough to create
          a full base layer to the o
ven format
      It is recommended, at the first use, to make sure that the prbbles

         do not explode - Wash and boil them in water
      Be careful of burns from the prbbles

INGREDIENTS  FOR  4  LARGE  PITA  BREADS :
     -   1 kg of white flour (bread flour preferably)
     -   50 g yeast
     -   1 packet of baking powder
     -   1 tbsp of sugar
     -   2 tbsp of canola oil
     -   3-4 cups of water (perhaps 3 would be enough)
     -   1 tbsp fine salt

PREPARATION  OF  THE  DOUGH :
       Mix flour, yeast and baking powder in a bowl or blender;
       Add sugar and oil to kneading
       Knead 9 minutes, slowly adding water, until the dough is smooth
       Add fine salt at the last minute of kneading


LET  THE DOUGH  RISE :
       Lay the dough on a floured surface for 10 minutes until it is soft,
         flexible and slightly sticky
      Shape into a ball, roll in flour, cover with a plastic bag and let it

         rise up until doubling the volume
      Hit with a fist and knead for 3 minutes while folding the

         dough inward. Shape into a ball,  Cover with
         a plastic bag and let it rise up for half an hour
      Knead, folding the edges to the center.

     -   For better results it is recommended to do this again After half an
         hour

BAKING :
     -   Baking is recommended close to the meal because the bread
         hardens the next day
     -   About an hour before the dough is ready, put the pebbles on the

         bottom of a Baking dish and heat about an hour in 250 C degrees
 
      Divide the dough into 4 and shape, by using flour, 1 cm thick pita
         breads
     -   Brush the stones with oil and place the pita breads on them.  Be
         careful! It's hot
      Bake 10 minutes until the texture is crisp and golden-brown,

         but not totally dark

SERVING :
 
     Brush with olive oil and serve with Moroccan fish, Shakshuka with

         variety of salads and dishes of the Moroccan cuisine
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה