אם מדברים על אוכל סקסי... אז זהו זה
MOROCCAN FRENA BREAD BAKED ON PEBBLES
SEE TRANSLATION BELOWסיפור-עידו פוחד ליפול מהמזרון... ותנור פרנה במרוקו וחלוקי נחל כחלופה
.....................................................................................................................................................................................
זה עידו, הנכד התאום ואליבא דאמ'שלו ככה הוא ישב לו שם עשר דקות ויילל שתבוא להוריד אותו מהספה הגבוהה והמפחידה הזאת...
עידו גם חובב לחם מושבע, אז לכבודך הבאתי כאן מתכון מדהים לפרנה מרוקאית....
במרוקו אפו לחם בטבון אבן דמוי איגלו שנקרא פרנה.
החלופה, עם חלוקי נחל בתנור, משאירה חותם של שקעים מהאבנים ונותנת תוצאה טעימה - לחם פריך בנקישה מבחוץ ותפוח, רך וספוגי בפנים.
ניסיתי וזה קצר הצלחה משפחתית גורפת - נפלא !!!
.............................................................................................................................................
פרנה - לחם מרוקאי על חלוקי נחל
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
חלוקי הנחל :
- יש לבחור חלוקי נחל בגודל ביצה ובכמות מספקת ליצירת שכבת בסיס
לתבנית
- מומלץ, בשימוש ראשון, לוודא שהאבנים לא מתפוצצות. יש לרחוץ ולהרתיח
אותן
- יש להיזהר מכוויות מהאבנים, בשעת האפייה ואחריה
מצרכים ל-4 לחמים בגודל פיתה גדולה :
חלוקי הנחל :
- יש לבחור חלוקי נחל בגודל ביצה ובכמות מספקת ליצירת שכבת בסיס
לתבנית
- מומלץ, בשימוש ראשון, לוודא שהאבנים לא מתפוצצות. יש לרחוץ ולהרתיח
אותן
- יש להיזהר מכוויות מהאבנים, בשעת האפייה ואחריה
מצרכים ל-4 לחמים בגודל פיתה גדולה :
- 1 ק"ג קמח לבן (רצוי קמח לחם)
- 50 גרם שמרים
- 1 אבקת אפייה
- 50 גרם שמרים
- 1 אבקת אפייה
- 1 כף סוכר
- 2 כפות שמן קנולה
- 3-4 כוסות מים (אולי 3 יספיקו)
- 1 כף מלח דק
אופן הכנת הבצק :
- מערבבים קמח, שמרים ואבקת אפיה בקערה או במערבל
- מוסיפים ללישה סוכר ושמן
- לשים 9 דקות, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים מלח לדקת לישה אחרונה
ההתפחות :
- להניח על משטח מקומח ל-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק
- לעצב לכדור, לגלגל בקמח, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח שעה עד הכפלה
- להכות באגרוף וללוש משך 3 דקות תוך קיפול הבצק כלפי פנים. לעצב לכדור,
לכסות בשקית ניילון ולהתפיח חצי שעה
- ללוש תוך קיפול הקצוות למרכז
- לקבלת תוצאות טובות יותר מומלץ לעשות זאת שוב כעבור חצי שעה נוספת
האפייה - רצוי בסמוך לארוחה - למחרת הופך ל"סוליית גומי קשה"
- כשעה לפני סיום ההתפחות יש להניח חלוקי נחל בתחתית תבנית ולחמם
בתנור למשך שעה ב-250 מעלות
- לחלק את הבצק ל-4 ולעצב, בעזרת קימוח, פיתות בעובי 1 ס"מ
- לשמן את האבנים (עמי, הטבח בקיבוצי, טוען שזה מלהיט אותן) ולהניח עליהן
את הפיתות. זהירות ! לוהט
- לאפות 10 דקות בחום מירבי עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום-זהוב, אך לא
שחום לגמרי
ההגשה :
- להבריש בשמן זית משובח ולהגיש לצד דג מרוקאי, שקשוקה
ומגוון סלטים ומאכלים מהמטבח המרוקאי
- מוסיפים ללישה סוכר ושמן
- לשים 9 דקות, תוך הוספה הדרגתית של מים, עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים מלח לדקת לישה אחרונה
ההתפחות :
- להניח על משטח מקומח ל-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק
- לעצב לכדור, לגלגל בקמח, לכסות בשקית ניילון ולהתפיח שעה עד הכפלה
- להכות באגרוף וללוש משך 3 דקות תוך קיפול הבצק כלפי פנים. לעצב לכדור,
לכסות בשקית ניילון ולהתפיח חצי שעה
- ללוש תוך קיפול הקצוות למרכז
- לקבלת תוצאות טובות יותר מומלץ לעשות זאת שוב כעבור חצי שעה נוספת
האפייה - רצוי בסמוך לארוחה - למחרת הופך ל"סוליית גומי קשה"
- כשעה לפני סיום ההתפחות יש להניח חלוקי נחל בתחתית תבנית ולחמם
בתנור למשך שעה ב-250 מעלות
- לחלק את הבצק ל-4 ולעצב, בעזרת קימוח, פיתות בעובי 1 ס"מ
- לשמן את האבנים (עמי, הטבח בקיבוצי, טוען שזה מלהיט אותן) ולהניח עליהן
את הפיתות. זהירות ! לוהט
- לאפות 10 דקות בחום מירבי עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום-זהוב, אך לא
שחום לגמרי
ההגשה :
- להבריש בשמן זית משובח ולהגיש לצד דג מרוקאי, שקשוקה
ומגוון סלטים ומאכלים מהמטבח המרוקאי
.............................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
.............................................................................................................................................
THE PEBBLES :
- Choose egg-sized pebbles, enough to create
a full base layer to the oven format
- It is recommended, at the first use, to make sure that the prbbles
do not explode - Wash and boil them in water
- Be careful of burns from the prbbles
. MOROCCAN FRENA BREAD BAKED ON PEBBLES
............................................................................................................................................
THE PEBBLES :
- Choose egg-sized pebbles, enough to create
a full base layer to the oven format
- It is recommended, at the first use, to make sure that the prbbles
do not explode - Wash and boil them in water
- Be careful of burns from the prbbles
INGREDIENTS FOR 4 LARGE PITA BREADS :
- 1 kg of white flour (bread flour preferably)
- 50 g yeast
- 1 packet of baking powder
- 1 tbsp of sugar
- 2 tbsp of canola oil
- 3-4 cups of water (perhaps 3 would be enough)
- 1 tbsp fine salt
- 50 g yeast
- 1 packet of baking powder
- 1 tbsp of sugar
- 2 tbsp of canola oil
- 3-4 cups of water (perhaps 3 would be enough)
- 1 tbsp fine salt
PREPARATION OF THE DOUGH :
- Mix flour, yeast and baking powder in a bowl or blender;
- Add sugar and oil to kneading
- Knead 9 minutes, slowly adding water, until the dough is smooth
- Add fine salt at the last minute of kneading
LET THE DOUGH RISE :
- Lay the dough on a floured surface for 10 minutes until it is soft,
flexible and slightly sticky
- Shape into a ball, roll in flour, cover with a plastic bag and let it
rise up until doubling the volume
- Hit with a fist and knead for 3 minutes while folding the
dough inward. Shape into a ball, Cover with
a plastic bag and let it rise up for half an hour
- Knead, folding the edges to the center.
- For better results it is recommended to do this again After half an
hour
BAKING :
- Baking is recommended close to the meal because the bread
hardens the next day
- About an hour before the dough is ready, put the pebbles on the
bottom of a Baking dish and heat about an hour in 250 C degrees
- Divide the dough into 4 and shape, by using flour, 1 cm thick pita
breads
- Brush the stones with oil and place the pita breads on them. Be
careful! It's hot
- Bake 10 minutes until the texture is crisp and golden-brown,
but not totally dark
SERVING :
- Brush with olive oil and serve with Moroccan fish, Shakshuka with
a variety of salads and dishes of the Moroccan cuisine
- Mix flour, yeast and baking powder in a bowl or blender;
- Add sugar and oil to kneading
- Knead 9 minutes, slowly adding water, until the dough is smooth
- Add fine salt at the last minute of kneading
LET THE DOUGH RISE :
- Lay the dough on a floured surface for 10 minutes until it is soft,
flexible and slightly sticky
- Shape into a ball, roll in flour, cover with a plastic bag and let it
rise up until doubling the volume
- Hit with a fist and knead for 3 minutes while folding the
dough inward. Shape into a ball, Cover with
a plastic bag and let it rise up for half an hour
- Knead, folding the edges to the center.
- For better results it is recommended to do this again After half an
hour
BAKING :
- Baking is recommended close to the meal because the bread
hardens the next day
- About an hour before the dough is ready, put the pebbles on the
bottom of a Baking dish and heat about an hour in 250 C degrees
- Divide the dough into 4 and shape, by using flour, 1 cm thick pita
breads
- Brush the stones with oil and place the pita breads on them. Be
careful! It's hot
- Bake 10 minutes until the texture is crisp and golden-brown,
but not totally dark
SERVING :
- Brush with olive oil and serve with Moroccan fish, Shakshuka with
a variety of salads and dishes of the Moroccan cuisine
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה