ASIAN MEATBALLS WITH CORIANDER WINE & PRUNE JAM
סיפור - שוק האוכל הלילי בבייג'ין. טיולים + סין
.....................................................................................................................................................................................
ביקור בשווקי סין חשף אותנו למגוון מצרכים ומאכלים מוכרים ומוכרים פחות, אם לא דוחים.... לכן בעצירות במסעדות שבדרך המדריך דאג שיוגשו לנו רק מאכלים שמוכרים לנו.....
ביקור בשוק האוכל הלילי בבייג'ין ממחיש את העובדה שבסין אפשר לאכול כל דבר שזז - רימות, גלמים, חרגולים, נחשים, עקרבים, צפרדעים ומה לא.
השוק מרהיב עין ביופיו. לאורך כל הרחוב, משני צדיו, דוכנים זהים מתוחזקים על ידי צעירים לבושים בתלבושת אחידה בצבע אדום-לבן.
הרחוב סואן ומלא בצעירים מקומיים ותיירים סקרנים כמונו.
ווקים ענקיים רוחשים והמנות נבחשות בהם בזריזות ובמיומנות. ריחות עזים מלווים אותנו. חלקם מעוררי תיאבון וחלקם דוחים....
והמראות..... שלא נדע....
אז הנה משהו קצת שפוי לחך מערבי....
מתכון לכדורוני בשר זעירים ברוטב ספריבס ישן שלי. התבשיל זכה לשבחים באחת מארוחת השישי המשפחתיות האחרונות.
....................................................................................................................................................................................
קציצות אסייתיות בכוסברה ורוטב יין וריבת פובידל
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
- לקציצות :
- לקציצות :
- 1/2 ק' בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 לחמנייה גדולה מורטבת ממש מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 1 כף שום כתוש
- 1 ביצה גדולה
- 2 כף שמן קנולה
- תבלינים - 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- 1 בצל גדול
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 לחמנייה גדולה מורטבת ממש מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 1 כף שום כתוש
- 1 ביצה גדולה
- 2 כף שמן קנולה
- תבלינים - 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- תערובת - 1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
- לרוטב ספריבס ישן וטוב שלי :
- 2.5 כוסות מים
- לרוטב ספריבס ישן וטוב שלי :
- 2.5 כוסות מים
- 1/3 כוס יין אדום יבש
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף ריבת פובידל
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- 2 כפות חומץ
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף ריבת פובידל
- 1 קופסת רסק עגבניות קטנה
- 2 כפות חומץ
- 2 ס"מ שורש זנגוויל קצוץ
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק (כנראה אין צורך)
- פלפל שחור גרוס
- מלח דק (כנראה אין צורך)
- להסמכת הרוטב :
- לערבב - כף גדושה קורנפלור
- 1 כוס מים
- להגשה ולקישוט :
- להגיש לצד קערת אורז
- להגיש לצד קערת אורז
- לעיטור הקציצות - בצל ירוק קצוץ באלכסון
- טפטוף של שמן שומשום
- טפטוף של שמן שומשום
אופן ההכנה :
- הכנה יום מראש :
- לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל
- לקציצות :
- במעבד מזון - לקצוץ גס ובנפרד את הבצל, הכוסברה, הלחמנייה
ושורש הגי'נג'ר
- לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל
- לקציצות :
- במעבד מזון - לקצוץ גס ובנפרד את הבצל, הכוסברה, הלחמנייה
ושורש הגי'נג'ר
- להניח בקערה ולהוסיף בשר טחון, שום, ביצה, שמן, תבלינים ופירורי
לחם מעורבים באבקת אפייה
- ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
- ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה בקירור
- לרוטב :
- לערבב את כל המצרכים
http://www.dafni.com/china/food.htm
- בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
- בסיר רחב להרתיח את הרוטב ולהנמיך את האש
- להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
- להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה
- להוסיף קציצות קטנות לרוטב המתבשל
- להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה עדינה
ולהנמיך את האש
- לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי לכסות את
- לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם כדי לכסות את
הקציצות ברוטב
- להסמכה בסוף הבישול יש לערבב קורנפלור ומים
- לתקן טעמים
- לתקן טעמים
הגשה וקישוט :
- להגיש לצד אורז ולעטר בבצל ירוק וטפטוף של שמן שומשום
הקפאה :
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
- ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
.....................................................................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.tour-beijing.com/blog/beijing-travel/beijing-food/wangfujing-night-food-street/http://www.dafni.com/china/food.htm
.....................................................................................................................................................................................
ASIAN MEATBALLS WITH CORIANDER WINE & PRUNE JAM
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS:
- For the meatballs :
- 1 large onion
- 1/2 a bunch of coriander
- 1 large bun lightly-dampened and drained / 3 slices of bread
- 1/2 kg of ground beef
- 2 cm of ginger root
- 1 tbsp of crushed garlic
- 1 large egg
- 2 tbsp of canola oil
- Spices
- 1/4 teaspoon of ground black pepper
- 1 level teaspoon of fine salt
- 1/4 cup of bread crumbs + 1 tsp of baking powder
- For the sauce:
- 2.5 cups of water
- 1/3 cup a dry red wine
- 4 tbsp soy sauce
- 1 tbsp powidl jam
- 1 small pack of tomato paste
- 2 tbsp vinegar
- 2 cm ginger root, chopped
- 1 tsp of crushed garlic
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp sweet paprika
- Ground black pepper
- Fine salt (probably not necessary)
- For thickening the sauce :
- Mix - 1 heaped tablespoon cornflour
- 1 cup of water
- For serving and garnish :
- Serve next to a bowl of rice
- Decoration - chopped green onions diagonally
- Drizzle of sesame oil
PREPARATION :
- Preparation a day ahead :
- Store refrigerated, a box with spiced meat + a box with
uncooked sauce
- For the meatballs mixture:
- Use a food processor to chop the onion, coriander,ginger and
roll (coarsely chop each item separately)
- Add ground beef, garlic, egg, oil, spices and breadcrumbs
mixed with baking powder
- Knead for 5 minutes and leave for two hours / night in the
fridge
- For the sauce :
- Mix all the ingredients
- Cooking meatballs in a wide pot 2 hours later or the next day :
- Bring the sauce to a boil in a wide pot and reduce heat
- Place small meatballs in in the brewing sauce
- Add boiling water almost to cover the meatballs
- Bring to a gentle boil and lower the fire
- Cook, covered, for 30-60 minutes, on low heat and rotate the
pot occasionally to cover the meatballs with sauce
- At the end thicken with a mixture of water and cornflour
- Fix flavors
- Seve with rice and add chopped green onions and a drizzle of
sesame oil
FREEZING :
- You can freeze it and microwave
- For the meatballs :
- 1 large onion
- 1/2 a bunch of coriander
- 1 large bun lightly-dampened and drained / 3 slices of bread
- 1/2 kg of ground beef
- 2 cm of ginger root
- 1 tbsp of crushed garlic
- 1 large egg
- 2 tbsp of canola oil
- Spices
- 1/4 teaspoon of ground black pepper
- 1 level teaspoon of fine salt
- 1/4 cup of bread crumbs + 1 tsp of baking powder
- For the sauce:
- 2.5 cups of water
- 1/3 cup a dry red wine
- 4 tbsp soy sauce
- 1 tbsp powidl jam
- 1 small pack of tomato paste
- 2 tbsp vinegar
- 2 cm ginger root, chopped
- 1 tsp of crushed garlic
- 1 tsp sesame oil
- 1 tsp sweet paprika
- Ground black pepper
- Fine salt (probably not necessary)
- For thickening the sauce :
- Mix - 1 heaped tablespoon cornflour
- 1 cup of water
- For serving and garnish :
- Serve next to a bowl of rice
- Decoration - chopped green onions diagonally
- Drizzle of sesame oil
PREPARATION :
- Preparation a day ahead :
- Store refrigerated, a box with spiced meat + a box with
uncooked sauce
- For the meatballs mixture:
- Use a food processor to chop the onion, coriander,ginger and
roll (coarsely chop each item separately)
- Add ground beef, garlic, egg, oil, spices and breadcrumbs
mixed with baking powder
- Knead for 5 minutes and leave for two hours / night in the
fridge
- For the sauce :
- Mix all the ingredients
- Cooking meatballs in a wide pot 2 hours later or the next day :
- Bring the sauce to a boil in a wide pot and reduce heat
- Place small meatballs in in the brewing sauce
- Add boiling water almost to cover the meatballs
- Bring to a gentle boil and lower the fire
- Cook, covered, for 30-60 minutes, on low heat and rotate the
pot occasionally to cover the meatballs with sauce
- At the end thicken with a mixture of water and cornflour
- Fix flavors
SERVING AND DECORATION:- Seve with rice and add chopped green onions and a drizzle of
sesame oil
FREEZING :
- You can freeze it and microwave
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה