טעמים וניחוחות נפלאים שמעלים זיכרונות נוסטלגיים מטיול בצרפת
BAKED CHICKEN SCENTED WITH GARLIC, LEMON, THYME, ROSEMARY AND TARRAGON
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-נופים מכבישי הקורניש בריביירה הצרפתית. מצולם. טיולים + צרפת + 70
.....................................................................................................................................................................................
טעמים וניחוחות מחברים תמיד לזיכרונות. הפעם נסעתי בזמן
ל-Corniche Roads , כבישים פתלתלים, שיורדים בתלילות לריביירה הצרפתית וחושפים נופים עוצרי נשימה.
.....................................................................................................................................................................................
עוף אפוי בניחוח לימון, שום, טימין, רוזמרין וטרגון .....................................................................................................................................................................................
זה כל מה שתצטרכו
הכנת המישרה לעוף מרוזמרין, תימין, טרגון, שום, פלפל שחור ושמן זית
שריית העוף במישרה לשעתיים עד לילה
בניית שכבות בתבנית מצופה בנייר אפייה - פרוסות לימון, עוף וחצאי ראשי שום
אפייה של 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות מבלי לפתוח את התנור עד לסיום - חשוב !!!
הכנת המישרה לעוף מרוזמרין, תימין, טרגון, שום, פלפל שחור ושמן זית
שריית העוף במישרה לשעתיים עד לילה
בניית שכבות בתבנית מצופה בנייר אפייה - פרוסות לימון, עוף וחצאי ראשי שום
אפייה של 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות מבלי לפתוח את התנור עד לסיום - חשוב !!!
בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-6 סועדים :
העוף :
- 6 כרעיים
תערובת לתיבול ושרייה :
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש
- 3 שיני שום מעוכות / 1 כפית גדושה מחית שום קפואה
- תבלינים (טריים-קצוצים דק-דק, או מיובשים)
- עלים מ-4 ענפי טרגון
- עלים מ-4 ענפי רוזמרין
- שפע עלי תימין
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס מים
ירקות :
- 3 פרוסות דקות של לימון
- 3 ראשי שום חצויים בקליפה
לבחירה - תמיסה להסמכת הרוטב :
- 1 כוס יין לבן יבש / מים
- 1 כף קמח / קורנפלור
אופן ההכנה :
- לעסות את הכרעיים בתערובת התיבול ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור
- לחמם מראש תנור ל- 230 מעלות / 250 בטוסטר אובן שלי
- להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה
- להניח על התבנית פרוסות לימון וראשי שום חצויים
- להניח שכבה נוספת של כרעי העוף
- לאפות משך 45 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור - חשוב !!!
- להניח את העוף בקדירת הגשה ולשים בצד למשך 20 דקות עם כיסוי – העוף
יישאר חם והמיצים יכלאו בו
- להכין רוטב (לבחירה) -
- להעביר את הרוטב לסיר ולשפוך את עודפי השומן
- להביא לרתיחה על אש הגז
- להוסיף תמיסה להסמכת הרוטב ולתקן טעמים
להגשה
- תפוחי אדמה אפויים
.....................................................................................................................................................................................
צילומי הנוף מהאתר
http://www.hotel-r.net/fr/la-haute-corniche
.....................................................................................................................................................................................
http://www.hotel-r.net/fr/la-haute-corniche
.....................................................................................................................................................................................
BAKED CHICKEN SCENTED WITH GARLIC, LEMON, THYME, ROSEMARY AND TARRAGON
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 6 PEOPLE :
Chicken :
- 6 whole legs
Soaking and seasoning mix :
- 3 tablespoons olive oil
- 2 tbsp honey
- 3 crushed garlic cloves / 1 teaspoonful of garlic puree, frozen
- Spices (fresh-finely chopped, or dried) :
- Leaves from 4 tarragon branches
- Leaves of 4 branches of rosemary
- Plenty of thyme leaves
- Ground black pepper
- 1/2 cup water
Vegetables :
- 3 thin slices of lemon
- 3 garlic heads, halved and unpeeled
Optional - mix to thicken the sauce :
- 1 cup dry white wine / water
- 1 tablespoon flour / cornstarch
PREPARATIONS :
- Massage the legs with the seasoning mixture and leave for two
hours until night refrigerated
- Preheat oven to 230 C
- Prepare a baking pan lined with baking paper
- Place in the baking pan slices of lemon and garlic heads, halved
- Lay another layer of chicken legs
- Bake for 45 minutes without opening the oven door -
IMPORTANT !!!
- Place the chicken in a serving dish and set aside for 20 minutes
covered - the chicken will remain hot and the juices will kept in it
- Make sauce (optional) :
- Transfer the sauce to a pot and pour the excess fat
- Bring to a boil over the gas fire
- Thicken with a mixture of liquids and cornflour / flour
- Fix flavors
SERVING :
- Baked potatos
hours until night refrigerated
- Preheat oven to 230 C
- Prepare a baking pan lined with baking paper
- Place in the baking pan slices of lemon and garlic heads, halved
- Lay another layer of chicken legs
- Bake for 45 minutes without opening the oven door -
IMPORTANT !!!
- Place the chicken in a serving dish and set aside for 20 minutes
covered - the chicken will remain hot and the juices will kept in it
- Make sauce (optional) :
- Transfer the sauce to a pot and pour the excess fat
- Bring to a boil over the gas fire
- Thicken with a mixture of liquids and cornflour / flour
- Fix flavors
SERVING :
- Baked potatos
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה