עוף אפוי בניחוח לימון, שום, טימין, רוזמרין וטרגון - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



טעמים וניחוחות נפלאים שמעלים זיכרונות נוסטלגיים מטיול בצרפת
BAKED  CHICKEN  SCENTED  WITH  GARLIC,  LEMON,  THYME,  ROSEMARY  AND  TARRAGON
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-נופים מכבישי הקורניש בריביירה הצרפתית.  מצולם. טיולים + צרפת + 70 
.....................................................................................................................................................................................

טעמים וניחוחות מחברים תמיד לזיכרונות.  הפעם נסעתי בזמן
 ל-Corniche Roads , כבישים פתלתלים, שיורדים בתלילות לריביירה הצרפתית וחושפים נופים עוצרי נשימה.

והיום....
.....................................................................................................................................................................................
עוף אפוי בניחוח לימון, שום, טימין, רוזמרין וטרגון
.....................................................................................................................................................................................


 זה כל מה שתצטרכו



הכנת המישרה לעוף מרוזמרין, תימין, טרגון, שום, פלפל שחור ושמן זית

 שריית העוף במישרה לשעתיים עד לילה

בניית שכבות בתבנית מצופה בנייר אפייה - פרוסות לימון, עוף וחצאי ראשי שום



אפייה של 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות מבלי לפתוח את התנור עד לסיום - חשוב !!!



בתיאבון
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים ל-6 סועדים :

   העוף :
      -   6 כרעיים
   תערובת לתיבול ושרייה :
      -   3 כפות שמן זית

      -   2 כפות דבש
      -   3 שיני שום מעוכות / 1 כפית גדושה מחית שום קפואה
      -   תבלינים (טריים-קצוצים דק-דק, או מיובשים)
             -   עלים מ-4 ענפי טרגון
             -   עלים מ-4 ענפי רוזמרין
             -   שפע עלי תימין
             -   פלפל שחור גרוס
             -   1/2 כוס מים

   ירקות :
      -   3 פרוסות דקות של לימון
      -   3 ראשי שום חצויים בקליפה
   לבחירה - תמיסה להסמכת הרוטב :
          -   1 כוס יין לבן יבש / מים
          -   1 כף קמח / קורנפלור


אופן ההכנה :

   -   לעסות את הכרעיים בתערובת התיבול ולהניח לשעתיים עד לילה בקירור
   -   לחמם מראש תנור ל- 230 מעלות / 250 בטוסטר אובן שלי

   -   להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה
   -   להניח על התבנית פרוסות לימון וראשי שום חצויים
   -   להניח שכבה נוספת של כרעי העוף
   -   לאפות משך 45 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור - חשוב !!!
   -   להניח את העוף בקדירת הגשה ולשים בצד למשך 20 דקות עם כיסוי  – העוף

        יישאר חם  והמיצים יכלאו בו
   -   להכין רוטב (לבחירה) -
          -   להעביר את הרוטב לסיר ולשפוך את עודפי השומן 
          -   להביא לרתיחה על אש הגז
          -   להוסיף תמיסה להסמכת הרוטב ולתקן טעמים


להגשה

   -   תפוחי אדמה אפויים 

 
.....................................................................................................................................................................................
  צילומי הנוף מהאתר
http://www.hotel-r.net/fr/la-haute-corniche
.....................................................................................................................................................................................

BAKED  CHICKEN  SCENTED  WITH  GARLIC,  LEMON,  THYME,  ROSEMARY  AND  TARRAGON
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  6  PEOPLE :
 
    Chicken :
       -   6 whole legs
    Soaking and seasoning mix :
       -   3 tablespoons olive oil

       -   2 tbsp honey
       -   3 crushed garlic cloves / 1 teaspoonful of garlic puree, frozen
       -   Spices (fresh-finely chopped, or dried) :
              -   Leaves from 4 tarragon branches
              -   Leaves of 4 branches of rosemary
              -   Plenty of thyme leaves
              -   Ground black pepper
              -   1/2 cup water
    Vegetables :
       -   3 thin slices of lemon
       -   3 garlic heads, halved and unpeeled
    Optional - mix to thicken the sauce :
           -   1 cup dry white wine / water
           -   1 tablespoon flour / cornstarch

PREPARATIONS :
   -   Massage the legs with the seasoning mixture and leave for two
       hours until night refrigerated
   
-   Preheat oven to 230 C
   
-   Prepare a baking pan lined with baking paper
   
-   Place in the baking pan slices of lemon and garlic heads, halved
   
-   Lay another layer of chicken legs
   
-   Bake for 45 minutes without opening the oven door -

       IMPORTANT !!!
   
-   Place the chicken in a serving dish and set aside for 20 minutes

       covered - the chicken will remain hot and the juices will kept in it
   
-   Make sauce (optional) :
          
- Transfer the sauce to a pot and pour the excess fat
          
- Bring to a boil over the gas fire
          
- Thicken with a mixture of liquids and cornflour / flour
   -   Fix
flavors


SERVING :

    -    Baked potatos

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה