טעים עסיסי ושזוף לצד תפוחי אדמה פריכים ספוגים בטעמי רוטב העוף
CHICKEN ROASTED WITH POTATOES AND ITALIAN HERBS
סיפור-תום ו"לטעמי"... מי זאת תמי?... 70
.....................................................................................................................................................................................
שעת צהריים. תום בן השלוש פורץ בסערה לביתי. שיכור מריחות העוף הצלוי בתנור הוא מכריז - "סבתא, אני מת מרעב... חייב לטעום מיד מה"רעל" הזה...."
זהו. עכשיו הבטן מלאה והשעה עדיין שעת צהריים.
תום - "סבתא אני יכול ללכת לנעמה שגרה ממול?"
סבתא - "לא, כי לטעמי זו שעת צהריים."
תום - "מי זאת תמי?..."
סבתא - "לטעמי .... לדעתי."
תום - "אה (פאוזה) .... אז מי זאת תמי ?..."
.....................................................................................................................................................................................
עוף אפוי עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול איטלקיים
.....................................................................................................................................................................................
טעים עסיסי ושזוף לצד תפוחי אדמה פריכים
ספוגים בטעמי רוטב העוף
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
- העוף :
- 4 כרעי עוף
- לרוטב השרייה :
- 1 כף שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית גדושה שום כתוש של דורות
- 3 כפות עלי רוזמרין
- תבלינים - 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית תימין יבש
- 1 כפית טרגון יבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- תפוחי האדמה :
- 8 תפוחי אדמה בינוניים אובליים בקליפה
- להסמכת הרוטב :
- תערובת בחושה
- 1 כף גדושה קורנפלור / קמח
- 1 כוס מים
אופן ההכנה :
- הכנה יום מראש :
- לבחוש את רוטב השרייה להשרות בו את העוף למשך לילה
- הכנת תפוחי האדמה :
- ניתן לפרוס עבה כמה שעות לפני האפייה ולשמור בכלי עם כיסוי של מים - העוף :
- 4 כרעי עוף
- לרוטב השרייה :
- 1 כף שמן זית
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית גדושה שום כתוש של דורות
- 3 כפות עלי רוזמרין
- תבלינים - 1 כפית אורגנו יבש
- 1 כפית תימין יבש
- 1 כפית טרגון יבש
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מחוקה מלח דק
- תפוחי האדמה :
- 8 תפוחי אדמה בינוניים אובליים בקליפה
- להסמכת הרוטב :
- תערובת בחושה
- 1 כף גדושה קורנפלור / קמח
- 1 כוס מים
אופן ההכנה :
- הכנה יום מראש :
- לבחוש את רוטב השרייה להשרות בו את העוף למשך לילה
- הכנת תפוחי האדמה :
מומלחים
- לקיצור זמן האפייה ניתן גם לחמם לפני האפייה במיקרוגל בכלי סגור -
דקה לכל תפו"א
- הכנת התבנית :- מערבבים את תפוחי האדמה במרינדה
- מסדרים את תפוחי האדמה בקומה אחת בתחתית התבנית ואת העוף
בקומה שניה מעליהם
- האפייה :
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
- במהלך האפייה הופכים פעמיים, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך
ומרטיבים את העוף במרינדה
- מעבירים את העוף לכלי הגשה עם כיסוי . העוף יישאר
חם והמיצים יכלאו בו
- הסמכת הרוטב :
- מעבירים את הרוטב לקלחת, מנקזים שומן עודף ומביאים לרתיחה עדינה
- מסמיכים עם תערובת בחושה של קורנפלור / קמח + כוס מים
- מתקנים טעמים
- השחמת תפוחי האדמה :
- מרטיבים ממש מעט את התבנית במים, הופכים את פרוסות תפוחי
האדמה בעדינות עם מרית רחבה וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20
דקות עד שהם משחימים. להיזהר מחריכה !!!
- האפייה :
- אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
- במהלך האפייה הופכים פעמיים, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך
ומרטיבים את העוף במרינדה
- מעבירים את העוף לכלי הגשה עם כיסוי . העוף יישאר
חם והמיצים יכלאו בו
- הסמכת הרוטב :
- מעבירים את הרוטב לקלחת, מנקזים שומן עודף ומביאים לרתיחה עדינה
- מסמיכים עם תערובת בחושה של קורנפלור / קמח + כוס מים
- מתקנים טעמים
- השחמת תפוחי האדמה :
- מרטיבים ממש מעט את התבנית במים, הופכים את פרוסות תפוחי
האדמה בעדינות עם מרית רחבה וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20
דקות עד שהם משחימים. להיזהר מחריכה !!!
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה