עוף אפוי עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול איטלקיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 טעים עסיסי ושזוף לצד תפוחי אדמה פריכים ספוגים בטעמי רוטב העוף
CHICKEN  ROASTED  WITH  POTATOES  AND  ITALIAN  HERBS 

סיפור-תום ו"לטעמי"... מי זאת תמי?... 70
.....................................................................................................................................................................................
שעת צהריים.  תום בן השלוש פורץ בסערה לביתי.  שיכור מריחות העוף הצלוי בתנור הוא מכריז - "סבתא, אני מת מרעב... חייב לטעום מיד מה"רעל" הזה...."


              זהו.  עכשיו הבטן מלאה והשעה עדיין שעת צהריים.
              תום   -   "סבתא אני יכול ללכת לנעמה שגרה ממול?"
              סבתא   -   "לא, כי לטעמי זו שעת צהריים."
              תום   -   "מי זאת תמי?..."
              סבתא   -   "לטעמי .... לדעתי."
              תום - "אה (פאוזה) .... אז מי זאת תמי ?..."
.....................................................................................................................................................................................
עוף אפוי עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול איטלקיים 
.....................................................................................................................................................................................
 טעים עסיסי ושזוף לצד תפוחי אדמה פריכים 
ספוגים בטעמי רוטב העוף

.....................................................................................................................................................................................

מצרכים :
     -   העוף :
           -   4 כרעי עוף
     -    לרוטב השרייה :
           -   1 כף שמן זית
           -   מיץ מחצי לימון
           -   1/4 כוס חומץ בלסמי
           -   1/2 כוס מים
           -   1 כפית גדושה שום כתוש של דורות
           -   3 כפות עלי רוזמרין
           -   תבלינים    -   1 כפית אורגנו יבש
                              -   1 כפית תימין יבש
                              -   1 כפית טרגון יבש
                              -   1 כפית פפריקה מתוקה
                              -   1 כפית מחוקה מלח דק

     -   תפוחי האדמה :
           -     8 תפוחי אדמה בינוניים אובליים בקליפה
     -   להסמכת הרוטב :
           -   תערובת בחושה
                              -   1 כף גדושה קורנפלור / קמח
                              -   1 כוס מים

אופן ההכנה :
     -    הכנה יום מראש :
           -   לבחוש את רוטב השרייה להשרות בו את העוף למשך לילה
     -   הכנת תפוחי האדמה :
           -   ניתן לפרוס עבה כמה שעות לפני האפייה ולשמור בכלי עם כיסוי של מים
               מומלחים
           -   לקיצור זמן האפייה ניתן גם לחמם לפני האפייה במיקרוגל בכלי סגור -

               דקה לכל תפו"א 
     -    הכנת התבנית :
          -   מערבבים את תפוחי האדמה במרינדה
          -   מסדרים את תפוחי האדמה בקומה אחת בתחתית התבנית ואת העוף

              בקומה שניה מעליהם 
     -    האפייה :
          -   אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
          -   במהלך האפייה הופכים פעמיים, מוסיפים מעט מים, במידת הצורך

              ומרטיבים את העוף במרינדה
          -   מעבירים את העוף לכלי הגשה עם כיסוי .  העוף יישאר

              חם  והמיצים יכלאו בו     
     -   הסמכת הרוטב :
          -   מעבירים את הרוטב לקלחת, מנקזים שומן עודף ומביאים לרתיחה עדינה
          -   מסמיכים עם תערובת בחושה של קורנפלור / קמח + כוס מים
          -   מתקנים טעמים

     -   השחמת תפוחי האדמה :
          -   מרטיבים ממש מעט את התבנית במים,  הופכים את פרוסות תפוחי
              האדמה בעדינות עם מרית רחבה וממשיכים לצלות אותם עוד 15-20
              דקות עד שהם משחימים.   להיזהר מחריכה !!!
         
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה