מנה עיקרית בריאה וטעימה-טעימה לארוחות ערב
TUNA MUFFINS
SEE TRANSLATION BELOW
.....................................................................................................................................................................................
סיפור-התאומים, עידו + אביתר, אוהבים מאפינס + תמונות
.....................................................................................................................................................................................
מנה עיקרית בריאה וטעימה-טעימה לארוחות ערב. סלט ירוק וכוס חלב ואתם מסודרים.
הנכדים התאומים "הרביצו" מאפינס בכיף.... אבל לא ויתרו על מעדן לקינוח....
.............................................................................................................................................
מאפינס טונה
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים לתבנית של 12 מאפינס :
מצרכים יבשים - 2 כף גדושה קמח לבן
- 2 כף גדושה קמח מלא
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה
- 1 כפית מלח דק
לתערובת נוזלית - 3 ביצים L טרופות בטמפ' החדר
- 1.5 גביע גבינת קוטג'
- 1 קופסא טונה + השמן
- 1 כפית חרדל
- 2 כף גדושה קמח מלא
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה
- 1 כפית מלח דק
לתערובת נוזלית - 3 ביצים L טרופות בטמפ' החדר
- 1.5 גביע גבינת קוטג'
- 1 קופסא טונה + השמן
- 1 כפית חרדל
- 1 בצל ירוק גדול קצוץ
- חופן קטן של עלים קצוצים - רוזמרין + אורגנו ו/או זעתר
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- חופן קטן של עלים קצוצים - רוזמרין + אורגנו ו/או זעתר
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
.............................................................................................................................................
אופן ההכנה :
- הכנה מראש - אני נוהגת להכין מראש קערות נפרדות של מצרכים יבשים ולחים
ומערבבת רק לפני האפייה
- בקערה גדולה לערבב את החומרים היבשים במקצף יד
- לערבב בנפרד את התערובת הנוזלית
- לפני האפייה לחמם את התנור ל-200 מעלות
- לצקת את התערובת הנוזלית על החומרים היבשים
- לערבב מעט בכף, רק עד שהתערובת אחידה. לא נורא אם ישארו גושי קמח.
הם יתמוססו באפיה. כך נבטיח מאפה אוורירי
- לרסס בשמן תבנית שקעים ולצקת כף מלאה לכל שקע
- לאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות, משך 20 דקות, עד להשחמה קלה, או עד
שקיסם יוצא יבש
- לצנן חמש דקות על השיש ולהוציא מהתבנית (אם מחכים יותר - קשה להוציא
אותם שלמים)
- ההגשה - טעים כשמוגש מיד כיוון שהטעם מתיישן מהר
- הקפאה - ניתן להקפיא מיד בתום האפייה, אחרי צינון קל, ובמועד מאוחר יותר
ניתן להפשיר ולחמם שוב
.............................................................................................................................................
הצילום מהאתר
.............................................................................................................................................
TUNA MUFFINS.
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS FOR 12 MUFFINS :
Dry ingredients - 2 heaped tbsp of white flour
- 2 heaped tbsp of whole wheat flour
- 1 heaped tbsp of baking powder
- 1 tbsp of fine salt
The liquid mixture - 3 large eggs at room temperature , slightly
- 1 tbsp of fine salt
The liquid mixture - 3 large eggs at room temperature , slightly
beaten
- 1.5 cup of cottage cheese
- 1 box of tuna + the oil
- 1 teaspoon of mustard
- 1 large green onion, chopped
- A small handful of chopped leaves - rosemary +
- 1 box of tuna + the oil
- 1 teaspoon of mustard
- 1 large green onion, chopped
- A small handful of chopped leaves - rosemary +
oregano and / or hyssop
- 1/4 bunch parsley, chopped
- 1/4 bunch parsley, chopped
PREPARATION :
- Advance preparation - I used to prepare separate bowls of
dry and wet ingredients and mix just before baking
- In a large bowl mix the dry ingredients with a hand beater
- Mix the liquid mixture separately
- Before baking, heat the oven to 200 ° C
- Pour the liquid mixture to the dry ingredients with
- Mix a little with a spoon, just until blended. Do not worry if
- In a large bowl mix the dry ingredients with a hand beater
- Mix the liquid mixture separately
- Before baking, heat the oven to 200 ° C
- Pour the liquid mixture to the dry ingredients with
- Mix a little with a spoon, just until blended. Do not worry if
lumps of flour remain. They will melt in baking. This ensures
an airy pastry
- Spray a muffin tin with oil and pour a spoonful of dough per
muffin
- Bake for 20 minutes in an oven preheated to 200 ° C , until
- Bake for 20 minutes in an oven preheated to 200 ° C , until
slightly browned, or until a toothpick comes out clean
- Cool for five minutes and remove from the tin (if you are
- Cool for five minutes and remove from the tin (if you are
waiting for more - it's difficult to get them whole)
- Serving - Serve immediately because they are less tasty Later
- Freeze - you can freeze immediately after baking and cooling,
- Serving - Serve immediately because they are less tasty Later
- Freeze - you can freeze immediately after baking and cooling,
and later you can thaw and heat up again
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה