פלפלים מרוקאיים ממולאים בבשר ואורז - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




זה הירק הקל ביותר למילוי.  גם רחב , גם קשיח ולא מתפרק - חלומו של כל טבח מתחיל
   MOROCCAN  PEPPERS 
 STUFFED WITH  MEAT & RICE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי


.....................................................................................................................................................................................

הירק הקל ביותר למילוי הוא הפלפל - גם רחב יחסית, גם קשיח ולא מתפרק - חלומו של כל טבח מתחיל 

 .....................................................................................................................................................................................
פלפלים מרוקאיים ממולאים בבשר ואורז 
.....................................................................................................................................................................................

מה צריך : 


   -   קדרה   -   סיר רחב עם דפנות גבוהות, שניתן להכניסו לתנור אפייה
   -   פלפלים    8-10 פלפלים אדומים
   -   למילוי :
       -   לטיגון   -   2 כפות שמן קנולה
                      -   1 כוס אורז (עדיף עגול אבל כל אורז לבן יתאים)
- 2 בצלים, קצוצים
- 3 שיני שום גדולות, כתושות
       -   לערבב בקערה :
                      -   500 גרם בשר טחון (למלית רכה ועסיסית עדיף בשר שנטחן דק פעמיים)
                      -   2 עגבניות, מגורדות או טחונות בבלנדר
- תבלינים - 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית תבלין לקציצות מרוקאיות / ראס אל חנות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- ½1 כפיות מלח דק
- 3/4 צרור כוסברה קצוצה (עוד 1/4 צרור ישמש לרוטב)
- לרוטב :
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום גדולות, כתושות
- 400 גרם רוטב עגבניות
- 1 חפיסה קטנה של רסק עגבניות
- 2 כפות אריסה או לפי הטעם האישי
- 1 כפית מלאה תבלין לקציצות מרוקאיות / ראס אל חנות
- 1 כפית מלאה סוכר חום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח דק
- 1/4 צרור כוסברה קצוצה
- מים רותחים עד לכיסוי 3/4 מגובה הפלפלים

אופן ההכנה בשילוב בישול ואפייה :


   -   הכנת האורז :
       -   מומלץ להשרות את האורז במים קרים כ־20 דקות, לסנן ולייבש.  
           זה ישמור על שלמות האורז בבישול, יבטיח שלא יספוג כמות גדולה של נוזלים בתחילת 
           הבישול ויותיר את המוצר המוגמר יבש, וגם ימנע פריצת המילוי מתוך הירק בזמן הבישול
   -   הכנת המילוי :
       - מחממים במחבת שמן על חום בינוני ומטגנים את הבצל כ-4-5 דקות. מוסיפים את השום
ומטגנים עד להזהבה - בקערה גדולה מערבבים בצל המטוגן, בשר, אורז, עגבניות מגורדות, כוסברה ותבלינים
ומשאירים במקרר כחצי שעה לספיגת טעמים
   -   טיפול בפלפלים :
        -   חותכים את "ראש" הפלפל, ומנקים את תוכו ביסודיות. שומרים את הראש בצד
   -   מילוי הפלפלים :
       -   יוצרים כדורים מהמילוי וממלאים  רק 3/4 מנפח הפלפלים  – חשוב להשאיר לאורז מקום 
           להתנפח. לא דוחסים בשום אופן, כדי שהאורז יוכל להתבשל די צורכו
   -   הכנת הרוטב :
       -   בסיר רחב וגבוה, שמתאים לגז ולתנור, מחממים שמן, מטגנים את הבצל והשום עד
להזהבה קלה
- מוסיפים רוטב עגבניות, רסק עגבניות, תבלינים ומעט מים ומערבבים
- הבישול :
- מסדרים את הפלפלים בסיר . מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי 3/4 מגובה הפלפלים.
- מביאים לרתיחה וזה הזמן לתקן את טעמי הרוטב
(כשמכניסים את הממולאים לסיר , לפעמים לא מצליחים להכניס את השניים האחרונים. מה 
           עושים?, מחכים עשר דקות שהפלפלים שבסיר יתבשלו ברוטב ויתרככו מעט , מפנים 
           בעדינות מקום של כבוד ל-2 הנותרים ודוחפים אותם פנימה בין הרווחים)
- מוזגים 2-3 כפות מהרוטב לכל פלפל ומכסים ב"כובע" ששמרנו
- מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה עד שעה וחצי. מדי כ-15-20 דקות
מוזגים מעט רוטב מעל הפלפלים
  - האפייה לסיום :
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- לאחר הבישול, מכניסים את הסיר לתנור ללא כיסוי ואופים כ-15-30 דקות, עד להשחמה
 .....................................................................................................................................................................................  
הצילומים וההשראה מהאתרים
.....................................................................................................................................................................................   MOROCCAN  PEPPERS 
 STUFFED WITH  MEAT & RICE 
.....................................................................................................................................................................................

WHAT  DO  YOU  NEED :

    -   Casserole :
        -   Wide pot with high sides, which can be put in a baking oven
    -   Peppers :
        -   8-10 red peppers
    -   Filling :
        -   For frying   -   2 tablespoons canola oil
                              -   1 cup of rice (preferably round, but any other white rice will fit)
                              -   2 onions, chopped
                              -   3 large crushed garlic cloves
        -   Mix in a bowl :
                            -   500 grams of minced meat (for soft and chewy stuff, preferably
                                twice minced meat )
                            -   2 tomatoes, grated or ground in a blender
                            -   Spices   -   1/2 teaspoon black pepper
                                              -   1 teaspoon spice for Moroccan meatballs / ras-el-
                                                  hanut 
                                              -   1 tablespoon sweet paprika
                                              -   1 teaspoon cumin
                                              -   ½ teaspoon of fine salt
                            -   3/4 bunch of chopped coriander (another 1/4 bunch will be used
                                 for sauce)
    -   For the sauce :
        -   2 tablespoons canola oil
        -   1 chopped onion
        -   3 large crushed garlic cloves
        -   400 grams of tomato sauce
        -   1 small pack of tomato paste
        -   2 tablespoons of harissa, or according to your personal taste
        -   1 teaspoon full of spice for Moroccan meatballs / ras-el-hanut 
        -   1 teaspoon full of brown sugar
        -   1/2 teaspoon black pepper
        -   1 teaspoon of fine salt
        -   1/4 bunch of chopped coriander 
        -   Boiling water to cover 3/4 of the peppers height
    
PREPARATIONS :

   -   Rice preparation :
       -   It is recommended to soak the rice in cold water for about 20 minutes, filter 
           and dry.
           This will keep whole grains of rice during cooking, will ensure that the filling
           does not absorb a large amount of liquid at the beginning of cooking, will
           leave the finished product dry, and will also prevent the filling from leaving the
           vegetable during cooking
    -   Filling peparation :
       -   Heat oil in a pan over medium heat and fry the onion for about 4-5 minutes. 
            Add the garlic and fry until golden brown
       -   In a large bowl, mix the fried onion, meat, rice, grated tomatoes, coriander 
           and spices and leave in the fridge for about half an hour to absorb flavors.
   -  Pepper treatment :
       -   Cut the peppers  "caps", and thoroughly clean it. Keep the  "caps" aside
   -   Filling the peppers :
       -   Make balls from the filling and fill only 3/4 of the   peppers volume - it is
           important to leave the rice enough room to swell. Do not crush in any way, so 
           the rice can cook well
   -   Preparing the sauce :
       -   In a large high pot, suitable for gas and oven, heat oil, saute the onion and 
           then the garlic until lightly golden.
       -   Add tomato sauce, tomato paste, spices and a little water and mix
   -   Cooking :
       -   Arrange the peppers in the pot. Add boiling water to cover 3/4 of the 
           peppers height.
       -   Bring to a boil and it's time to fix the sauce flavors
           (When putting the peppers in the pot, sometimes the last two are difficult to 
           put in. What to do? Wait ten minutes for the peppers in the pot to simmer 
           and soften slightly, gently make room for the remaining 2 and push them in
           between spaces)
       -   Pour 2-3 tablespoons of the sauce into each pepper and cover with the "cap"
           you saved
       -   Cover the pot, reduce the heat and cook for about an hour to an hour and a
           half.  Every 15-20 minutes, pour some sauce over the peppers
   -   baking  :
       -   Preheat oven to 200 C degrees
       -   After cooking, place the pot in the oven, uncovered and bake for about 15-30 
           minutes until golden

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה