תערובת תבלינים מרוקאית שמוסיפה בישום וטעמים נפלאים לקציצות המרוקאיות
MOROCCAN RAS-EL-HANOUT FOR MEATBALLS
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-כל מה שרצית לדעת על ראס-אל-חנות
.............................................................................................................................................
תערובת תבלינים מרוקאית שמוסיפה בישום וטעמים נפלאים לקציצות המרוקאיות.
משמשת גם לתבשילי קדירה, בשר, אורז וקוסקוס.
משמשת גם לתבשילי קדירה, בשר, אורז וקוסקוס.
בשווקים היא נקראת ראס-אל-חנות. מקור השם נובע מכך שכל בעל החנות מחליט על ההרכב ועל המינון המדויק של כל תבלין. הרכבה נשמר בסוד ולכן תמצאו אותה באין סוף גרסאות .
התערובת מורכבת בעיקרה מציפורן, קינמון ופלפל שחור. שאר התבלינים הפופולריים בתערובת הם ג'ינג'ר, אגוז מוסקט, גרגרי הל, כוסברה יבשה, כורכום, כמון ואניס (לבחירה).
הבאתי כאן את הגירסה שעובדת טוב בשבילי.
הבאתי כאן את הגירסה שעובדת טוב בשבילי.
.............................................................................................................................................
תבלין מרוקאי לקציצות - לקאמה
.............................................................................................................................................
על כל 1 ק"ג בשר טחון אפשר להוסיף 1.5 כפית מהתערובת
מצרכים :
- 1 כף משיה (קושת) טחון - קליפת אגוז המוסקט
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית זנגוויל טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית הל
- 2 כף פפריקה מתוקה
אופן הכנה :
- לערבב/לטחון במטחנת קפה
- לשמור בצנצנת (עדיף במקפיא)
- 1 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית זנגוויל טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית כורכום טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 1 כפית הל
- 2 כף פפריקה מתוקה
אופן הכנה :
- לערבב/לטחון במטחנת קפה
- לשמור בצנצנת (עדיף במקפיא)
.............................................................................................................................................
צילומים מאתרים
http://www.chileunderground.com/2009/11/19/the-secret-of-ras-el-hanout-there-is-no-secret-trust-me/
http://www.chileunderground.com/2009/11/19/the-secret-of-ras-el-hanout-there-is-no-secret-trust-me/
.............................................................................................................................................
MOROCCAN RAS-EL-HANOUT FOR MEATBALLS
.............................................................................................................................................
On each 1 kg of ground beef you can add 1.5 tsp of the mixture
INGREDIENTS :
- 1 tbsp minced Mashya - shell of nutmeg
- 1 tsp of ground black pepper
- 1/2 tsp of ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp of ground allspice
- 1 tsp of ground turmeric
- 1/2 teaspoon of ground nutmeg
- 1 tsp of ground coriander seeds
- 1 tsp cardamom
- 2 tbsp of sweet paprika
- 1 tsp of ground black pepper
- 1/2 tsp of ground ginger
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp of ground allspice
- 1 tsp of ground turmeric
- 1/2 teaspoon of ground nutmeg
- 1 tsp of ground coriander seeds
- 1 tsp cardamom
- 2 tbsp of sweet paprika
PREPARATIONS :
- Mix / grind all ingredients in a coffee grinder- Keep in a jar (preferably in the freezer)
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה