תבשיל נפלא שיכול לשמש כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לכל ארוחה
EGGPLANT & CHICKPEAS IN ARISA SEASONING
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-לא סיפרתי
.....................................................................................................................................................................................
תבשיל נפלא שיכול לשמש כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לכל ארוחה
.....................................................................................................................................................................................
חצילים וגרגירי חומוס בתיבול אריסה
חצילים וגרגירי חומוס בתיבול אריסה
....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
החצילים :
- 2 חצילים בינוניים מבריקים, מוצקים וקלי משקל
- 2 כפות מלח גס
- תרסיס שמן
לבישול :
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 6 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 כפית מלח דק
- תבלינים - 1 כפית (כמון + קימל טחון + גרגירי כוסברה טחונים)
- 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
- 1 כף מלאה סוכר חום
- קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (485 גרם נטו)
- קופסת גרגירי חומוס משומרים (340 גרם נטו)
- 1 כף מלאה מחית לימון כבוש / או 2 כף מיץ לימון
- 1 כפית מלאה אריסה
- 1 כוס מים
להגשה :
- 1 צרור כוסברה קצוצה
.
- 2 חצילים בינוניים מבריקים, מוצקים וקלי משקל
- 2 כפות מלח גס
- תרסיס שמן
לבישול :
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 6 שיני שום גדולות פרוסות
- 1 כפית מלח דק
- תבלינים - 1 כפית (כמון + קימל טחון + גרגירי כוסברה טחונים)
- 1 כף מלאה פפריקה מתוקה
- 1 כף מלאה סוכר חום
- קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (485 גרם נטו)
- קופסת גרגירי חומוס משומרים (340 גרם נטו)
- 1 כף מלאה מחית לימון כבוש / או 2 כף מיץ לימון
- 1 כפית מלאה אריסה
- 1 כוס מים
להגשה :
- 1 צרור כוסברה קצוצה
.
אופן ההכנה :
הטיפול בחצילים :
- לקטום את קצה החצילים ולקלף אותם בפסי אורך מופרדים (כמו זברה). הקילוף עוזר
לקוביות החציל לשמור על צורתן, בעוד שאם לא נקלף, הדבר ישפיע לרעה על המרקם
- לחתוך את החצילים לקוביות בגודל 3 ס"מ ולהניח במסננת
- לפזר 2 כפות מלח גס, לערבב ולהניח לשעה להגיר נוזלים לתוך קערה
- לשטוף, לסנן ולייבש בעזרת נייר סופג
אפיית החצילים :
- לחמם תנור ל-250 מעלות צלסיוס
- להניח את קוביות החצילים, בשכבה אחידה, בתבנית אפייה מצופה בנייר אפייה מרוסס בשמן
- לרסס את החצילים בשמן, לאפות משך 15 דקות עד השחמה. במידת הצורך ניתן לאפות זמן
נוסף בגריל
הבישול בקדרה נון-סטיק :
- לטגן בצל בשמן ומלח משך 4 דקות
- להוסיף שום ותבלינים לעוד 30 שניות טיגון
- להוסיף עגבניות, חומוס, אריסה, לימון כבוש / או מיץ לימון ומים
- להביא לרתיחה ולבשל ללא כיסוי משך 10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם
- להוסיף את החצילים, להביא לרתיחה, לשפר טעמים ולכבות את האש
- להוסיף כוסברה קצוצה, לערבב ולהגיש
להגשה לצד :
- קוסקוס או ג'ריש
........................................................................................................................................................................................................
חלק מהצילומים מהאתרים
....................................................................................................................................................................................
.EGGPLANT & CHICKPEAS IN ARISA SEASONING
.EGGPLANT & CHICKPEAS IN ARISA SEASONING
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
Eggplants :
- 2 medium eggplants, shiny, solid and lightweight
- 2 tablespoons coarse salt
- Oil spray
For cooking :
- 3 tablespoons canola oil
- 1 large onion, coarsely chopped
- 6 large garlic cloves, slices
- 1 teaspoon of fine salt
- Spices - 1 tsp (cumin + ground caraway + ground coriander)
- 1 spoonful of sweet paprika
- 1 spoonful of brown sugar
- Diced tomato box (net 485 grams)
- Box of canned chickpeas (340g net)
- 1 spoonful of pickled lemon puree / or 2 tablespoon lemon juice
- 1 teaspoon full of Arisa
- 1 cup of water
For serving :
- 1 chopped coriander bunch
- 3 tablespoons canola oil
- 1 large onion, coarsely chopped
- 6 large garlic cloves, slices
- 1 teaspoon of fine salt
- Spices - 1 tsp (cumin + ground caraway + ground coriander)
- 1 spoonful of sweet paprika
- 1 spoonful of brown sugar
- Diced tomato box (net 485 grams)
- Box of canned chickpeas (340g net)
- 1 spoonful of pickled lemon puree / or 2 tablespoon lemon juice
- 1 teaspoon full of Arisa
- 1 cup of water
For serving :
- 1 chopped coriander bunch
PREPARATIONS :
Eggplants preparation :
- Snip off the eggplant edge and peel it with separated lengths strips (like a
zebra). The peeling helps the eggplant cubes to retain their shape, while if you
don't peel, it will adversely affect the texture.
- DIce the eggplants into 3 cm cubes and place in a colander
- Add 2 tablespoons of coarse salt, mix and leave for 1 hour to drain liquid into a
bowl
- Rinse, filter and dry well
Baking eggplants :
- Preheat oven to 250 C degrees
- Place the eggplant cubes, in a single layer, in a baking dish coated with oil-
sprayed baking paper
- Spray eggplant with oil, bake for 15 minutes until browned. If necessary, grill
for a while longer
Cooking in a non-stick pot :
- Fry onion in oil and salt for 4 minutes
- Add garlic and spices for an additional 30 seconds
- Add tomatoes, chickpeas, arisa, pickled lemon / or lemon juice and water
- Bring to a boil and cook uncovered for 10 minutes, stirring occasionally
- Add the eggplant, bring to a boil, fix flavors and remove from fire
- Add chopped coriander, mix and serve
To be served with :
- Couscous or Jerish
Eggplants preparation :
- Snip off the eggplant edge and peel it with separated lengths strips (like a
zebra). The peeling helps the eggplant cubes to retain their shape, while if you
don't peel, it will adversely affect the texture.
- DIce the eggplants into 3 cm cubes and place in a colander
- Add 2 tablespoons of coarse salt, mix and leave for 1 hour to drain liquid into a
bowl
- Rinse, filter and dry well
Baking eggplants :
- Preheat oven to 250 C degrees
- Place the eggplant cubes, in a single layer, in a baking dish coated with oil-
sprayed baking paper
- Spray eggplant with oil, bake for 15 minutes until browned. If necessary, grill
for a while longer
Cooking in a non-stick pot :
- Fry onion in oil and salt for 4 minutes
- Add garlic and spices for an additional 30 seconds
- Add tomatoes, chickpeas, arisa, pickled lemon / or lemon juice and water
- Bring to a boil and cook uncovered for 10 minutes, stirring occasionally
- Add the eggplant, bring to a boil, fix flavors and remove from fire
- Add chopped coriander, mix and serve
To be served with :
- Couscous or Jerish
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה