חומוס ביתי מהיר הכנה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

  
אחרי החומוס של שבת שמכין "הבן יקיר לי" כבר לא מתרפקים בגעגועים על זה של אבו-חסן ביפו...
  QUICK  HOMEMADE  HUMMUS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-מועדון החומוס הגברי אצל אבו חסן והחומוס בקבוץ
.....................................................................................................................................................................................

כשגרו בהרצליה נוצרה מסורת של שבת בבוקר.  בני, חתני וארבעת נכדי יצאו ל"בילוי של בנים" בחומוסיה של אבו-חסן ביפו.  בביקורי במרכז נפרץ המועדון הגברי הסגור כשזיכו אותי בכבוד להצטרף אליהם מדי פעם.






כש"היגרו" דרומה לקבוץ התקשו לשמר את מסורת החומוס היפואי
וההתמכרות למקור התחילה לתת בהם אותותיה....


 צפיתי בהם מהצד והתרשמתי שלהתחרות באבו-חסן עם חומוס ביתי כמוה ככניסה לקודש הקודשים.... ובכל זאת, היום, אחת לכמה שבתות מכין בני ארוחת חומוס מדהימה, על כל מרכיביה ובא גואל לציון....


 החומוס של הבנ'שלי
.....................................................................................................................................................................................
                 חומוס ביתי מהיר הכנה 
 .....................................................................................................................................................................................
סבלנותי לא עומדת לי במבחן תהליך ההכנה הממושך של החומוס.  אין לי יומרות להתחרות בחומוס של בני ואביא כאן גירסה לעצלנים, שמספקת אותי

מצרכים ל-4 מנות - 1 ליטר :

   -   לבישול החומוס :
           -   חצי שקית גרגרי חומוס קפואים - 2 כוסות
           -   1 בצל לבן מוצלב מעט בסכין בתחתית
           -   גזר שלם

           -   מים לכיסוי המצרכים
   -   מצרכים להכנת הטחינה :

           -   1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא (6 כפות מלאות)
           -   1 שן שום גדולה
           -   2 כף מיץ לימון
           -   1 כפית מחוקה כמון          

           -   0.5 כפית מחוקה מלח דק
           -   1/2 כוס מים קרים / נוזלי החומוס ומים קרים

   -   לעיטור המנה :
           -   1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה בקופיץ או בבלנדר מוט
           -   צנוברים קלויים במחבת טפלון
           -   קצת כמון ופפריקה          

           -   שמן זית 
     -   לרוטב חריף :          
           -   2 פלפל ירוק חריף גדול
           -   2 שיני שום גדולות
           -   מיץ מלימון שלם
           -   3/4 כוס מים        

           -   מלח דק

אופן הכנה :
   -   בישול גרגרי החומוס : 
           -   להניח בסיר את המצרכים לבישול החומוס, להביא לרתיחה ולבשל משך
               חצי שעה
           -   לקרר במקרר
   -   הכנת הטחינה :
           -   לעבד הכל במעבד מזון (שומרים חצי כוס טחינה מוכנה לקישוט)  
   -   הכנת החומוס במעבד מזון :
           -   מוציאים את הגזר והבצל
           -   מסננים את גרגרי החומוס. שומרים את מי הבישול הקרים
               וכוס גרגרים ואת השאר מוסיפים לטחינה במעבד המזון
 
           -   מעבדים עד לקבלת מרקם חלק
           -   מוסיפים בהדרגה כחצי כוס נוזלים קרים (מים ו/או מי הבישול
               של החומוס), עד לקבלת הסמיכות הרצויה. כדאי לזכור שהתערובת
               מסמיכה די מהר ולכן כדאי שבסיום העיבוד ממרח החומוס יהיה דליל
               מהמצופה, כי החומוס מסמיך בקירור
 
   -   הכנת הרוטב החריף :
           -   לטחון בבלנדר מוט את כל המצרכים
   -   ההגשה :
           -   למרוח 3 כפות חומוס על צלחת קמורה ועם גב הכף למרוח כלפי הדפנות
           -   להוסיף במרכז (הכל או חלק מהפריטים) :
                   -   טחינה
                   -   גרגרי חומוס שלמים
                   -   צנוברים קלויים
                   -   פטרוזיליה קצוצה
                   -   קצת כמון ופפריקה
                   -   שמן זית בנדיבות במרכז המנה
           -   מגישים בצד - פיתות חמות, חתיכות בצל, חמוצים, רוטב חריף ופלחי

               צנון שהושרו במי לימון ומלח למשך רבע שעה

.....................................................................................................................................................................................
התמונה מאתר

.....................................................................................................................................................................................
QUICK  HOMEMADE  HUMMUS
.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS  FOR  4  SERVINGS - 1 LITER

    -   For cooking the chickpeas;
            -   Half a bag of frozen chickpeas - 2 cups
            -   1 white onion
            -   1 carrot
            -   Water to cover the ingredients


    -   Ingredients for making tahini :
            -   1 cup of sesame raw tahini
            -   1 large garlic clove
            -   2 tbsp of lemon juice
            -   1 level teaspoon of cumin
            -   0.5 level teaspoon of fine salt
            -   1/2 cup of cold water / chickpeas liquids and of cold water
   -   For decorating the the dish :
            -   1/2 a bunch of parsley chopped with a cleaver or a stick

                blender
            -   Teflon pan roasted pine nuts
            -   A pinch of cumin and paprika
            -   Olive oil
   
   - For the spicy sauce:
            -   2 large hot green peppers
            -   2 large garlic cloves
            -   Whole lemon juice
            -   3/4 cup of water
            -   Fine salt
PREPARATION :

    -   Cooking the chickpeas :
            -   Put in the pot all the ingredients for cooking the chickpeas,

                bring to a boil and cook for half an hour
    -    The tahini Preparation :
            -   Grind everything in a food processor (reserve half a cup of

                tahini for garnishing the dish)
   -   Grinding the chickpeas in a food processor :
            -   Remove the carrot and a onion and refrigerate to cool
            -   Drain the chickpeas. Reserve the cooking liquids and a cup

                of grains and the rest of the the chickpeas add to the tahini in
                the food processor
            -   Grind until you get a smooth texture
            -   Gradually add the cold liquids until you 
get the desired
                thickness.  Remember that the mixture thickens in the fridge
                so it is better to make a thinner paste than expected
   -   Preparation of the hot sauce :
           
-    Grind all the ingredients with a stick blender
   -   Serving :
            -   Smear 3 tablespoons of hummus on a plate
            -   Add to the center (all or some of the items);
                    -   Tahini
                    -   Whole chickpeas
                    -   Toasted pine nuts
                    -   Parsley
                    -   A pinch of cumin and paprika
                    -   Olive oil, generously the center of the dish
   -   Serve on the side :
                   -   Warm pitas
                   -    Pieces of onion
                   -   Pickles
                   -   Hot sauce
                   -   Slices of radish soaked in lemon and salt water for
                       fifteen minutes

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה