קציצות ברוטב יין חרדל דבש ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


קציצות.  אחד המאכלים המנחמים ביותר, שניחוחם מזכיר תמיד בית ומחזיר לילדות
MEATBALLS  IN  WINE  HONEY AND  MUSTARD  SAUCE
 סיפור-סבא צבי + סבתא מרים וריטואל רחיצת ידיים סדוקות ממלט. ציפי-ילדות + 70
  .............................................................................................................................................

קציצות.  אחד המאכלים המנחמים ביותר, שניחוחם מזכיר תמיד בית ומחזיר לילדות.

אמא מרים, פולניה קטנת קומה, עקרת בית עמלנית, שדאגה כל יום לארוחה חמה טרייה ואבא צבי, איש עבודה מובהק של חיפה האדומה, קבלן חרוץ שהשכים עם שחר לעבודת הבניין, לבוש בבגדי חאקי מכובסים, מתוקנים ומגוהצים ובידו  תיק עור חום ישן עם תכניות בניין, מהן נדף ריח של סיד ובטון.



זוכרת ריטואל יום-יומי של אבי חוזר מעבודתו צרוב שמש, אבק בבגדיו וריח הבטון ממלא את הבית.

אבא חולץ נעליים ואנחנו הקטנטנות ממהרות להנעיל אותו בנעלי הבית ולהגיש לו סודה צוננת מה"סיפולוקס".  אמא יוצקת מהקומקום מים חמים לקערה קטנה ומגישה סבון ומגבת, כדי שירחץ בקפידה את פניו וידיו הדואבות והסדוקות ממלט.



ארוחה חמה מוגשת בזריזות, עם דאגה לכך שהאוכל מספיק חם ולא תהיה חלילה הפסקה בין מנה למנה.  אמא מכרכרת סביב, דואגת להשביע את רצונו ורעבונו של אבא ו.... לעולם אינה יושבת ואוכלת עם אבא, כי .... "אני כבר אכלתי קודם".....

זוכרת שגם אני הקטנה, בכיתה א', רצתי בסיום הלימודים עם חברי, בטור במעלה הגבעה, בין גינות בתי השכונה.  רצתי מהר כדי להתבשם בריח התבשילים, שחלחל לחדר המדרגות ולהתנחם בקציצות טובלות ברוטב עשיר ובפירה קטיפתי.  מה צריך יותר?

המתכון שמובא כאן הוא אלתור טעים שלי שמסתמך על תיבול רוסטביף.
  .............................................................................................................................................

קציצות ברוטב יין חרדל דבש ועשבי תיבול

  .............................................................................................................................................

מצרכים לתערובת הבשר :
     -   1/2 ק' בשר בקר טחון
     -   1 בצל גדול
     -   1/2 צרור פטרוזיליה
     -   1 לחמנייה מורטבת מעט וסחוטה / 3 פרוסות לחם
     -   1 כף שום כתוש
     -   1 ביצה גדולה
     -   2 כף שמן
     -   תבלינים    -   1/4 כפית פלפל שחור גרוס
                        -   1 כפית מחוקה מלח דק
     -   1/4 כוס פירורי לחם + 1 כפית אבקת אפייה
המצרכים לרוטב :
     -   2 כף שמן זית
     -   1 בצל גדול קצוץ דק
     -   1 כפית מחוקה מלח דק

     -   6 שיני שום גדולות פרוסות
     -   1 כוס יין אדום יבש
     -   1 כוס מים
     -   1 כף גדושה דבש
     -   1 כף גדושה חרדל דיז'ון לא גרגרי
     -   עלי רוזמרין קצוצים מענף קטן (זה תבלין משתלט והענפים מרים)
     -   תבלינים   -   פלפל שחור גרוס גס
                       -   1 כף טרגון יבש
                       -   1 כפית תימין יבש
                       -   מלח דק

המצרכים להסמכה :
     -   1 כוס מים 
     -   כף מאד גדושה קמח / קורנפלור

  .............................................................................................................................................

אופן ההכנה :
     -   הכנה יום מראש :
         -   לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל,
             שמכיל כבר את הבצלים והשומים המטוגנים
     -   הכנת התערובת הבשר :
         -   במעבד מזון - לקצוץ גס בנפרד את הבצל, הפטרוזיליה והלחמנייה
         -   להוסיף את שאר המצרכים,
ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים עד לילה
             בקירור
     -   הכנת הרוטב :
         -   להזהיב בצל בשמן ומלח ולהוסיף לטיגון קצר את השום
         -   להוסיף את יתר המצרכים ולערבב
     -   בישול הקציצות בקדרה רחבה כעבור שעתיים או למחרת היום :
         -   להביא את הרוטב לרתיחה ולהנמיך את האש
         -   להניח את הקציצות בתוך הרוטב המתבשל
         -   להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות
         -   להביא לרתיחה עדינה ולהחליש את האש
         -   לבשל משך 30-60- דקות על אש נמוכה עם כיסוי
         -   בסוף להסמיך בתערובת במים וקמח/קורנפלור 
         -   לתקן טעמים
הקפאה :
     -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל

  .............................................................................................................................................
  התמונות מהאתרים
http://thehungrybunnie.blogspot.co.il/2012/12/swensens-united-square.html
  .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה