מרק עדשים - נזיד בשרי עם ירקות והכל אודות העדשים והנבטתן - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  האם זה נזיד העדשים שעשיו מכר תמורתו את הבכורה?....
LENTILS,  MEAT  AND  VEGETABLES  SOUP  &  ALL  ABOUT  LENTILS  AND  SPROUTING
סיפור - מרק עדשים - אחת מאהבותיו הגדולות של איתן

   ............................................................................................................................................. 

נכון שעשיו מכר את הבכורה ליעקב תמורת נזיד עדשים? 
 נו, אז בהחלט יתכן שאיתן נכדי היה גם עושה כך, אילולא היה בכור וקיבל ממני קדרה מלאה מרק....
 אז הנה חמוד שלי נזיד עדשים, דומה ככל האפשר לזה של אבא שלך.... טוב, אני יודעת ששל אבא הכי הכי....
............................................................................................................................................................... 
מרק עדשים - נזיד בשרי עם ירקות 
.............................................................................................................................................   

רכיבים :

לטיגון :
-   1 כף שמן קנולה
-   1 בצל גדול קצוץ דק
-   2 כפות גדושות סוכר חום
-   4 שיני שום גדולות פרוסות
...................................................................................................

הבשר :
-   1/2 ק"ג בשר טחון
...................................................................................................
ירקות קצוצים לקוביות זעירות :
         -   6 גזרים

         -   4 תפוחי אדמה
         -   4 גבעולי סלרי אמריקאי
...................................................................................................

לבישול המרק :
-   4.5 ליטר מים רותחים
-   2 כוס עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
-   רסק עגבניות קטן
-   צרור מעורב של עשבי תיבול קצוצים דק :
         -   פטרוזיליה (להשאיר מעט לעיטור המנות)
         -   עלי סלרי
         -   שמיר
-   1 כפית מלאה כמון 

..........................................................................................................................
המלחה לקראת סיום הבישול :
-   4 כפיות גדושות מלח דק
...................................................................................................

להסמכת המרק בסוף :
-   3 כפות מלאות קמח/קורנפלור
-   1 כוס מים
..........................................................................................................................
אופן הכנה

-   לקצוץ את הירקות ועשבי התיבול
-   להזהיב בקדרה שמן, בצל וסוכר, שייצור קרמל
-   להוסיף את השום לטיגון מהיר מבלי לחרוך
-   להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד לספיגת הנוזלים
-   להוסיף לטיגון קצר גזר, תפוחי אדמה וגבעולי סלרי
-   להוסיף מים, עדשים, רסק עגבניות, עשבי תיבול וכמון
-   להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל שעה לפחות, ללא מלח (קטניות

    מבשלים ללא מלח וממליחים רק בסוף.  המלח מעכב את ריכוך הקטנייה)
-   הסמכת המרק - לערבל היטב מים וקמח/קורנפלור ולוודא שאין גושים, להוסיף

    למרק ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב
-   להוסיף 4 כפיות גדושות מלח דק או לפי הטעם ולבשל עוד דקה-שתיים 

-   לעטר את המנה בפטרוזיליה קצוצה

עוד מגוון מרקי חורף תמצאו כאן
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%9E%D7%A8%D7%A7
  .............................................................................................................................................
 הכל אודות העדשים והנבטתן
  .............................................................................................................................................

עדשים - הבשר של העניים בעולם השלישי.  מופיעות ברשימות המזונות החשובים ביותר.  כל כך בריא וזול ויכול להיות גם כל כך טעים במג'דרה ובמגוון סלטים.  חשוב רק לזכור, שאם ניזונים מהן ומקטניות אחרות, כתחליף לחלבון מהחי, יש לאכול אותם בשילוב עם פחמימה להבטחת ספיגה נכונה בגוף.

עדשים קלות יותר לעיכול מרוב הקטניות האחרות והן גם עשירות בחלבון ובערכים תזונתיים מגוונים ובמיוחד אבץ, ויטמין B3 וחומצה פולית. הן מהירות הכנה, אינן זקוקות להשרייה ומשתלבות מצוין עם תבלינים כמו כמון, כוסברה יבשה, שומר, הל ואניס – תבלינים שעוזרים נגד היווצרות גזים.

אפשר להנביט עדשים. שמים אותן במים למשך הלילה, מסננים, שמים במסננת מעל קערה, שוטפים פעמיים ביום ומחשיכים על ידי כיסוי במגבת.  תוך יום-יומיים יהיו נבטים מוכנים. קטניות מונבטות הן עשירות בקלוריות מקטניות רגילות, לא צריך לבשל אותן, אבל אפשר - הן מתבשלות תוך 10 דקות, ויש להן פי 10 ערך תזונתי - ובלי הגזים.

  .............................................................................................................................................
התמונה מאתר
  .............................................................................................................................................
 LENTILS,  MEAT  AND  VEGETABLES  SOUP  &  ALL  ABOUT  LENTILS  AND  SPROUTING
  .............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
     -   1 tbsp of canola oil    
     -   1 large onion, finely chopped
     -   2 heaping tablespoons of brown sugar
     -   4 large garlic cloves sliced
     -   Vegetables chopped into tiny cubes:
             -   6 carrots

             -   4 potatoes
             -   4 stalks of celery

     -   4.5 liters of boiling water
     -   2 cup of green lentils washed and filtered
     -   1 small packet of tomato paste
     -   1 bunch of mixed herbs, finely chopped :
             -   Parsley (leave some for decorating the dishes)
             -   Celery leaves
             -   Dill
     -   1 tsp of cumin
     -   4 heaping teaspoons of fine salt
     -   To thicken the soup :
             -   3 heaping tablespoons of flour / cornstarch
             -   1 cup of water




PREPARATION :

     -   Chop vegetables and herbs
     -   In a pot heat oil and fry onions and sugar until you get caramel
     -   Add the garlic and fry a little without burning
     -   Add the ground beef and fry until the liquid is   absorbed
     -   Add carrots, potatoes and celery for a short frying
     -   Add water, lentils, tomato paste, herbs and cumin

     -   Bring to a boil, lower the heat and cook for at least an hour,

         without salt (salt delays the softening of pulses)
     -   To thicken the soup - mix well water and flour / cornstarch without

         lumps, add to soup and bring to a boil while stirring
     -   Add 4 heaping teaspoons of fine salt or according to taste and

         cook for another minute or two
     -   Decorate the dish with chopped parsley





HERE  YOU  CAN  FIND  A  VARIETY  OF  SOUPS  FOR  WINTER
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%9E%D7%A8%D7%A7
ALL  ABOUT  LENTILS  AND  SPROUTING

Lentils are the meat of the poor in the Third World. They appear in the lists of the most important foods. They are so healthy and cheap and can be so delicious in majadra and a variety of salads. Just remember, if you eat them and other legumes, as a substitute for animal protein, you should eat them combined to carbs to ensure a proper absorption in the body.
Lentils are easier to digest than most other legumes and they are also rich in protein and various nutritional values and especially zinc, vitamin B3, and folic acid. They do not need soaking and fit perfectly with with spices like cumin, coriander, dry, fennel, cardamom and anise - herbs that prevent gases.
You can sprout lentils. Put them in water overnight, drain, place in a strainer over a bowl, wash twice a day and darken by covering with a towel. Within a day or two you will get sprouts ready to use. Sprouted beans are rich in calories more than regular beans, you will not need to cook them, but you can. They are cooked within 10 minutes and have 10 times the nutritional value - and without gas.


  .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה