כנפי עוף אסייתיות מזוגגות ואורז מלא פיקנטי מוקפץ - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



   "נישנוש" טעים-טעים בהשראת ג'יימי אוליבר
ASIAN  STICKY  GLAZED  CHICKEN  WINGS  AND  SPICY STIR-FRIED  WHOLE  RICE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם

.....................................................................................................................................................................................

יום שישי....  הילדים והנכדים לא מגיעים הפעם לארוחת הערב ואני "יושבת בחושך", דווקא בכיף שלי....
זה הזמן לפנק את עצמי בהתנסויות יצירתיות במטבח... ותראו מה יצא לי.... ללקק את האצבעות....
 ............................................................................................................................................
כנפי העוף



המצרכים לכנפי העוף  :
   -   הכנפיים :
           -   12 כנפי עוף
   -   רוטב לשריית הכנפיים :
           -   שורש ג'ינג'ר מגורר בגודל אגודל או 4 קוביות קפואות של דורות
           -   2 כפות קטשופ
           -   2 כף רוטב סויה
           -   1 כף דבש
           -   1 כף גדושה שום כתוש דורות
           -   2 כפיות גדושות אבקת חמשת התבלינים
           -   פלפל שחור גרוס
           -   מלח דק - לוותר אם הכנפיים הוכשרו
           -   1/2 כוס מים
   -   לעיטור :
           -   1 בצל ירוק חתוך לפיסות אלכסוניות קטנות

אופן הכנת הכנפיים :
   -   למתוח וליישר את הכנפיים על ידי חיתוך העור בין המפרקים, שבירת המפרק
       ומתיחת הכנף
   -   להניח את הכנפיים בתבנית אפייה, לעסות ברוטב השרייה, לכסות ברדיד

       אלומיניום ולהשרות למשך לילה
   -   לחמם את התנור ל-180 מעלות
   -   לאפות עם כיסוי משך 50 דקות, עד לריכוך
   -   להמשיך לאפות ללא כיסוי משך 30 דקות או עד לגוון זהוב-חום ולהפוך

       באמצע.  להיזהר מחריכה !!!
   -   להכנת רוטב הגשה לכנפיים :
        -   להניח את הכנפיים בכלי הגשה ולשמור על חומן
        -   להוסיף לתבנית האפייה כוס מים ולהביא לרתיחה על הגז
        -   לבשל 5 דקות תוך קירצוף קרקעית המגש בכף עץ ולהיפטר מעודפי שומן

 ............................................................................................................................................
אורז מלא מוקפץ




המצרכים לאורז :
   -   לבישול האורז  

           -   1 כוס אורז ארוך מלא
           -   1 כף שמן קנולה
           -   2 כוסות מים
           -   1 כפית מלאה מלח גס
   -   להקפצת האורז
           -   2 שיני שום פרוסות דק
           -   1-2 פלפל אדום קטן חריף פרוס דק
           -   1 כף שמן שומשום
           -   1 ביצה גדולה

אופן הכנת האורז :
   -   לטגן את האורז בשמן
   -   להוסיף מים ומלח
   -   לבחוש פעם אחת ולהביא לרתיחה
   -   לכסות ולבשל 40 דקות על אש בינונית-נמוכה
   -   להשאיר עם כיסוי עוד כ- 5 דקות לפני הפתיחה
   -   לפזר על תבנית גדולה לקירור
   -   כשהכנפיים מוכנות לחמם ווק, על אש בינונית, עם שמן שומשום
   -   להוסיף את השום והפלפלים להזהבה קלה ולהיזהר מחריכה
   -   להוסיף את האורז ולחמם תוך כדי בחישה
   -   להסיט את האורז לצד אחד של הווק, לפתוח את הביצה לווק במקום
       שהתפנה, לבחוש אותה ולאט לאט לבחוש אותה עם האורז
.............................................................................................................................................
ההגשה :

    -   להניח את האורז והכנפיים על צלחת, לטפטף את הרוטב על 
האורז ומעט על
        הכנפיים ולעטר בבצל ירוק
.............................................................................................................................................
.  
ASIAN  STICKY  GLAZED  CHICKEN  WINGS  AND  SPICY STIR-FRIED  WHOLE  RICE
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS  FOR  THE  CHICKEN  WINGS :
    -   The wings :
               -   12 chicken wings
    -   Wings soaking sauce :
               -   Grated ginger root, thumb size / 4 Dorot's  frozen cubes
                2 tbsp of ketchup
                2 tbsp of soy sauce
                1 tbsp of honey
                1 heaping tbsp of Dorot's minced garlic 
                2 heaping tsp of five spices powder
               -   Black pepper
               -   Fine salt - give it up if the wings are kosher
                1/2 cup of water
    -    Decoration :
                1 green onion, cut diagonally into small pieces

 INGREDIENTS  FOR  THE  SPICY STIR-FRIED  WHOLE  RICE :
    -   For the rice preparation :   
               -   1 cup of full rice
                1 tbsp of canola oil
                2 cups of water
                1 full tsp of coarse salt
    -   For stir-frying the rice : 
                2 cloves of garlic, thinly sliced
                1-2 small chili pepper, thinly sliced
                1 tbsp of sesame oil
                1 large egg

.............................................................................................................................................
CHICKEN  WINGS  PREPARATIONS :

    -   Stretch and straighten the wings by cutting the skin between the
        joints, breaking them and stretching the wing
    -   Lay the the wings in a baking dish, massage with the soaking
        sauce, cover with aluminum foil and soak overnight
     Preheat the oven to 180 ° C
    -  Bake covered for 50 minutes, until softening
    -  Continue to bake, uncovered, for 30 more minutes or until it gets
       golden-brown and turn over in the middle.  Be careful not to char!!!
     Preparing sauce for serving wings :
         -  Put the the wings in a serving dish and keep them warm
         -  Add a cup of water to the baking dish and bring to a boil on the
            gas hob 
         -  Cook for 5 minutes, while scrubbing the bottom of the tray with
            a wooden spoon and get rid of excess fat
STIR-FRIED  WHOLE  RICE  PREPARATIONS  :
  
    -   Fry the rice in oil
    -   Add water and salt
    -   Stir once and bring to a boil
    -   Cover and cook for 40 minutes over a medium-low flame
    -   Keep it covered for 5 minutes before opening
    -   Disperse on large template for cooling
    -   When the wings are ready heat up a wok on a medium fireand
        add sesame oil
    -   Add garlic and peppers and fry until lightly golden.  Be careful not
        to char !!!
    -   Add the rice and heat, stirring
    -   Divert the rice to one side of the wokopen the egg into the
        wok, stir it and slowly stir it with the rice

.............................................................................................................................................


SERVING  :

    -  Lay the the rice and the wings on a plate, decorate with green
       onion and drip the sauce over the rice and the wings
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה