עוף אפוי עם בטטות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
  באנו בגלל העוף ונשארנו בגלל הבטטות.... הן גנבו את ההצגה... כמה פשוט ככה טעים...
  CHICKEN,  BAKED  WITH  SWEET  POTATOES,  SUPERMARKET-STYLE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-המסעדה של מנגן
.............................................................................................................................................

אוכל פשוט של פעם מזכיר לי את "מנגן".   מסעדה זעירה עם תבשילים שנאפים לילה שלם ומקבלים גוון שזוף - כאלה שנמסים בפה וסוחטים גניחות הנאה.
 
שנות השישים בירושלים.  "מנגן",  איש פשוט, צנוע ועדין חובש כיפה,  שחיוכו הטוב  ודיבורו הרוגע ניחמו כמעט כמו תבשיליו.  כמו האיש, כך גם הבישול - לאט, בשקט, על שורה של פתיליות, שרחשו חרש כל הלילה במטבח, לפני שהוגשו לסועדים. 
 
"מנגן" של מסעדה זעירה בנחלאות, בואכה שוק מחנה יהודה, שנראתה יותר כבית תמחוי וניחמה את בטננו מדי יום שישי באוכל של עניים. מרק עוף עם עצמות והרבה לחם פרוס גס, מרק שעועית סמיך וחריף, ממולאים נימוחים, כדורי בשר ועוד ועוד.  עולם הולך ונעלם של מאכלים עם טעם של פעם.
 
.....................................................................................................................................................................................
עוף אפוי עם בטטות - בטעמי העוף הצלוי בסופרמרקט - 6 מנות
.....................................................................................................................................................................................

 באנו בגלל העוף ונשארנו בגלל הבטטות.... הן גנבו את ההצגה... כל-כך נימוחת וספוגות ברוטב העוף, עד שקשה להפסיק לנשנש... כמה פשוט ככה טעים...
 
 

מצרכים :

      -   העוף   -   6 כרעיים
     -    לרוטב השרייה  -  2 כף שמן זית
                              -  1/3 כוס חומץ פשוט-לשמירת עסיסיות העוף
                              -  1 כפית גדושה שום כתוש / 1 כף אבקת שום

                              -  2 כפות פפריקה מתוקה
                              -  לבחירה - מעט פפריקה חריפה / שבבי צ'ילי

                              -  1/2 כוס מים
-   6 בטטות גדולות

 
  .............................................................................................................................................

 

אופן ההכנה :

     -   לערבב את רכיבי רוטב השרייה
     -   לעטוף את נתחי העוף בתערובת התיבול ולאחסן ללילה 
בקירור
     -   לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות
     -   להניח את נתחי העוף בתבנית
     -   לחצות את הבטטות לאורך, לעסות אותן ברוטב השרייה ולהניח את הבטטות

         בתבנית בין פיסות העוף, כשהחלק הקמור פונה כלפי מעלה
     -   לזרות מלח גס בנדיבות, על הבטטות בלבד (העוף מוכשר ולכן איני ממליחה

         אותו)
     -   לאפות שעה לפחות בתבנית פתוחה, עד להשחמה יפה של 
העוף, ולהשקות

         את תכולת המגש ברוטב מספר פעמים במהלך האפייה     
     -   לקראת סוף האפייה אפשר להוסיף מלח לרוטב, במידת הצורך

 

 
 
 

 

 
ב-ת-י-א-ב-ו-ן...
  .............................................................................................................................................
  CHICKEN,  BAKED  WITH  SWEET  POTATOES,  SUPERMARKET-STYLE
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :
       -    6 whole chicken legs
       -    Soaking sauce

                2 tbsp of olive oil
               -  1/3 cup of simple vinegar - keeps the chicken juicy
               -   1 heaping tsp of crushed garlic / 1 tbsp of garlic powder

               -   2 tbsp of sweet paprika
               -   A pinch of cayenne pepper / chili chips - Alternative

       -   1/2 cup water
       -   6 large sweet potatoes


 
PREPARATIONS :
       Mix the soaking sauce ingredients 
     -   Cover the chicken pieces with the soaking sauce and store per
         night in the fridge
     -   Heat the oven in advance to 200 ° C
      Put the chicken pieces in a baking dish
     -   Cross the sweet potatoes lengthwise, cover them with
         the soaking sauce and join them to the chicken

     -   Sprinkle coarse salt  generously , only on the sweet potatoes

         (if the chicken is kosher it's not necessary to salt it)
     -   Bake for at least an hour in an open baking dish until the chicken

         is browned and wet the content of the tray, with the sauce,

         several times during baking

      Towards the end of cooking you can add salt to the sauce, if

         necessary

 

 .............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה