אורז מלא ארוך בניחוח בצלים ושומים והכל אודות האורז המלא וערכיו הבריאותיים



 גם בריא וגם טעים
LONG  WHOLE  RICE  SCENTED  WITH  ONIONS  AND  GARLIC
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-ערכים תזונתיים
 ..................................................................................................................................................................................... 

אורז מלא מפחית כולסטרול, מוריד את לחץ הדם ואכילתו מפחיתה את הסיכון לסוכרת סוג 2.
אורז מלא הוא מקור טוב יותר של סובין וסיבים תזונתיים, כמו גם של מינרלים כמו מגנזיום, נתרן ואבץ.
בנוסף, בעוד שהעמילן של האורז הלבן מתפרק בגוף מהר והופך לסוכר, מה שיגרום לנו בסופו של דבר לרצות לאכול עוד ועוד, הרי שהסיבים שבאורז המלא גורמים לו להתפרק לאט יותר, מה שמגביר את תחושת השובע.
.............................................................................................................................................
אורז מלא ארוך בניחוח בצלים ושומים
.............................................................................................................................................
מצרכים ל-8 כוסות מוכנות :

    -   8 כפות שמן קנולה
    -   3 כפות גדושה שבבי בצל
    -   3 כפות גדושה שבבי שום
    -   2 כוסות אורז מלא ארוך
    -   4 כוסות מים
    -   1 כפית מחוקה כורכום
    -   2 כפיות מלאות מלח גס 
אופן ההכנה :
    -   להשרות את האורז במים למשך 20 דקות.  לשטוף עד שהמים צלולים, לסנן היטב ולייבש 
        משך 30 דקות.  השרייה תקצר את משך הבישול והאורז יצא רך בגלל ספיחת נוזלים במהלך 
        השרייה  
    -   לטגן קלות שמן, שבבי בצל ושום. 
    -   להוסיף אורז ולטגן עוד 3-4 דקות.  הטיגון עוטף כל גרגר בשמן ומבטיח בסיום אורז 
        "אחד-אחד"
    -   להוסיף מים, כורכום ומלח
    -   לבחוש פעם אחת ולהביא לרתיחה
    -   לכסות ולבשל 40 דקות על אש בינונית-נמוכה
    -   להשאיר עם כיסוי עוד כ- 5 דקות
    -   לפורר ולהגיש
  
.............................................................................................................................................
LONG  WHOLE  RICE  SCENTED  WITH  ONIONS  AND  GARLIC
 
 ............................................................................................................................................

INGREDIENTS :

     -   8tbsp of canola oil    
     -   3 full tablespoon of onion chips
     -   3 full tablespoon of garlic
chips
     -   2 cups of long
whole rice
     -   4
cups of water
     -   1 level teaspoon
of turmeric
     -   2 full teaspoons of coarse salt


PREPARATIONS :
     -    Soak the rice in water for 20 minutes. Rinse until water is clear, strain well and 
         dry for 30 minutes.  Soaking will shorten the cooking time and the rice will 
         come out soft, due to liquid adsorption during soaking
        -   Lightly fry oil, onion and garlic chips
     -   Add rice and fry for another 3-4 minutes. Frying wraps each grain in oil and
         ensures a "one-on-one" rice finish
     -   Add water, turmeric and
salt
     -   Stir once and bring
to a boil
     -   Cover and cook for 40 minutes over
low-medium heat
     -   Keep covered another
5 minutes
     -   Mix and serve
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה