ארוחה צמחונית מלאה בסיר אחד - פיקנטית וטעימה. אילתור שלי פשוט הכנה, לעומת "האחות" המזרח-תיכונית המסורתית
LITE VEGETARIAN MAKLUBEH WITH LONG WHOLE RICE CHICKPEAS AND VEGETABLES
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - אירוח בדואי ורכיבה על גמלים + ציפי
.....................................................................................................................................................................................
המקלובה מעלה בי זיכרון חווית אירוח במאהל בדואי ססגוני, חפלה טעימה, טקס הכנת הקפה ו... איך אפשר בלי הרכיבה על גמלים. כיף גדול.

לזכר אותה חוויה אביא כאן ארוחה צמחונית מלאה בסיר אחד - פיקנטית וטעימה. אילתור שלי פשוט הכנה, לעומת "האחות" המזרח-תיכונית המסורתית
.............................................................................................................................................

מצרכים :
- 2 כף שמן קנולה
- הירקות (אפשר כמובן להגדיל את הכמויות לאותה כמות אורז) :
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרובית (פרחים שרויים במי מלח+חומץ, שטופים ומסוננים)
- 5 גזרים (קלופים וחתוכים לגפרורים עבים)
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים / קפואים
- 2 כוסות אורז מלא ארוך
- 4 כוסות מים
- תערובת תבלינים של המקלובה :
- קמצוץ בהרט
- 1/2 כפית קינמון
מקלובה לייט צמחונית עם אורז ארוך מלא גרגרי חומוס וירקות
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
מצרכים :
- 2 כף שמן קנולה
- הירקות (אפשר כמובן להגדיל את הכמויות לאותה כמות אורז) :
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרובית (פרחים שרויים במי מלח+חומץ, שטופים ומסוננים)
- 5 גזרים (קלופים וחתוכים לגפרורים עבים)
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים / קפואים
- 2 כוסות אורז מלא ארוך
- 4 כוסות מים
- תערובת תבלינים של המקלובה :
- קמצוץ בהרט
- 1/2 כפית קינמון
- קמצוץ אגוז מוסקט טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 כפית עלי זעתר טריים / יבשים
- 3 עלי דפנה
- 2 כפיות מלאות מלח גס
- רוטב חריף-חמוץ :
- 2 פלפלים חריפים קצוצים או שאטה
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 כוס מיץ לימון + מים
- ¼ כוס שמן זית (אני שמה פחות)
- מלח דק
- נענע קצוצה בשפע – תוספת אישית מצוינת שלי
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 כפית עלי זעתר טריים / יבשים
- 3 עלי דפנה
- 2 כפיות מלאות מלח גס
- רוטב חריף-חמוץ :
- 2 פלפלים חריפים קצוצים או שאטה
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1 כוס מיץ לימון + מים
- ¼ כוס שמן זית (אני שמה פחות)
- מלח דק
- נענע קצוצה בשפע – תוספת אישית מצוינת שלי
אופן ההכנה :
- הכנות מראש :
- לקצוץ את הירקות
- להכין את תערובת התבלינים
- להכין את הרוטב החריף
- להשחים בצל קצוץ בשמן
- להוסיף להקפצה חומוס, גזר וכרובית
- להוסיף אורז ולטגן עוד 2 דקות
- להוסיף מים, תערובת תבלינים ומלח
- לבחוש פעם אחת וולהביא לרתיחה
- לתקן טעמים - המים צריכים להיות מלוחים כדי לקבל תוצאה טעימה
- לכסות ולבשל 40 דקות על אש נמוכה
- לכבות את האש ולהשאיר עם כיסוי עוד 10 דקות
- לפורר ולהגיש עם רוטב חריף וסלט עגבניות פיקנטי
- הכנות מראש :
- לקצוץ את הירקות
- להכין את תערובת התבלינים
- להכין את הרוטב החריף
- להשחים בצל קצוץ בשמן
- להוסיף להקפצה חומוס, גזר וכרובית
- להוסיף אורז ולטגן עוד 2 דקות
- להוסיף מים, תערובת תבלינים ומלח
- לבחוש פעם אחת וולהביא לרתיחה
- לתקן טעמים - המים צריכים להיות מלוחים כדי לקבל תוצאה טעימה
- לכסות ולבשל 40 דקות על אש נמוכה
- לכבות את האש ולהשאיר עם כיסוי עוד 10 דקות
- לפורר ולהגיש עם רוטב חריף וסלט עגבניות פיקנטי
סלט עגבניות פיקנטי
...........................................................................................................................................
...........................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים
http://www.shayarot.com/upload/hafla/family%20big.jpg
http://www.ohel-hashalom.lanegev.co.il/index.html
http://www.mapa.co.il/%D7%9E%D7%A4%D7%94/%D7%A6%D7%99%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94/101213
http://www.shayarot.co.il/hebrew/PicturesGallery.aspx?Gallery=3
http://www.shayarot.com/upload/hafla/family%20big.jpg
http://www.ohel-hashalom.lanegev.co.il/index.html
http://www.mapa.co.il/%D7%9E%D7%A4%D7%94/%D7%A6%D7%99%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94/101213
http://www.shayarot.co.il/hebrew/PicturesGallery.aspx?Gallery=3
.............................................................................................................................................
. LITE VEGETARIAN MAKLUBEH WITH LONG WHOLE RICE CHICKPEAS AND VEGETABLES
............................................................................................................................................
INGREDIRNTS :
- 2 tbsp of canola oil
- Vegetables:
- 1 large onion, chopped
- 1 cauliflower (florets soaked in brine + vinegar, rinsed and
filtered)
- 5 carrots (peeled and diced)
- 1 cup of chickpeas cooked / frozen
- 2 cups of long whole rice
- 4 cups of water
- Mixed spices:
- A pinch of baharat
- 1/2 teaspoon cinnamon powder
- A pinch of ground nutmeg
- 1/2 tsp of turmeric
- 1/2 tsp of ground cardamom
- 1 tsp za'atar leaves fresh / dried
- 3 bay leaves
- 2 full teaspoons of coarse salt
- Spicy-sour sauce;
- 2 hot peppers, chopped or shata
- 3-4 cloves of garlic, crushed
- 1 cup lemon juice + water
- ¼ cup of olive oil (I put less)
- Fine salt
- Chopped mint - my wonderful personal addition
- Vegetables:
- 1 large onion, chopped
- 1 cauliflower (florets soaked in brine + vinegar, rinsed and
filtered)
- 5 carrots (peeled and diced)
- 1 cup of chickpeas cooked / frozen
- 2 cups of long whole rice
- 4 cups of water
- Mixed spices:
- A pinch of baharat
- 1/2 teaspoon cinnamon powder
- A pinch of ground nutmeg
- 1/2 tsp of turmeric
- 1/2 tsp of ground cardamom
- 1 tsp za'atar leaves fresh / dried
- 3 bay leaves
- 2 full teaspoons of coarse salt
- Spicy-sour sauce;
- 2 hot peppers, chopped or shata
- 3-4 cloves of garlic, crushed
- 1 cup lemon juice + water
- ¼ cup of olive oil (I put less)
- Fine salt
- Chopped mint - my wonderful personal addition
PREPARATIONS :
- Advance preparation :
- Chop the vegetables
- Prepare the spice mixture
- Prepare the hot sauce
- Brown the chopped onion in oil
- Add and fry shortly a short chickpeas, carrots and cauliflower
- Add and fry shortly rice and fry for another 2 minutes
- Add and fry shortly water, spice mixture and salt
- Stir once and bring to a boil
- Fix flavors - the water should be salty to get a delicious result
- Cover and cook for 40 minutes over a low flame
- Put the fire out and leave covered for 10 minutes
- Crumble and serve with hot sauce and a spicy tomato salad
- Advance preparation :
- Chop the vegetables
- Prepare the spice mixture
- Prepare the hot sauce
- Brown the chopped onion in oil
- Add and fry shortly a short chickpeas, carrots and cauliflower
- Add and fry shortly rice and fry for another 2 minutes
- Add and fry shortly water, spice mixture and salt
- Stir once and bring to a boil
- Fix flavors - the water should be salty to get a delicious result
- Cover and cook for 40 minutes over a low flame
- Put the fire out and leave covered for 10 minutes
- Crumble and serve with hot sauce and a spicy tomato salad
.............................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה