קציצות מרוקאיות פיקנטיות בזיתים, אריסה, עגבניות ולימון כבוש - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



קציצות פיקנטיות טעימות ונימוחות, לאוהבי חריף, כוסברה ולימון כבוש
   MOROCCAN  MEATBALLS WITH  OLIVES  PRESERVED  LEMONS  AND  HARISSA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - לא סיפרתי.  מצולם

......................................................................................................................................................................................

זה מה שתכינו לתיבול הבשר
לעבודות קיצוץ דק השתמשו במאסטר סלייסר ש"חוגג" אצלי במטבח ללא הרף
לקצוץ דק את הבצלים ולהניח בקערה
להכין פטרוזיליה וכוסברה

 
 לקצוץ דק את עשבי התיבול ולהוסיף לקערה
 לחתוך לחמניות או פרוסות לחם אחיד, להרטיב ממש מעט ולסחוט
 
לקצוץ את הלחם ולהוסיף לקערה.  מצאתי שקל יותר לקצוץ אותו במעבד מזון חשמלי
 להוסיף לקערה את יתר הרכיבים להכנת הבשר המתובל
ללוש משך 5 דקות, לכסות ולאחסן בקירור לפחות לשעתיים ואפילו למשך לילה 
אלה רכיבי הרוטב, אותו ניתן לבשל מיד, או להכין על פי ההנחיות ולאחסן למשך לילה בקירור
  
להביא את הרוטב לרתיחה עדינה, לאסוף כף מלאה מהבשר המתובל ולגלגל לקציצות קטנות

להניח את הקציצות ברוטב המבעבע ברתיחה עדינה ולבשל משך קרוב לשעה
לנענע מדי פעם את הסיר בתנועות סיבוביות ולוודא שהקציצות מצופות ברוטב 

 לתקן טעמים ולהגיש עם אורז, קוסקוס או בורגול .  אפשר לעטר בכוסברה קצוצה 



בתיאבון..... ולמתכון....

......................................................................................................................................................................................
קציצות מרוקאיות פיקנטיות בזיתים, אריסה, עגבניות ולימון כבוש
......................................................................................................................................................................................


מצרכים ל-30 קציצות לערך :
   -   למעבד מזון :
          -   2 בצלים גדולים 
          -   1/2 צרור פטרוזיליה + 1/2 צרור כוסברה
          -   2 לחמניות מורטבות ממש מעט ומפוררות (או 6 פרוסות לחם אחיד)
          -   6 סמ"ק שומן כבש קפוא - לבחירה
   -   1 ק"ג בשר בקר טחון
   -   2 כף שום כתוש
   -   2 ביצים L
   -   4 כפות שמן קנולה
   -   תבלינים :
             -   2 כפיות גדושות תבלין מרוקאי לקציצות
             -   2 כפיות מחוקות מלח דק
   -   2 כפות פירורי לחם מעורבים ב-2 כפיות אבקת אפייה
מצרכים לרוטב :
     -   2 כף שמן קנולה
     -   12 שיני שום פרוסות
     -   8 עגבניות קצוצות דק / קופסה גדולה של שימורי עגבניות
     -   1 קופסה גדולה של מחית עגבניות
     -   תערובת תיבול :
             -   2 כפות שטוחות
רסק לימון כבוש
             -   תבלינים   -   2 כף פפריקה מתוקה + מעושנת
                                -   1 כף כורכום
                                -   2 כפית גדושה תבלין לקציצות מרוקאיות
                                -   1 כף מלאה סוכר חום
             -   1 כף מחוקה אריסה
             -   1 כוס מים
     -   2 קופסאות זיתים ירוקים דפוקים/חרוזית - מסוננים ושטופים
אופן הכנת תערובת הבשר לקציצות :
   -   לקצוץ במעבד מזון כל פריט בנפרד - בצלים, עשבי תיבול ולחמניות יחד עם

       שומן הכבש
   -   להוסיף את שאר הרכיבים, ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים / ללילה

       בקירור

אופן הכנת הרוטב :
   -   לטגן בקדרה שמן ושיני שום פרוסות
   -   להוסיף לטיגון של 5 דקות עגבניות קצוצות דק / קופסת שימורי עגבניות
   -   בשלב זה אפשר להוסיף את יתר מצרכי הרוטב ולאחסן בקירור ללילה, אם

       נבחר להכין את הקציצות למחרת היום

בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
-   בקדרה רחבה להרתיח את הרוטב בתוספת כוס מים ולהנמיך את האש
-   לגלגל קציצות קטנות (בגודל של כף מלאה) ולהניח אותן בתוך הרוטב המתבשל
-   להוסיף מים רותחים רק עד לכיסוי הקציצות ולהביא לרתיחה עדינה
-   לכסות ולבשל עוד 30-60 דקות
-   לנענע בסיבוב מדי פעם ולהרטיב את הקציצות ברוטב
-   לתקן טעמים בעזרת אריסה, מלח או מחית לימון כבוש וסוכר חום


עיטור והגשה :
-   להגיש עם אורז לבן, קוסקוס או בורגול
-   לעטר בכוסברה קצוצה


הקפאה :
-   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל



......................................................................................................................................................................................
MOROCCAN  MEATBALLS WITH  OLIVES  PRESERVED  LEMONS  AND  HARISSA
 ......................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS  FOR  ABOUT  30  MEATBALLS :
   -   For Food Processor :
         2 large onions
         1/2 a bunch of of parsley + 1/2 a bunch of coriander 
         2 buns very slightly moistened and crumbled (or 6 slices of
            bread)
         6 cc of frozen lamb fat - an alternative
         1 kg of ground beef
         2 tbsp of crushed garlic
         2 large eggs
         4 tbsp of canola oil
         spices :
                 2 heaping tsp of Moroccan spice for meatballs
                 2 flat tsp of fine salt
         2 tbsp of bread crumbs mixed with 2 tsp of baking powder
INGREDIENTS  FOR  THE  SAUCE :
              2 tbsp of canola oil
         12 cloves of
garlic, sliced
        -   8 finely chopped tomatoes /1 large box of
canned chopped
            tomatoes
         1 large pack of tomato
puree

         Seasoning mix:
                   2 flat tabsp of
pickled lemons puree 
                   Spice :
                           2 tbsp of sweet / smoked paprika
                           1 tbsp
of turmeric
                           2 heaped tsp of
Moroccan spice meatballs            
                   1 spoonful of brown sugar
                   1 level tbsp of
harissa
 
                   1 cup water
         2 cans of pitted green olives - filtered and rinsed
PREPARATION OF  THE  MEATBALLS  MIXTURE :
             -   Chop in a food processor each item separately - onions, herbs
            and buns together with the lamb fat
        -   Add the remaining ingredients, knead for 5 minutes and leave
            for 2 hours / per night in the fridge

PREPARATION  OF  THE  SAUCE :
           -   In a wide pot fry shortly oil and sliced cloves of garlic
        -   Add finely chopped tomatoes / canned tomatoes and fry for 5
            minutes
         At this point you can add the remaining ingredients, and store
            refrigerated per night, if you prepare the meatballs at the next
            day
COOKING  THE  MEATBALLS 2 HOURS  LATER  OR  THE  NEXT  DAY :
            -   In a wide pot boil the sauce with a glass of water and lower the
            fire
         Roll small balls (about the size of a full tbsp ) and put them in
            the cooking sauce
        -   Add boiling water just to cover the meatballs and bring
to a

            gentle boil
        -   Cover and cook for 30-60
minutes
        -   Every now and then wobble the pan in a circular motion and

            wet the meatballs with the sauce
        -   Fix tastes with harissa, salt or pickled lemon puree and brown
            sugar
DECORATION  AND  SERVING : 
           -   Serve with white rice, couscous or bulgur 
        -   Decorate with chopped coriander

FREEZING :
        -   You can freeze and microwave the meatballs

 ......................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה