טאג'ין עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש וכוסברה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



עוף בזיתים, לימון כבוש וכוסברה - אחד ממתכוני הדגל של המטבח המרוקאי
MOROCCAN  CHICKEN  TAGINE  WITH  OLIVES,  PICKLED  LEMONS  AND  CORIANDER
  SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - לא סיפרתי / מצולם

....................................................................................................................................................................................

טאג'ין עוף מרוקאי בזיתים, לימון כבוש וכוסברה
.....................................................................................................................................................................................

להזהיב בצל, לקרמל בדבש, להוסיף שום ועגבניות לטיגון קצר
 
להוסיף תבלינים, אריסה, רסק לימון כבוש ומים ולערבב
  
לרסק כוסברה דק-דק ולשמור מעט לעיטור המנה
לסיום הכנת רוטב השרייה יש להוסיף לקדרה את הכוסברה ושלוש כוסות מים  
להשרות את העוף בקדרה למשך לילה
להניח את הזיתים בסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן
לאפות את העוף משך 45 דקות, להוסיף את הזיתים ולאפות 15 דקות נוספות
ובתיאבון
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל- 4 מנות :
   העוף :
      -   4 כרעיים
   לרוטב השרייה :
      -   לטיגון     -   1 כף שמן קנולה
                       -   1 בצל קצוץ
                       -   1 כף דבש
                       -   5 שיני שום גדולות פרוסות
                       -   3 עגבניות קצוצות
      -   לתיבול   -   1 כפית (פפריקה מתוקה, כמון, זנגוויל)
                       -   1/2 כפית כורכום
                       -   קורט (קינמון, אגוז מוסקט)
                       -   1 כפית מחוקה אריסה
                       -   2 כף רסק לימון כבוש  / 6-7 פרוסות
                       -   1/2 כוס מים
      -   1/2 צרור כוסברה קצוצה דק-דק (להשאיר מעט לעיטור)
      -   3 כוסות מים
   הזיתים :
      -   300 ג' זיתים מגולענים משומרים ויש אומרים שזיתים דפוקים משפרים
          את הטעם
   להסמכת הרוטב :
      -   1 כף קורנפלור + 1/2 כוס מים
   לעיטור :
      -   כוסברה קצוצה

 אופן ההכנה :

   -   להכין את רוטב השרייה בקדרה רחבה שמתאימה לתנור : 
        -   לחמם שמן, להזהיב את הבצל ולקרמל עם הדבש
        -   להוסיף שום לטיגון של חצי דקה
        -   להוסיף את העגבניות ולבחוש עד שיתרככו
        -   לערבב את חומרי התיבול ולהוסיף לקדרה
        -   להוסיף כוסברה ומים
   -   להשרות את העוף למשך לילה ברוטב השרייה
   -   לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
   -   לאפות בקדרה, ללא כיסוי, משך 45 דקות ולהרטיב את העוף מדי פעם ברוטב
   -   בינתיים לסנן את הזיתים, להניח אותם בסיר עם מים, להביא לרתיחה ולסנן
   -   לצרף את הזיתים לקדרה, להבליע ברוטב ולאפות עוד 15 דקות
   -   להעביר את הקדרה אל אש הגז ולהסמיך את הרוטב עם תמיסת קורנפלור

       ומים, תוך נענוע הסיר בתנועות עגולות
ההגשה :
   -   על גבעת אורז לבן/ קוסקוס / בורגול דק - ג'ריש
   -   לעטר בכוסברה
.....................................................................................................................................................................................
  צילום הנוף מהאתר
http://www.magnificentmorocco.com/listing-day-excursion-to-imlil-from-marrakech-14.html
.....................................................................................................................................................................................
MOROCCAN  CHICKEN  TAGINE  WITH  OLIVES,  PICKLED  LEMONS  AND  CORIANDER
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  4  SERVINGS :
 
    Chicken :
       -   4 whole legs


    Soaking sauce :
      
-   For frying   -   1 tablespoon canola oil
                             
-   1 onion, chopped
                            
-   1 tablespoon honey
                            
-   5 large cloves garlic, sliced
                            
-   3 chopped tomatoes
      
-  Seasoning  -   1 tsp (sweet paprika, cumin, ginger)
                            
-   1/2 teaspoon turmeric
                             
-   Pinch of (cinnamon, nutmeg)
                             
-   1 level teaspoon harissa
                             
-   2 tablespoons pickled lemon paste / 6-7 slices
                            
-   1/2 cup water
      
-   1/2 bunch of finely chopped coriander (leave little to decorate)
       -   3 cups water
PREPARATIONS :
   -   Prepare the soaking sauce in a wide pot suitable for the oven :
              -   Heat oil to brown the onions and caramelize with honey
              -   Add garlic and fry half a minute
              -   Add the tomatoes and stir until they soften
              -   Mix the seasoning ingredients and add to the casserole
              -   Add cilantro and water

    -   Soak the chicken overnight in the soaking sauce
    -   Preheat oven to 200 degrees C
    -   Bake in an open casserole for 45 minutes and moisten

        the chicken occasionally with the sauce
    -   Meanwhile filter olives, place them in a pot with water, bring to a

        boil and filter
    -   Add the olives to the casserole and bake for another 15 minutes
    -   Move the pot to the gas fire and thicken the sauce with a

        cornstarch solution and water, while stirring the pot with circular
        movements

SERVING :
    - On white rice / couscous / thin bulgur - jerish
    - Decorate with coriander
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה