סלט ירוק חגיגי לראש השנה - עלי בייבי, חסה, פקאן מסוכר, דבש ורימון - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




 סלט ירוק חגיגי נפלא לראש השנה
A FESTIVE  SALAD  FOR  ROSH-HASHANAH  (JEWISH  NEW  YEAR) -  BABY  GREENS,  LETTUCE,  CANDIED  PECANS,  HONEY  AND  POMEGRANATE  SEEDS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-קבלת שבת בבית יהודה'לה עינן. באר שבע + זוגיות + טל + חגי
.....................................................................................................................................................................................

המעבר מירושלים לבאר-שבע הותיר אותי בתחושת חלל ריק של כאב, של שבר.  באר-שבע היתה תחליף חיוור  לקסמה המיוחד של ירושלים ואנשיה. גם הנתק מחברים, שהותרנו מאחור, החמיר את משבר המעבר.


חיפשנו מהר מאד תחליפים.  נרשמתי לחוג לציור ורישום  והצטיידנו במנוי לתיאטרון באר-שבע. בהיותנו אנשי חברה, גם רכשנו מהר מאד חברים חדשים.

ההיכרות הראשונה היתה עם יהודה עינן ז"ל, מרים ובנותיהם דנית ואריאלה.  הם שודכו לנו טלפונית על ידי צ'יפמן, בעל הבית שלנו, כדי שינחו אותנו בסודות גני הילדים ושאר מערכי השירותים בשכונה.

הרומן הטלפוני פרח וכשהגענו קיבלנו מהם חיבוק עוטף, שהקל מעט על צירי הקליטה שלי בבאר-שבע.

ביום שישי הראשון התארחנו אצלם לארוחת ערב, שהיתה ציון דרך בשבילנו.  דלת ביתם נפתחה אל מול שולחן שבת ארוך וחגיגי, עם מפה לבנה, נרות דולקים, חלות מכוסות ועירוב ריחות מתוק של גפילטע-פיש, מרק עוף וצלי קדרה, שמילא את החלל.  מרים ובנותיה קיבלו את פנינו בברכה וחיוך ובבגדי שבת חגיגיים  עם "שביל באמצע-שביל בצד". כל מה שנותר הוא להמתין ליהודה'לה שישוב מבית-הכנסת.

עמדנו נבוכים, יחפים במכנסי חולין קצרים.... חילוניים נטולי כל זיקה למסורת.....

תמונת קבלת השבת בבית עינן פרטה לי על נימה שלא הכרתי.  מין דה-ז'ה-וו  וגעגוע לחיים קודמים, שגרם למהפך ברגע. 

מאותו יום יצרנו, גם אנחנו, מסורת של ארוחות קבלת שבת, עם הקפדה על מפה וכלים נאים, נרות דולקים, ברכת שבת ושירה.  כולנו מצוחצחים ולבושים בבגדים נאים, כשהילדים לוקחים חלק פעיל בכל התכונה.
 .....................................................................................................................................................................................

סלט ירוק חגיגי לראש השנה - עלי בייבי, חסה, פקאן מסוכר, דבש ורימון
.....................................................................................................................................................................................


מצרכים :
   -   צרור עלי בייבי
   -   1/2 חסה ערבית חתוכה לרצועות דקות
   -   1 כוס גרעיני רימון
   -   1 כוס פקאן מסוכר
   -   לרוטב   -   5 כף שמן זית
                    -   מיץ מלימון שלם
                    -   1 כפית חרדל
                    -   2 כף דבש
                    -   2 שיני שום קצוצות
                    -   פלפל שחור
                    -   מלח דק


אופן ההכנה :
   -   לערבב את עלי הבייבי, החסה ומחצית מהפקאנים וגרעיני הרימון
   -   לערבב את חומרי הרוטב, לצקת על הסלט רק לפני ההגשה ולערבב
   -   לפזר על הסלט את יתרת הפקאנים וגרעיני הרימון
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מהאתר
.....................................................................................................................................................................................
A FESTIVE  SALAD  FOR  ROSH-HASHANAH  (JEWISH  NEW  YEAR) -  BABY  GREENS,  LETTUCE,  CANDIED  PECANS  HONEY  AND  POMEGRANATE  SEEDS
.....................................................................................................................................................................................



INGREDIENTS :
 
    - 
 
A bundle of baby leaves
    -   1/2 Arabian lettuce cut into thin strips
    -   1 cup pomegranate seeds
    -   1 cup candied pecans
    -   For the sauce   -   5 tablespoon olive oil
                                 -   Whole lemon juice
                                 -   1 teaspoon mustard
                                 -   2 tbsp honey
                                 -   2 garlic cloves, chopped
                                 -   Ground black pepper
                                 -   Fine salt

PREPARATIONS :
     -   Mix the baby leaves, lettuce and half the pecans and
         pomegranate seeds
     -   Mix the sauce ingredients, pour over the salad just before serving

         and mix
     -   Sprinkle over the salad the remaining pecans and pomegranate

         seeds
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה