קדירת עוף מרוקאי בזיתים ורוטב צ'רמולה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


עוף בזיתים, לימון כבוש וכוסברה - אחד ממתכוני הדגל של המטבח המרוקאי
MOROCCAN  CHICKEN  CASSEROLE  WITH  OLIVES  AND  CHERMOULA
  SEE  TRANSLATION  BELOW

סיפור - החוויה המדיטטיבית בהרי האטלס במרוקו.  טיולים + מרוקו

................................................................................................................................................................................



הרי האטלס הטרשיים, חדי הנוף, שאין להם סוף.  הר נושק להר.  גבהים ועומקים שהדעת לא סובלת. הוד קדומים. פסגת העולם.

פיסת כביש רחבה מעט יותר מדרכי החמורים הפתלתלות.  ירידה מהאוטובוס ומפגש עם אויר הרים צונן, נקי, מלטף.  שקט.


הצצה משולי הכביש למטה מגלה נוף מרהיב, אך מצמרר בנוגעו בפחד גבהים קדום.


כפר קטן מתגלה, כשבתיו דבוקים למדרון, ומתחתיו, כמעשה קסמים, גידולים חקלאיים במערך מדרגות שאין לו סוף.  שביל פתלתל ותלול להחריד מוביל אלינו ילדים קטנים עליזים רוכבים, ללא אוכף וללא מורא על חמורים קטנים, שדרכם אצה להם כאילו דרך מישורית בטוחה לפניהם.


היופי, תחושת הקדושה וההוד, השקט שנשמע מסביב, הרוח הקרירה המלטפת והמקומיים, שמביאים איתם כל-כך הרבה נועם, רוגע, תמימות וחיוך של טוב - חוויה מדיטטיבית צרופה.


.....................................................................................................................................................................................
קדירת עוף מרוקאי בזיתים ורוטב צ'רמולה
.....................................................................................................................................................................................




מצרכים ל- 6-8 מנות :

   העוף :
      -   6-8 כרעיים
   לרוטב צ'רמולה לשרייה :
      -   לטיגון    -   1 כף שמן קנולה
                      -   1 בצל קצוץ
                      -   1 כף דבש
                      -   5 שיני שום גדולות פרוסות
      -   לכבות את האש ולהוסיף :
                      -   2 כפיות גדושות תבלין ראס אל חנות 
                     -   1 כפית מחוקה אריסה
                     -   2 כפות רסק לימון כבוש  / 6-7 פרוסות
                     -   1/2 כוס מים
      -   לקצוץ בבלנדר ולהוסיף :     
                -  3 עגבניות 
                     -   1/2 צרור כוסברה (להשאיר מעט לעיטור)
   הזיתים :
      -   300 ג' זיתים מגולענים משומרים 
      -   1 כפית מחוקה כורכום
   לעיטור :      
      -   כוסברה קצוצה

 אופן ההכנה :

   -   להכין את רוטב הצ'רמולה :
          -   לחמם שמן, להזהיב את הבצל ולקרמל עם הדבש
          -   להוסיף שום לטיגון של חצי דקה
          -   להסיר מהאש ולהוסיף את יתרת רכיבי הצ'רמולה
   -   העוף :
          -   להשרות למשך לילה ברוטב השרייה
   -   הזיתים :
          -   לסנן, להניח בסיר עם מים וכורכום, להביא לרתיחה, להרתיח 5 דקות, לסנן ולשמור
   -   הבישול והאפייה 
(אפשר להכין מראש ביום האירוח ולחמם לפני הארוחה) :
          -   להניח את העוף בקדרה רחבה שניתנת להעברה לתנור
          -   להוסיף מים  + כף מלאה קמח, כמעט עד לגובה העוף ולהביא לרתיחה
          -   להנמיך את האש, לכסות ולבשל משך 45 דקות ולהרטיב את העוף מדי פעם ברוטב
          -   לחמם תנור ל-200 מעלות צלסיוס
          -   לצרף את הזיתים לקדרה, להבליע ברוטב ולבשל עוד 15 דקות

          -   להעביר את הקדרה ללא כיסוי לתנור לצורך השחמה משני הצדדים
   -   ההגשה :
          -   על גבעת אורז לבן/ קוסקוס / בורגול דק - ג'ריש
          -   לעטר בכוסברה


.....................................................................................................................................................................................
  צילום הנוף מהאתר
https://www.closetcooking.com/moroccan-chicken-tagine-with-olives-and/
.....................................................................................................................................................................................
MOROCCAN  CHICKEN  CASSEROLE  WITH  OLIVES  AND  CHERMOULA  SAUCE
.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS FOR 6-8 SERVINGS :
The chicken : - 6-8 whole chicken legs For Chermoula soaking sauce :       - For frying - 1 tablespoon canola oil
                        - 1 chopped onion
                         - 1 tablespoon of honey
- 5 large sliced garlic cloves -
Turn off the fire and add :
                         - 2 heaping teaspoons of ras-el-haunt spice - 1 level tsp harissa
                       - 2 tablespoons pickled lemon paste / 6-7 slices
                       - 1/2 cup of water
- Chop with a blender and add :
                   - 3 tomatoes
- 1/2 coriander bunch (leave a little to decorate) - The olives :
- 300 grams of canned
pitted green olives
- 1 level tsp turmeric
   - Decoration :
- Chopped coriander
PREPARATION :
   - Make the Charmoula Sauce :
          - Heat oil, brown the onion and caramelize with honey
          - Add Ras-el-hanut and fry for about a minute to open the spices
          - Remove from the fire and add the rest of the Charmoula components

   - The chicken :
- Soak overnight in the cremoula sauce
   - The olives :
- Filter, place in a pot with water, bring to a boil, boil for 5 minutes, filter and
save
   - Cooking and Baking :
(You can prepare in advance in the morning and warm up before the meal)
          - Place the chicken in a wide pot that can be transferred to the oven          
- Add water + 1 tablespoon full of flour, almost up to chicken height and bring
to a boil
          - Lower the fire, cover and cook for 45 minutes. Wet the chicken occasionally with the sauce
          - Preheat oven to 200 degrees Celsius
          - Add the olives to the casserole, cover them with the sauce and cook for another 15 minutes
          - Transfer the casserole to the oven and bake uncovered until the chicken is browned from both sides
   - Serving :
          - On white rice / Couscous / Bulgur / Jerish-Grisha
          - Decorate with coriander



.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה