אורז בסמטי מושלם ואורז לבן - בבישול ובמיקרוגל - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

  

 לאורז הבסמטי בשומת מיוחדת, הוא אוורירי ונחשב לבריא ביותר בין כל סוגי האורז הלבן 
PERFECT  BASMATI  RICE &   WHITE  RICE - COOKING & MICROWAVE
SEE  TRANSLATION  BELOW 
סיפור-כניסת נכדים לכיתה א'.  תמונת תום + איתוש ישנים מחובקים אצל תמר. 70

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לאיתמר ותום, נכדים אהובים ובני דודים שאינם נפרדים, המון ברכות לרגל כניסתכם לכיתה א'.

למענכם אני מכינה תמיד אורז לבן-לבן ומתאפקת מהוספת תיבולים נוספים מחשש שתסרבו לאכול "אורז עם ג'וקים"...





























האורז הבסמטי הוא בעל גרעינים ארוכים, ארומטי ועם טעם אגוזי. הוא פחות דביק משאר סוגי האורז ובעקבות הבישול יתקבלו גרעינים מופרדים.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הכנה מוקדמת לאורז בסמטי
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לקבלת גרעינים אחד-אחד, רכים ואווריריים, מומלץ להשרות את האורז הבסמטי במים קרים ל-20 דקות, לשטוף היטב במסננת עד לקבלת מים צלולים, לסנן היטב ולייבש משך חצי שעה. הייבוש חשוב, אחרת האורז ישבר

זה התהליך שמבטיח אורז מושלם ועושה את כל ההבדל מבישול ללא שרייה.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אורז בסמטי / לבן ארוך -  בישול בסיסי על הגז 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 ל-4 מנות קטנות או ל-2 סועדים רעבים

מצרכים :
          -   1 כוס אורז בסמטי שהושרה במים וסונן / אורז לבן ארוך
          -   3 כף שמן קנולה 
          -   מי ברז - 1.75 כוסות לבסמטי / 1.5 לאורז לבן ארוך 
          -   1 כפית מלח גס

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אופן הכנה :
  לטגן אורז בשמן משך כדקה, עד שקיפות
-   להוסיף מים ומלח ולהרתיח, תוך בחישה מינימלית 
-   להנמיך את האש ולכסות 
    (מצאתי המלצה לפרוס מגבת בין הסיר למכסה ולעטוף את המכסה בשולי המגבת - זה אמור 
    לספוג את האדים - טרם נוסה)
-   לבשל   -   בסמטי משך 15 דקות
               -   לבן ארוך משך 20 דקות

-   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הסיר
-   לפורר ולהגיש

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אורז בסמטי / לבן ארוך - במיקרוגל

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 ל-4 מנות קטנות או ל-2 סועדים רעבים

מצרכים :

          -   כנ"ל


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


אופן הכנה :
-   לערבב בקערה שמתאימה למיקרוגל ולהגשה
-   לכסות ולבשל במיקרוגל בחום מרבי :
      -   בסמטי משך 18 דקות
      -   לבן ארוך משך 20 דקות

-   להמתין 10 דקות לפני פתיחת הכיסוי
-   לפורר ולהגיש
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הקפאה
 אני נוהגת להקפיא מנות אישיות של אורז ומחממת במיקרוגל.
כך גם לגבי אורז בסמטי מלא.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PERFECT  BASMATI  RICE &   WHITE  RICE - GAS  HOB  COOKING & MICROWAVE
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Basmati rice has long grainss, it is aromatic and with nutty flavor. It is less sticky than the other types of rice and after cooking you will get separated puffy grains .
.............................................................................................................................................
BASMATI  RICE - PREPARATIONS  IN  ADVANCE
.............................................................................................................................................

To get separate grains, soft and puffy, it is recommended to soak the basmati rice in cold water for 20 minutes, rinse thoroughly with a colander until you get clear water, filter well and dry for half an hour. Drying is important, otherwise the rice will break.

This is the process that ensures perfect rice and makes all the difference from cooking without soaking.

.............................................................................................................................................
BASMATI  RICE /IONG  WHITE  RICE - GAS HOB COOKING
.............................................................................................................................................


INGREDIENTS :
- 1 cup basmati rice, soaked in water and filtered / long white rice - 3 tbsp canola oil - Tap water - 1.75 cups for basmati / 1.5 for long white rice - 1 tsp coarse salt
PREPARATIONS :
   -   Fry rice in oil for about a minute, until coated with oil
   -   Add water and salt and bring to a boil, with minimal stirring
   -   Lower the flame and cover
   -    Cook   -   Basmati rice -  for 15 minutes
                    -   Long white rice - for 20 minutes
   -    Wait 10 minutes before opening the lid
   -    Crumble and serve

.............................................................................................................................................

BASMATI  RICE / WHITE  RICE - MICROWAVE  COOKING
.............................................................................................................................................
Provides 4 small servings or for 2 hungry diners

INGREDIENTS :    
   -    The same

 PREPARATIONS :
     -    Mix in a microwave and serving bowl
     -    Cover and cook in the microwave maximal heat  :
             -    Basmati rice -  for 18 minutes
             -    Other sorts of white rice - for 20 minutes
     -    Wait 10 minutes before opening the lid
     -    Crumble and serve
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה