יוגורט ביתי - הכל אודות ההכנה והערכים הבריאותיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


                                   זוכרת שאמי העמידה על השיש, למשך הלילה, צנצנת חלב מהול בכף לבן ביתי ולמחרת קבלנו  לבן חמצמץ וסמיך
 HOMEMADE  YOGURT & ALL  ABOUT  IT'S   BENEFITS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-היוגורט של סבתא מרים והחלבן שחילק לבן ולבניה.  ציפי-ילדות


 .............................................................................................................................................
זוכרת שאמי העמידה על השיש, למשך הלילה, צנצנת חלב מהול בכף לבן ביתי ולמחרת קבלנו  לבן חמצמץ וסמיך.

זוכרת גם את צנצנות הלבן והלבנייה שליוו את תקופת הצנע- האחת נמוכה והשנייה גבוהה.  הן נראו כמו ארובות ה"רפייניריס" שנצפו למרחוק מאזור התעשייה בקריות.


  זוכרת את החלבן שחילק את הצנצנות לבתים.  זה החלבן ששמר מיכלי חלב ענקיים תחת עץ חרוב עתיק יומין ועשה דרכו נאמנה, הלוך ושוב, בין עץ החרוב ובתי השכונה, בחלוק אפור, ריח חמצמץ ותיק עור קטן לכסף, שנתלה על חזהו באלכסון.


יום אחד, ברגע של נוסטלגיה, רציתי ללמוד להכין יוגורט ביתי.  מאז יש לו מקום כבוד קבוע במקרר.  הוא משמש אותי  להכנת לבנה ביתית ומעדנים עם פרי, לבישול הודי וכתחליף לשמנת בהכנת רטבים  ובצקים. 

 .............................................................................................................................................

 תמונות בני הרפתן הצעיר לפני כשלושים שנה....




 .............................................................................................................................................
הכנת היוגורט
 .............................................................................................................................................
טיפים :

-    רצוי בפעם הראשונה להיעזר במחמצת מיוגורט קנוי שחביב עלינו  (מומלץ ביו). 
     כך נבטיח לעצמנו תפוקה של יוגורט זהה, עם כל האיכויות הבריאותיות,
     הטעמים, החמיצות והמרקם, כי יוגורט משכפל את עצמולצורך זה בחרתי
     להתחיל באקטיביה, שהיא מעודנת וללא חמיצות.  בפעמים הבאות אני
     משתמשת בשארית מהיוגורט הביתי הקודם ורק בהמשך, אם טעם היוגורט אינו
     לרוחי אני חוזרת שוב לאקטיביה
-    למניעת משקע שרוף בתחתית הסיר - יש להרטיב את הסיר במים לפני הכנסת
     החלב
-    החמיצות - היוגורט  יחמיץ ויסמיך ככל שנשאירו להבשיל יותר זמן מחוץ למקרר.
     בקיץ, נקבל יוגורט נטול חמיצות אם נכניס אותו למקרר כעבור מעט שעות, ממש
     בתחילת ההתמצקות ובחורף מעט יותר זמן, אבל עדיין באותו יום
-    בחורף יש להקפיד במיוחד על טמפרטורה גבוהה של החלב לפני הכנסת
     המחמצת, אחרת התוצאה רירית ולא ראויה

להכין שקיות של חלב פרה 3%
 למניעת משקע שרוף בתחתית הסיר יש להרטיב את פנים הסיר במים, לפני הכנסת החלב
 לצקת את החלב לסיר
 להביא לרתיחה, לכבות את האש ולקרר מעט
במבחן האצבע.... לקרר למצב פושר-חם (בבדיקת אצבע נרגיש חלב חם מאד, אך לא צורב עד כדי הברחת האצבע...)

  
להסיר את הקרום....
 להכין מקצף יד ויוגורט שישמש כמחמצת
לצקת מעט מהיוגורט
 לערבל מיד במקצף יד
  
לכסות את הסיר
לכסות במגבת ולהניח במקום חם להתמצקות למרקם של לבן/אשל
 לקבלת יוגורט מעט סמיך אפשר להוציא בזהירות חלק מהנוזלים בעזרת כף.  לערבל שוב במקצף יד, לקבלת מרקם של יוגורט ולאחסן במקרר להתמצקות 



למחרת היום אפשר להכין מעדנים 
ובתיאבון......
 .............................................................................................................................................
מתכון ליוגורט הביתי שלי
.............................................................................................................................................

מצרכים :
-    4 ליטר חלב פרה 3% 
-    1/2 גביע יוגורט אקטיביה/כל יוגורט ביו, או יוגורט שהכנתם בשבוע הקודם


אופן ההכנה :
-   יש להרטיב את פנים הסיר במים, לפני הכנסת החלב, למניעת משקע שרוף
     בתחתית הסיר
-   להרתיח חלב
-   לקרר למצב פושר-חם (בבדיקת אצבע נרגיש חלב חם מאד, אך לא צורב עד כדי
    הברחת האצבע...)
-   להסיר את הקרום ולהוסיף יוגורט, תוך בחישה במקצף יד
-   לכסות את הסיר במכסה וחשוב לעטוף במגבת עבה ולהניח בפינת הגז לכמה
    שעות, רק עד להתמצקות, או ליותר זמן, אם תרצו לקבל יוגורט חמוץ
-   לפני ההכנסה למקרר ניתן, אם רוצים, לנקז עוד נוזלים בעזרת כף
-   לבחוש היטב במקצף יד כדי לקבל מרקם חלק של יוגורט
-   לאחסן ללילה בקירור לעצירת ההחמצה ולהתמצקות נוספת
-   למחרת היום ניתן להכין מעדנים או לבנה 
  .............................................................................................................................................

יוגורט ביו הוא מזון-על עם הרבה ערכים בריאותיים
  .............................................................................................................................................

   ·       מכיל חלבון / פרוביוטיקה, חיידקים טובים / ויטמין D, B / מינרלים - אשלגן,
           מגנזיום, סידן, זרחן
   ·       מסייע בתהליכי עיכול , מונע שלשול , זיהומי מעיים וכיבים ושומר על הקיבה
           והמעי הגס והדק
   ·       גניקולוגיה - טיפול  למניעת פטריות כגון קנדידה
   ·       בונה עצם , מסייע במניעת בריחת סידן-אוסטיאופורוזיס ומועיל לדלקת
           פרקים
   ·       תורם למערכת החיסון
   ·       מפחית סיכון לסרטן
   ·       מועיל לבריאות הלב ולכולסטרול

 .............................................................................................................................................
 HOMEMADE  YOGURT
 ............................................................................................................................................

TIPS :

     -   It is recommended, for the first time, to use our favorite
         store-bought  bio-yogurt, as a starter.  This way we get the same
         yogurt, with all the health qualities, flavors, sourness and texture,
         as the yogurt replicates itself.  I prefer to start with a refined
         bio-yogurt without sourness. In the future I use my homemaid
         yogurt as a starter.  To improve the tase I go back, once in a
         while, to the store-bought bio-yogurt
     -   To prevent burnt residue at the bottom of the pot you should wet
          it with water, before pouring the milk
     -   The sourness the yogurt will increase if we leave it for a longer

         time outside of the refrigerator.  During summer, we get a yogurt
         without sourness If we refrigerate it few hours later, just as it
         begins to firm up and during the winter, after few more hours, but
         still on the same day
     -   Pay particular attention, during the winter, on a high temperature

         of the milk, before adding the starter, or the yogurt gets a bad
         texture

INGREDIENTS :

     -   4 liters of cow milk 3%
     -   1/2 cup of bio-yogurt, or yogurt you have made last week


 
PREPARATIONS :

     -   Wet the pot with water, before pouring the milk, to prevent burnt
          residue at the bottom of the pot
     -   Boil milk
     -   Cool the milk to a  warm-hot state (In a finger test you will feel a

         very hot milk, but not burning to smuggle the finger ...)
     -   Remove the crust and add the yogurt starter, while stirring with a

         hand beater
     -   Cover the potwrap it with a thick towel and put in a warm corner
         for several hours, just to firm up, or longer, if you would like a sour
         yogurt
     -   Before refrigering you can drain, if you wantmore fluids
with a

         spoon
     -   Stir well with a hand beater to get a smooth texture of
yogurt
     -   Store refrigerated per night for thickening

     -   The next day you can prepare yogurt with fruits or labaneh
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה