תפוחי אדמה אפויים - מעוכים פריכים וזהובים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


 טריק פשוט שמניב תפוחי אדמה פריכים, זהובים וטעימים להפליא
    CRUSHED  BAKED  POTATOES - CRISPY  AND  GOLDEN
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי . מצולם

.....................................................................................................................................................................................
תפוחי אדמה אפויים - מעוכים פריכים וזהובים
.....................................................................................................................................................................................

מתכון נפלא של עוז תלם.  תפוחי אדמה קווטץ' עם טריק - לוקחים תפוחי אדמה מבושלים בקליפה ונותנים להם מעיכה קלה, מורחים בשמן זית ועשבי תיבול ושולחים לתנור.  וואלה... תפוחי אדמה פריכים, זהובים וטעימים להפליא


לכסות את תפוה"א במי מלח קרים, להביא לרתיחה, לכסות ולבשל 30-40 דקות עד לריכוך, לסנן ולקרר מעט



להכין שמן מתובל בשום, עשבי תיבול ומלח







להניח תפו"א בתפזורת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולמעוך קלות



להבריש בנדיבות בשמן המתובל ולהמליח



לחמם תנור ל-200 מעלות ולאפות 18-20 דקות עד הזהבה




בתיאבון  
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים ל-4-6 מנות :

   -   18 תפוחי אדמה אדומים קטנים לא קלופים (לא קטנטנים כי אין להם מספיק

       תוכן רך)
   -   4-6 כפות שמן זית + שום כתוש בנדיבות
   -   תוספות לבחירה :
        -   שבבי צ'ילי
        -   עלי עשבי תיבול טריים קצוצים, או יבשים (כמו אורגנו, תימין, רוזמרין ו/או
            מרווה)
   -   מלח דק או גס בנדיבות

 .....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :

   בישול תפוחי האדמה :
     -   שוטפים את תפוחי האדמה. ומסירים עיניים וחלקים ירוקים (אלה מכילים

         חומר רעיל שנקרא סולנין)
     -   שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במי מלח קרים (כך העמילן שהם

         מכילים מתייצב בהדרגתיות, והתוצאה הסופית יותר חלקה ונעימה)
     -   מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 30-40 דקות , עד שהם רכים לחלוטין אך

         לא מתפרקים וסכין שמכניסים למרכז תפוח האדמה צריכה להיכנס לצאת
         בקלות  (זמן הבישול תלוי בגודל תפוחי האדמה)
     -   מסננים ונותנים לתפוחי האדמה להתקרר מעט (יהיו לכם פחות אדים והעמילן

         שבהם יתחיל להתייצב. זה אומר שבתנור הם יזהיבו בצורה אחידה יותר)
   האפייה :
     -   מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב רגיל או טורבו.  במצב רגיל זמן האפייה
         ארוך יותר אבל הפריכות יותר מושלמת).  יש שממליצים לחמם מראש את
         המגש בתנור
     -   מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומרססים בשמן קנולה
     -   שמים את תפוחי האדמה על התבנית במרווחים של 2-3 ס"מ ובעזרת מועך
         פירה, כוס, או כף היד מועכים אותם לעובי 1 ס"מ בערך. 
         (הלחיצה מגדילה את הרוחב שלהם. אם הם יהיו צפופים מדי בתבנית, החום
         לא יוכל לחדור ולהשחים כמו שצריך)
     -   מברישים כל תפוח אדמה מעוך בשמן זית בנדיבות ומתבלים במלח
     -   אופים 18-30 דקות או עד הזהבה – זמני האפייה עשויים להשתנות מתנור
         לתנור ומנגלה לנגלה, אז חשוב להשגיח ולהוציא כשתפוחי האדמה יפים
         וזהובים.
         אגב, אם אתם רואים שתפוחי האדמה לא נהיים לכם מספיק זהובים, אז
         אפשר במהלך האפייה להוציא את התבנית מהתנור ולתת להם עוד
         מריחת שמן
     -   מגישים מיד כי ככל שהם מתקררים הפריכות הולכת לאיבוד

.....................................................................................................................................................................................
CRUSHED  BAKED  POTATOES - CRISPY  AND  GOLDEN
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  4-6  SERVINGS :
  
     -   18 small nored potatoes, unpeeled (Not tiny because they do not

          have enough soft content)
     -   4-6 tablespoons olive oil + crushed garlic, generously
     -   Extras to choose from :
           -   Chili chips
           -   Fresh, chopped or dried herbs leaves (Such as oregano,

               thyme, rosemary and / or sage)
     -   Fine or coarse salt generously
PREPARATIONS :
Cooking the potatoes :
     -   Rinse potatoes and remove eyes and green parts (these contain

         a toxic component called solenine)
     -   Put the potatoes in a pot, cover with cold water and salt (so that

         the starch they contain stabilizes gradually, and the final result is
         more smooth and pleasant)
     -   Bring to a boil, cover and cook for 30-40 minutes, until they are
         completely soft but do not break down  and a knife placed in the
         center of the potato should enter and exit easily (the cooking time
         depends on the size of the potatoes)
     -   Drain and let the potatoes cool down slightly (you will have less

         steam and the starch in them will start to stabilize, which means
         that in the oven they will become more evenly golden)
     -   Place baking paper on an oven pan and spray with canola oil
     -   Put the potatoes in the pan at intervals of 2-3 cm and mash them

         roughly 1 cm thick with a potatoes masher, a glass, or hand .
         (The pressure increases their width, if they are too dense in the
          tray, the heat will not be able to penetrate and brown
         them properly)
     -   Brush each potato generously with olive oil  and season with salt
 Baking :
     -   Preheat the oven to 200 ° C (normal or turbo mode). In normal

         mode, the baking time is longer but the crispness is perfect.
         Some recommend to preheat the tray in the oven
     -   Bake for 18-30 minutes or until golden - Baking times may vary
         from oven to oven so it is important to watch and take out when
         the potatoes are beautiful and golden.
         If you see that the potatoes do not golden enough, then during
         baking you can remove the pan from the oven and give them
         more oil
     -   Serve immediately because as they cool down the crispness is

         lost
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה