צ'ולנט - חמין אשכנזי מבית הורי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

  

                                             "זורקים" הכל לקדרה ואחרי לילה בתנור מקבלים תבשיל קדרה שזוף מאד וטעים-טעים.... 
 CHOLENT - MY MOM'S  ASHKENAZI  HAMIN
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-צ'ולנט, פתיליה עם בלטה ובצד ספל מרק.  תמונת חתונה של מרים-צבי
.....................................................................................................................................................................................

זה החמין האשכנזי הפשוט מבית הורי הפולני.  "זורקים" הכל לקדרה ואחרי לילה בתנור מקבלים תבשיל קדרה שזוף מאד וטעים-טעים....  הכמויות לסיר ע-נ-ק ולהרבה סועדים.  אני מעדיפה את הבנייה המרוקאית, בה כל רכיב מאוחסן בנפרד.  

יש לי זיכרון ילדות של חמין על פתיליה עם בידוד של בלטת טראצו, שמנעה חריכת התחתית.  כמובן שהיום התנור נותן מענה בטיחותי יותר.

אמי הגישה לכל סועד ספל חרסינה עדין מלא במרק עוף צח, שמולא בתוספות לפי הצורך.




אני מוסיפה למרכז השולחן קערת סלט ירוק ענק עם שפע של עשבי תיבול שמונעים כאבי בטן בהמשך.

למשקיענים, ממליצה להציץ לחמין האקלקטי שלי, ששומר עדיין על טעמי הבית אבל קיבל תוספות מעדות אחרות, שמופרדות בשקיות בד או בשקיות קוקי מנוקבות בקיסם עץ.
 .....................................................................................................................................................................................
צ'ולנט - חמין אשכנזי מבית הורי
.....................................................................................................................................................................................

מצרכים : 

הבצל :
   -   שומן ועור עוף קפואים חתוכים גס / 3 כפות שמן קנולה
   -   4 בצלים גדולים קצוצים גס
   -   1 כפית גדושה מלח דק
   -   1 כף גדושה סוכר חום

השעועית  :
   -   1 כוס שעועית לבנה ואדומה - מומלץ לערבב

הבשר  :
   -   1-1.5 ק"ג בשר (8) קפוא - כגוש אחד 
תפוחי האדמה :
   -   תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים (כמספר הסועדים)
גריסי פנינה :
   -   1/4 כוס גריסי פנינה שטופים ומסוננים (או 1 כוס בשקית בד)
נוזלים :
   -   מים עד לכיסוי תכולת הסיר
תיבול החמין :
   -   5-3 שזיפים מיובשים מגולענים (מקלים על העיכול ומוסיפים צבע)
   -   3 כפות דבש
   -   פלפל שחור בנדיבות
   -   מלח גס
קוגל - הקניידלע של אמא שלי  :
   -   קוצצים גס בבלנדר :  
          -   2 בצל גדול
          -   2 תפוח אדמה גדול בקליפה
          -   1/2 חלה מורטבת וסחוטה / 8 פרוסות
   -   2 ביצה L
   -   6 כפות שמן קנולה
   -   1 כף אבקת מרק עוף ללא צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט
   -   פלפל שחור בנדיבות
   -   תערובת - לפחות 1 כוס פירורי לחם+1 אבקת אפייה

אופן ההכנה :

הכנות מראש ביום ד' ואיחסון במקרר :
                   -   להפשיר את הבשר
                  -   להשרות שעועית ל-24 שעות, תוך החלפת המים מספר פעמים

     
             -   לקרמל ולהשחים את הבצלים
                  -   תפוחי אדמה - לקלוף, לחצות ולכסות במים
                  -   קניידלע-קוגל בסיר קטן נפרד
                  -   "קישקע" בשקית קוקי
ביום ה' - בניית החמין בסיר כבד, רחב וגבוה ואיחסון במקרר :
   -   הבצל המקורמל - לריפוד תחתית הסיר
   -   הבשר - להניח בתחתית באמצע הסיר כגוש שלם מנוסר ל-3 חלקים
   -   שעועית - בשקית בד לצד הבשר
   -   גריסי פנינה -  לשים בשקית בד בצד השני של הבשר
   -   תפוחי אדמה - להניח בהיקף, סביב הבשר
  
 -   "קישקע" בלוף - לכיסוי הבשר, בשקית קוקי מחוררת בצדדים ובתחתית
   -   תיבול ומים - לכיסוי תכולת הסיר
   -   ביצים בקליפה - למעלה
   -   קוגל (קניידלע) - בסיר קטן נפרד עם כיסוי.  יונח בתנור לצד סיר החמין
בצהרי יום ו' - בישול ואפייה :
   -   מעדיפה תנור אפייה שמבטיח עיטוף בחום אחיד לכל הסיר וצבע שחום יותר
   -   לחמם את התנור ל-100 מעלות
   -   להביא לרתיחה על הגז, לתקן טעמים ולאחר הרתיחה להכניס את הסיר המכוסה לתנור
   -   לאפות עד למחרת בצהריים ולהוסיף מדי פעם מים רותחים עד לכיסוי תפוחי האדמה

תוספות לחמין :

   -   מרק עוף צח - בבית הורי כל סועד קיבל מאג גדול עם מרק עוף צח לגמיעה תוך
       כדי אכילת החמין
   -   סלט ירוק ע-נ-ק, עם שפע של עשבי תיבול שימנעו את כאבי הבטן מאוחר
       יותר - הרבה פטרוזיליה, נענע, כוסברה, חסה, עגבניות, שום, בצל ירוק, שמן
       זית, מיץ לימון ומלח
.....................................................................................................................................................................................
.....................................................................................................................................................................................
CHOLENT - MY MOM'S  ASHKENAZI  HAMIN
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :
The onions :
    -   Frozen chicken fat, coarsely cut / 3 tablespoons of canola oil
    -   4 large onions, coarsely chopped
    -   1 heaping teaspoon fine salt
    -   1 tablespoonful of brown sugar
The beans :
    -   1 cup white and red beans - recommended mix
the meat :

    -   1-1.5 kg of frozen meat (8) in one piece
Potatoes :
    -   25 small potatoes, peeled
Pearl barley :
    -   1/4 cup pearl barley washed and filtered
Liquids :
    -   Water to cover the contents of the pot
Cholent seasoning :
    -   3-5 pitted dry prunes (to facilitate digestion and add color)
    -   3 tablespoons honey
    -   Black pepper, generously
    -   Coarse salt
 Mom's kugel (kneidaale) :
    -   Coarsely chopped in a blender :
           -   1 large onion
           -   1 large unpeeled potato 
           -   1/2 wetted and drained challah / 3 round rolls
    -   1 egg L
    -   3 tablespoons of canola oil
    -   1 tablespoon chicken soup powder without food coloring and

        monosodium glutamate
    -   Black pepper generously
    -   mixture - 1 / 2-1 cup bread crumbs + spoonful of baking powder
PREPARATIONS :

Pre-preparation :
    -   On Wednesday - Thaw the meat
    -   Thursday evening - Soak beans in water for 24 hours, refrigerate
        and change the water several times 
    -   On Friday morning - Build the pot and cook from noon
Building te cholent in a heavy, wide, high pot :
    -   The onions - Caramelize and brown well with

        fat / oil, salt and sugar
    -   The beans - Sprinkle on the onion
    -   The meat - Put in the middle of the pot as a whole block
    -   Potatoes - Put around the meat
     Pearl barley - Sprinkle on the meat and potatoes (so they do

        not stick to the bottom of the pot)
    -   Water and seasoning - add water and seasoning, bring to a boil

        and lower the flame
    -   Kugel (kneidale) -  Chop, knead everything, create a flattened ball 

        and put over the meat, when the pot is in a gentle boil. This will 
        prevent the breakdown of the kugel

 Baking :
I prefer to bake in the oven.  It ensures a uniform heat for the pot and a darker color
    -   Preheat the oven to 100 ° C
    -   Fix flavors after boiling and put the covered pot into the oven
    -   Bake for 12 hours or more, and occasionally add boiling water
        until the potatoes are covered
  

CHOLENT  ADDITIONS :

    -   Chicken soup - In my parents home each diner received a large

        mug with chicken soup to drink while eating cholent
    -   A huge green salad, with plenty of herbs that will prevent stomach

        pain later - lots of parsley, mint, coriander, lettuce, tomatoes,
        garlic, green onions, olive oil, lemon juice and salt

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה