עוף אפוי עם קוביות זעירות של תפוחי אדמה - הכי פשוט שיש - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



עוף שזוף, פריך, עסיסי וטעים בליווי תפוחי אדמה ש...גונבים את ההצגה
 BAKED  CHICKEN  WITH  TINY  CUBES  OF  POTATOES - MOST  SIMPLY 
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-עידו - אביתר במקלחת - מפי הטף
.....................................................................................................................................................................................

ערב חורפי קר....  המזגן מפנק.... ואני עם עידו ואביתר, נכדי התאומים השובבים והמקסימים בני החמש.



"אוי.... שכחתי לבדוק אם יש מים חמים למקלחת"....

אביתר בדאגה אמיתית... " מה, סבתא, נגמרו המים בכינרת?... אז אני גם לא אוכל לשתות מים?.... "




ובמקלחת עידו מתפלא איך לא רואים כלום במראה.
סבתא - "יש אדים"...
עידו נזעק - "סבתא, איפה יש שדים?"....


אז מה הקשר לעוף?... אין קשר.  סתם כי הם אוהבים מאד עוף....
 .....................................................................................................................................................................................

עוף אפוי עם קוביות זעירות של תפוחי אדמה - הכי פשוט שיש
.....................................................................................................................................................................................




מצרכים : 

   -   העוף   -   6 כרעי עוף
   -   לרוטב השרייה   -   1 כף מחוקה פפריקה מתוקה
                              -   1 כף אבקת שום
                              -   1 כף שבבי בצל
                              -   1 כפית גדושה מלח דק
                              -   1 כף תבלין גריל עוף
                              -   2 כפות שמן קנולה / זית
                              -   1/4 כוס חומץ

                              -   1 כף דבש
                              -   1 כוס מים
   -   תפוחי אדמה     -   9 תפוחי אדמה גדולים

   -   להסמכת הרוטב -  1 כף גדושה קורנפלור + כוס מים

אופן ההכנה :

   -   להשרות את העוף ברוטב השרייה ולהניח ללילה בקירור
   -   לחתוך תפוחי אדמה לא קלופים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ, להניח בקערה עם

       כיסוי של מים ולהשאיר בקירור ללילה      
   -   לחמם תנור ל-200 מעלות
   -   לסנן ולשטוף את תפוחי האדמה
   -   לצפות תבנית בנייר אפייה ולהניח את נתחי העוף בהיקף
   -   לעסות את תפוחי האדמה ברוטב השרייה ולהניח במרכז ובין פיסות

       העוף ולזרות מעט מלח דק
   -   לאפות משך 50 דקות
   -   להפוך את נתחי העוף ולאפות עוד 10 דקות
   -   אם תפוחי האדמה יזדקקו להשחמה, נעביר את נתחי העוף והרוטב לכלי

       הגשה, תוך שמירת החום, ונצלה את תפוחי האדמה עוד כמה דקות בגריל
   -   להסמכת הרוטב יש להעביר לקלחת, להרתיח, להוסיף תמיסה של מים
       וקורנפלור ולשפר טעמים

עוד מגוון מתכוני עוף בבלוג :

http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3
.....................................................................................................................................................................................

BAKED  CHICKEN  WITH  TINY  CUBES  OF  POTATOES - MOST  SIMPLY 
.....................................................................................................................................................................................

   
INGREDIENTS :

   Chicken - 6 chicken whole legs
   Soaking sauce    -   1 deleted tbsp sweet paprika
                               -   1 tablespoon garlic powder
                               -   1 tablespoon dry onion chips
                               -   1 heaping teaspoon fine salt
                               -   1 tbsp grill chicken spice
                               -   2 tablespoons of canola/olive oil
                               -   1/4 cup vinegar
                               -   1 cup water
                               -   1 tablespoon of honey
   -   Potatoes   -  9 large potatoes
   -   To thicken the sauce - 1 heaping tablespoon of cornstarch + 1 cup
       of water


PREPARATIONS :
  
     -   Soak the chicken in the sauce and refrigerate overnight
     -   Cut unpeeled potatoes into small pieces the size of 1.5x1.5

         cm, put in a bowl, cover with water and leave refrigerated
         overnight
     -   Preheat oven to 200 ° C
     -   Filter and rinse the potatoes
     -   Cover a tray with baking paper and put the chicken pieces
        around
    -   Rub the potatoes with the sauce, place them   in the center  and
        between the pieces of chicken

        and sprinkle a little fine salt
    -   Bake for 50minutes
    -   Turn the chicken pieces and bake for another 10 minutes
    -   If the potatoes need to be browned, transfer the chicken pieces

        and the sauce to a serving dishe, while preserving the heat, and
        roast the potatoes for a few more minutes on the grill 
    -   To thicken the sauce, transfer it to the pot, boil, add a mixture of
        water and cornstarch, and improve flavors

FOR  MORE  CHICKEN  RECIPES IN  MY  BLOG :
http://healthy-gourmet-recipes.blogspot.co.il/search/label/%D7%A2%D7%95%D7%A3


.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה