תבשיל חיטה מרוקאי פיקנטי בניחוח שום והכל אודות ערכי הבריאות של החיטה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי







תוספת נפלאה ובריאה למנה הבשרית
SPICY  WHEAT  STEW  WITH  GARLIC  FRAGRANCE  AND  ALL  ABOUT WHEAT  HEALTH  VALUES
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-הערכים הבריאותיים של החיטה

החיטה המלאה הינה דגן המכיל סיבים תזונתיים הידועים כמשפרים את פעילות מערכת העיכול.   היא מכילה פיטוכימקלים ייחודיים כגון: חומצות פנוליות, פלבנואידים, נוגדי חמצון ועוד. היא מכילה ויטמינים כגון ויטמין E וויטמיני B, ומינרלים   כגון ברזל, סידן, מגנזיום וסלניום , ולכן היא מומלצת לאכילה, בניגוד לחיטה הלבנה או הריקה.

 בגלל עושר המרכיבים החיוניים, החיטה המלאה מומלצת במצבים של עצירות, עודף משקל, נדודי שינה, חרדה, אנמיה ועוד.

 מחקרים עדכניים מצאו כי רכיבים אלו משפיעים יותר על בריאות הגוף כאשר הם נאכלים כחלק מהמזון מאשר צריכה שלהם כתוסף בודד.

החיטה היא מקור להמון דברים טובים ובסיסיים בתזונה שלנו – קמח לבן ומלא, סובין, בורגול וסולת, חיטה שבורה, שמן (מנבט חיטה) ואפילו אלכוהול (מהתססת הזרעים‭,(‬ ועוד לא אמרנו כלום על שבעת המינים ועל מיץ עשב החיטה מחייה הנפשות, שכל כך אהוב על הנטורופתים באשר הם. 


גרעיני החיטה המבושלים והתפוחים נהדרים בתבשילים, סלטים, בתור תוספת (במקום אורז‭,(‬ ואפילו בתור קינוח




...............................................................................................................................................................................
תבשיל חיטה מרוקאי פיקנטי בניחוח שום 
והכל אודות ערכי הבריאות של החיטה ...............................................................................................................................................................................

מצרכים : 
   -   2 כוסות גרעיני חיטה 
   -   לטיגון   -   3 כפות שמן קנולה
                  -   1 ראש שום מפורק, קלוף ופרוס
   -   4 כוסות מים
   -   לתיבול   -   2 כפיות דבש

                    -   2 כפיות סוכר חום

                    -   1 כף מלאה פפריקה מתוקה
                    -   1 כפית מחוקה פפריקה חריפה (או יותר אם רוצים)
                    -   2 כפיות מלאות מלח גס
   -   להגשה  -   כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה :
    החיטה - הכנה מראש :
   -   להשרות את גרעיני החיטה במים למשך כחצי שעה ולסנן היטב
   הטיגון :
   -   לטגן קלות שום בשמן רק עד הפצת הריח ולא לחרוך
   הבישול :
   -   להוסיף את החיטה לטיגון וערבוב קצר
   -   להוסיף מים ותבלינים
   -   להביא לרתיחה
   -   להנמיך את האש, לכסות ולבשל משך שעה וחצי עד לספיגת כל הנוזלים
   -   להמתין 10 דקות, לפתוח ולערבב
   -   להוסיף כוסברה או פטרוזליה קצוצה לניטרול גזים


.....................................................................................................................................................................................

  הצילום מהאתר

https://www.google.com/search?q=wheat+grains&tbm=isch&tbs=rimg:CRJp-qidq_1ATImAoQiEOtRpFLgG8qaWoQVXvxZEAGiT21ew2OD6WuFxyt0YA1PgwPpXcF3wHk_1-30ONpaSYtcdXxr5U3T0Y4sZvLfYEV4bqXPV1FZJyjPZkNt1pIKod09uA06-UGBRMydzIqEgkoQiEOtRpFLhH1FtOA56erkioSCQG8qaWoQVXvEeXzgIYtLgT7KhIJxZEAGiT21ewRejsuKDCZo10qEgk2OD6WuFxytxGcdk3Uq1jOOyoSCUYA1PgwPpXcET8Cc2BwTksMKhIJF3wHk_1-30OMR1JlOZ58jqLIqEglpaSYtcdXxrxFOTxl6xHx3ayoSCZU3T0Y4sZvLEb2RQMRMsheHKhIJfYEV4bqXPV0RwgBXzrx9ZX4qEglFZJyjPZkNtxFbgkJY6x9QCioSCVpIKod09uA0EdQu0BJcv54YKhIJ6-UGBRMydzIRSVAitxCnWgQ&tbo=u&sa=X&ved=2ahUKEwjstYX15KzkAhWuzYUKHeipAW8QrnZ6BAgBEBY&biw=1366&bih=623&dpr=1#imgrc=_


.....................................................................................................................................................................................

SPICY  WHEAT  STEW  WITH  
GARLIC  FRAGRANCE  AND  ALL
  ABOUT  WHEAT  HEALTH  VALUES
.....................................................................................................................................................................................

Whole wheat is a grain containing dietary fiber known to enhance digestive function. It contains unique phytochemicals such as phenolic acids, flavonoids, antioxidants and more. It contains vitamins such as vitamin E and vitamins B, and minerals such as iron, calcium, magnesium and selenium, so it is recommended for eating, as opposed to white or empty wheat.

 Because of the wealth of essential ingredients, whole wheat is recommended in conditions of constipation, overweight, insomnia, anxiety, anemia and more.


 Recent studies have found that these components have a greater impact on body health when consumed as part of food than their consumption as a single supplement.

Wheat is a source of lots of good and basic things in our diet - white and whole flour, bran, burgundy and semolina, broken wheat, oil (from wheat germ) and even alcohol (from seed fermentation) and we haven't said anything about the seven species and wheatgrass juice, so much loved by naturopaths.

The cooked wheat grains are great in stews, salads, as an extra (instead of rice), and even as a dessert

INGREDIENTS :
     -   2 cups of wheat kernels
     -   For frying   -   3 tablespoons canola oil
                           -   1 garlic head with sliced cloves      -   4 cups water
    
-   For seasoning   -   2 teaspoons of honey
                                   -   2 teaspoons brown sugar
                                   -   1 tablespoon full of sweet paprika - 1 level teaspoon cayenne (or more if desired
                                   -   2 teaspoons full of coarse salt
For serving - coriander or parsley, chopped
PREPARATIONS :

Wheat preparation :
- Soak the wheat kernels in water for about half an hour and strain well For frying :
- Lightly fry garlic in oil only until the odor is spread without scorching

Cooking :
- Add the wheat and fry and mix briefly
- Add water and spices
- Bring to a boil
- Turn down the heat, cover and cook for one and a half hours until all the liquid is absorbed
- Wait 10 minutes, open and mix
Serving : - coriander or parsley,  chopped


.....................................................................................................................................................................................




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה