מג'דרה מאורז בסמטי / לבן / מלא - והכל אודות עדשים והנבטה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


מג'דרה בניחוח קינמון ובצלים מטוגנים, יכולה לשמש תוספת מצוינת, או מנה עיקרית  טעימה בארוחה צמחונית
 RICE+LENTILS  MUJADDARA & ALL ABOUT  LENTILS  AND  SPROUTING 
SEE TRANSLATION  BELOW
 סיפור-כל מה שרצית לדעת על עדשים והנבטתם



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

עדשים - הבשר של העניים בעולם השלישי ושל הצמחוניים והטבעוניים שבינינו -מופיעות ברשימות המזונות החשובים ביותר.  הן בריאות, זולות וטעימות, אך חשוב רק לזכור, שאם ניזונים מהן ומקטניות אחרות, כתחליף לחלבון מהחי, יש לאכול אותן בשילוב עם פחמימה, להבטחת ספיגה נכונה בגוף.
עדשים קלות יותר לעיכול מרוב הקטניות האחרות והן גם עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים, אבץ, ברזל, מגנזיום, ויטמין B3 וחומצה פולית. הן מהירות הכנה, אינן מחויבות בהשריה וכולן משתלבות מצוין עם תבלינים כמו כמון, כוסברה יבשה, שומר, הל ואניס – תבלינים שעוזרים במניעת גזים.
העדשים עוזרות בצמצום תחלואת הלב, בזרימת הדם ובהורדת הכולסטרול.  הן מומלצות לסוכרתיים, דלות בשומן ומצמצמות השמנה ומוסיפות חמצן ונוטריאנטים לגוף.
אפשר להנביט עדשים. שמים עדשים במים למשך הלילה, מסננים, שמים במסננת מעל קערה, שוטפים פעמיים ביום ומחשיכים על ידי כיסוי במגבת.  תוך יום-יומיים יהיו נבטים מוכנים. קטניות מונבטות עשירות בקלוריות מקטניות רגילות, לא צריך לבשל אותן, אבל אפשר - הן מתבשלות תוך 10 דקות, ויש להן פי 10 ערך תזונתי - ובלי הגזים.

מג'דרה בניחוח קינמון ובצלים מטוגנים, יכולה לשמש תוספת מצוינת, או מנה עיקרית  טעימה בארוחה צמחונית, בלווי מטבל יוגורט בעשבי תיבול.  התבשיל מצוין גם עם אורז מלא.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מג'דרה מאורז בסמטי / לבן / מלא - והכל אודות עדשים והנבטה

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים :
מצרכים לאורז :
    -   2 כף שמן קנולה
    -   1 כוס אורז מלא ארוך / לבן ארוך / בסמטי
    -   מים   -    לאורז לבן/בסמטי - 1.75 כוסות מי ברז
                 -   לאורז מלא ארוך -  2 כוסות מי ברז
    -   תבלינים   -    פלפל שחור גרוס
                      -    1/2 כפית כמון
                      -    1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
                      -    1/2 כפית כורכום
                      -    1/2 כפית פלפל אנגלי
                      -    1/2 כפית קינמון
    -   1 כפית מלאה מלח גס  

מצרכים לעדשים :
    -    1.5 כוס עדשים ירוקות / שחורות/ מאש / נבטוטים
    -    מים רותחים לכיסוי העדשים
הבצלים :
    -    3 בצלים גדולים פרוסים לאורך לרצועות צרות (חצי להשאיר לקישוט)
    -    1 כף שמן קנולה
לבחירה - מטבל יוגורט :
    -   1 יוגורט
    -  1 שן שום כתושה
    -  1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
    -  1 כף נענע קצוצה דק
    -  1 כף מיץ לימון
    -  1 כף שמן זית
    -  מלח דק
  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אופן ההכנה :
הכנת האורז :
    -   לשטוף את האורז עד לקבלת מים צלולים ולסנן היטב

    -   להלהיט שמן בקדרה ולטגן את האורז כדקה, תוך ערבוב
    -   להוסיף מים, תבלינים ומלח
    -   לבחוש פעם אחת ולהביא לרתיחה
    -   לכסות ולבשל על אש נמוכה :
           -   בסמטי לבן - משך 12 דקות
           -  אורז לבן ארוך -  משך 20 דקות
           -  אורז מלא ארוך - משך 40 דקות
    -   להשאיר עם כיסוי עוד כ- 5-10 דקות ולפורר-לאוורר בעזרת
        ידית של כף עץ
הכנת העדשים :
    -   לשטוף את העדשים ולסנן 
    -   לכסות בשפע של מים רותחים 
    -   לבשל ללא מלח לדרגת אל-דנטה משך 20 דקות ולסנן
טיגון הבצלים :
    -   לטגן עד להשחמה ופריכות - הטריק להשגת פריכות הוא להמעיט בבחישה
        ולבחוש רק כשהתחתית משחימה מעט.  להזהר מחריכה !!!
הרכבת המג'דרה :
    -   לערבב את האורז, העדשים ומחצית מכמות הבצל המטוגן

    -   לשפר טעמים (כי העדשים בושלו ללא מלח לצורך ריכוך)
אופציות להגשה :
    -   בעיטור של בצל מטוגן
    -   לצד סלט רענן 

    -   להגיש בצד כוסברה ונענע קצוצות
    -   לצד מטבל יוגורט
הקפאה  :
    -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילומים מהאתרים
http://vgourmet.ca/category/the-main-event-grains/
http://www.21food.com/products/green-lentils-552946.html
http://nourishingfoodways.com/2012/04/09/fabulously-frugal-sprouted-lentils-recipe/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RICE+LENTILS  MUJADDARA & ALL ABOUT  LENTILS  AND  SPROUTING   
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INGREDIENTS :
Rice Ingredients :
     -   2 tbsp of canola oil
     -   1 cup of long whole rice / long white / basmati     -   Tap water - For white rice / basmati - 1.75 cups
                          - For long whole rice - 2 cups 
     -   Spices   -   Black pepper
                       -   1/2 tsp cumin
                       -   1/2 tsp ground coriander
                       -   1/2 tsp turmeric
                       -   1/2 tsp allspice
                       -   1/2 tsp cinnamon
     -   1 full tsp of coarse salt

 Ingredients for the lentils :
     -   1.5 cup of green lentils / black / sprouts
The onions :
     -   3 large onions, sliced lengthwise into narrow strips (half leave for
          decoration)
     -   1 tbsp of canola oil
Optional - yogurt dip :
     -   1 yogurt
     -   1 garlic clove
     -   1/4 cup of chopped parsley
     -   1 tbsp of finely chopped mint leaves
     -   1  tbsp of lemon juice
     -   1 tbsp of olive oil
     -   Fine salt


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PREPARATION :
Rice preparation :
     -    Wash the rice until the water is clear and filter very well 
     -   Heat up oil in a pot and fry the rice for about a minute,
stirring
     -   Add water, spices and
salt
     -   Stir once and bring
to a boil
     -   Cover and cook
over low heat;
            -   Basmati -
for 12 minutes
            -   Long white rice - for 20
minutes
            -   Whole long rice - for 40
minutes
     -   Keep covered, for about 5-10 minutes and crumble with a handle
         of a wooden spoon
Lentils preparation :
     -   Wash the lentils and filter
     -   Cover with plenty of boiling water
     -   Cook without salt for 20 minutes, until al-dente and filter
Frying The onions :
     -   Fry until browned and crispy. The trick for getting crispness -
         minimum of stirring, and stirring only when the pot is slightly
         browned. Be careful not to scorch
Mujaddara preparation :
     -   Mix rice, lentils and half of the fried onions

Optional servings :
     -   Garnish with fried onions
     -   Serve with a fresh salad

     -   Serve on the side chopped coriander and mint
     -   Serve with yoghurt dip
Freezing :
     -   You can freeze and microwave

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה