מעדן פיקנטי נפלא, שמחזיר אותי לזיכרונות מתאבן הדלעת של אודט, המטפלת של נועה בתי
TIRSHI – A TRIPOLITAN SPICY CARROT AND SWEET POTATO SPREAD
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור-ימי קורונה בקהילה תומכת של דורות
.....................................................................................................................................................................................
ימי קורונה במציאות הזויה, עם קרן אור מחממת לב בקהילה הקיבוצית התומכת שלנו. זכינו.
מחווה מרגשת הפתיעה אותנו על סף הדלת בסוף השבוע האחרון - שי טעים וחיוך שובה לב של בני הנעורים המקסימים שלנו. איזה נוער. מרגש.
תודה רבה לצוות חדר האוכל, לענף הגזר, ליהודית וטלי מהתרבות ולנערי שכונת הנעורים הבוגרת. מחמם את הלב. תבורכו.
טוב, אז מה עושים עכשיו עם כל כך הרבה גזר? ....
.............................................................................................................................................
צ'ירשי-טירשי-טורשי - ממרח טריפוליטאי פיקנטי מגזר ובטטה
.............................................................................................................................................
במיקרוגל - 1 ק"ג ירקות :
- 9 גזרים גדולים קלופים וחתוכים לפרקים קטנים
- 1 בטטה בינונית (כ-200 גרם) קלופה חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב :
- 1 בטטה בינונית (כ-200 גרם) קלופה חתוכה לקוביות קטנות
לרוטב :
- 5 כפות שמן קנולה
- ראש שום מפורק, קלוף וקצוץ דק
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה פלפל צ'ומה / אריסה, או יותר לפי הטעם
- 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלאה מלח דק
- ראש שום מפורק, קלוף וקצוץ דק
- 2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה פלפל צ'ומה / אריסה, או יותר לפי הטעם
- 1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
- 1 כוס מים
- 1 כפית מלאה מלח דק
לסיום הבישול :
- גזרים ובטטה מעוכים בבלנדר מוט
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות מלאות מחית לימון כבוש
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כרוויה (קימל טחון)
- מלח (מעט בגלל הלימון הכבוש והאריסה)
אופן ההכנה :
- במיקרוגל :
- לאדות את הירקות במיקרוגל בכלי מכוסה, משך 25 דקות או עד לריכוך
- להכין את הרוטב :
- לטגן מעט את השום בשמן, רק עד להפצת הריח ולהיזהר מחריכה
- להוסיף פפריקה ופלפל צ'ומה / אריסה ולערבב בזריזות
- להוסיף רסק עגבניות ומים ולבשל מעט כדי לאדות מעט את הנוזלים
- סיום ההכנה :
- להוסיף מיץ לימון לירקות ולמעוך, בעזרת בלנדר מוט, למרקם אחיד
- להוסיף לרוטב את הירקות, הכמון והקימל ולבשל 5 דקות נוספות
- לתקן טעמים עם מחית לימון כבוש ומלח במידת הצורך
ההגשה :
- כאקדמה לארוחה, לצד קוסקוס או סנדוויץ טונה
הקפאה :
- אני נוהגת להכין מראש כמות גדולה שבחלקה מוכנסת להקפאה
.............................................................................................................................................
- Microwave :
- Microwave the vegetables, covered, for 25 minutes, or until softened
- Make the sauce :
- Fry the garlic a little, in oil, just until the odor is spread and be careful
of scorching
- Add paprika and arisa and stir quickly
- Add tomato paste and water and cook a little to evaporate some of the
liquid
- To finish preparation :
- Add lemon juice to the vegetables and mash, with a stick blender, to a
uniform texture
- Add vegetables cumin and caraway, to the sauce and cook for another 5
minutes
- Fix flavors with pickled lemon puree and salt, if needed
FREEZING :
TIRSHI – A TRIPOLITAN SPICY CARROT AND SWEET POTATO SPREAD
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
Microwave - 1 kg of vegetables :
- 9 large carrots peeled and cut into small sections
- 1 medium sweet potato (about 200 grams) peeled and cut into small cubes
- 9 large carrots peeled and cut into small sections
- 1 medium sweet potato (about 200 grams) peeled and cut into small cubes
For the sauce :
- 5 tablespoons canola oil
- 1 garlic head, peeled and finely chopped
- 2 teaspoon full of sweet paprika
- 1 teaspoon full of harissa, or more to taste
- 1 small tomato paste (100 g)
- 1 cup of water
- 1 teaspoon full fine salt To finish cooking :
- Carrots and sweet potato, mashed by a blender rod
- Juice from half a lemon
- 2 tablespoonful of preserved lemons puree
- 1 teaspoon cumin
- 1 teaspoon ground caraway
- Fine salt (slightly because of the pickled lemon)
- 5 tablespoons canola oil
- 1 garlic head, peeled and finely chopped
- 2 teaspoon full of sweet paprika
- 1 teaspoon full of harissa, or more to taste
- 1 small tomato paste (100 g)
- 1 cup of water
- 1 teaspoon full fine salt To finish cooking :
- Carrots and sweet potato, mashed by a blender rod
- Juice from half a lemon
- 2 tablespoonful of preserved lemons puree
- 1 teaspoon cumin
- 1 teaspoon ground caraway
- Fine salt (slightly because of the pickled lemon)
PREPARATION :
- Microwave the vegetables, covered, for 25 minutes, or until softened
- Make the sauce :
- Fry the garlic a little, in oil, just until the odor is spread and be careful
of scorching
- Add paprika and arisa and stir quickly
- Add tomato paste and water and cook a little to evaporate some of the
liquid
- To finish preparation :
- Add lemon juice to the vegetables and mash, with a stick blender, to a
uniform texture
- Add vegetables cumin and caraway, to the sauce and cook for another 5
minutes
- Fix flavors with pickled lemon puree and salt, if needed
SERVING :
FREEZING :
- I prepare in advance a large amount, part of which I freeze
......................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה