צ'יפס אפוי - תפוחי אדמה אפויים עם מלח והכל אודות חשיבות הקטשופ - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

 
גם לכם יש ילד שאוכל צ'יפס ולא הרבה מעבר לזה ? ודאי נמאס לכם מריחות השמן העמוק המטוגן ש"משתקעים" בקביעות בבית, שלא לדבר על הנזק הבריאותי והקלוריות ...
 BAKED POTATO  CHIPS    ON  SALT
AND  ALL ABOUT  THE   KETCUP'S  NUTRITIAN  VALUES
סיפור - חגי ילד של צ'יפס מול אמא יצירתית במטבח


.....................................................................................................................................................................................
בני, הילד הקלאסי של צ'יפס, שניצל, קציצות ולא הרבה מעבר לזה, "נפל" למשפחה לא טובה.
בן שנתיים-שלש לערך,  שמנמן ורעבתן לא קטן, אץ למטבח בעקבות הריח ושאל בשקיקה …….אמא, מה את מכינה?
…. אהההה … חמוד שלי, אני מכינה משהו חדש טעים, טעים.
תלה בי זוג עיניים עצובות-מאוכזבות ……..אמא, למה תמיד את מכינה דברים חדשים?
הרמתי אותו, חיבקתי חזק-חזק, חוללתי אתו בהתלהבות והסברתי לו בגובה העיניים שיש לו בעיה שקוראים לה אמא יצירתית וסקרנית, שאוהבת לנסות מדי פעם דברים חדשים……..
…….אחרי כמה סדרות של  "ל-מ-ה"  אמר בטון עצוב של קבלת הדין……..  ט-ו-ב, בסדר……..
מעז יצא מתוק והיום, באמצע החיים, הוא פתוח כמעט לכל, קוסם במטבח, אופה ומבשל ברוח יצירתית דומה ו.... חווה עם בניו מאבק דומה לזה שאמו חוותה אתו...

.....................................................................................................................................................................................




















                              הנה יקירי, לזכר הימים ההם צ'יפס אפוי בתנור. פריך בחוץ ונימוח בפנים.

.....................................................................................................................................................................................
הכנה מראש :
-   להשרות את תפוחי האדמה החתוכים במים (כיסוי מלא), לסנן ולייבש לפני האפייה

אביזרי עזר :
-   תבנית מרופדת בנייר אפייה
-   4 כלים קטנים לאפייה בתנור (מחרס או מאלומיניום-לעוגיות)

מצרכים :
-   4 תפוחי אדמה בינוניים בקליפה
-   זרזיף שמן זית
-   1 כפית מחוקה מלח דק
-   מלח גס


אופן הכנה :
-   לחמם תנור ל-180 מעלות
-   להניח בפינות תבנית האפייה 4 כלים קטנים
-   להניח בכל כלי 2-3 כפות מלח גס (נשמר בקירור לשימוש חוזר)
-   לחתוך את תפוחי האדמה לטריזים בעובי 1.5 ס"מ לערך
-   לעסות תפו"א במלח דק ושמן זית ולהניח בשכבה אחת בתבנית
-   לאפות חצי שעה מבלי להפוך


הגשה :
-   הילדים "יטרפו" את הצ'יפס עם קטשופ ללא חומרי שימור וצבעי מאכל


הקפאה :
-   אני מקפיאה ומחממת טוב-טוב במיקרוגל וזה נפלא


.....................................................................................................................................................................................
הכל אודות הקטשופ - דווקא כן בריא - הדיאטנית ליאורה חוברה
.....................................................................................................................................................................................
אחד המאכלים האהובים ביותר על ילדים. לפעמים יש תחושה שיש קצת אוכל מתחת לקטשופ...

הורים רבים נוטים לחשוב שהקטשופ אינו מאכל בריא ומשמין. אז הרי בשורה משמחת לכל אוהבי הקטשופ. העגבניות מהן עשוי הקטשופ מכילות חומר המקרא ליקופן. זהו הפיגמנט הנותן לעגבניה את צבעה האדום. אבל חוץ מצבע עז מסתבר שהוא גם בעל תכונות אנטי סרטניות. מחקרים רבים הוכיחו כי הליקופן מפחית סיכוי לסרטן. מערכת החיסון שלנו יודעת לטפל בתאים סרטניים ואת רובם היא משמידה עוד בשלב התחלתי. מזונות כמו העגבניה מסייעים לה במלאכה זו. כלומר אם נצרוך עגבניות באופן קבוע בתפריט היומי נפחית את סיכוי התפתחות הסרטן בגוף.
יתרה מזאת, מסתבר כי דווקא תהליכי בישול איטיים מגדילים את כמות הליקופן. כלומר מוצרי עגבניות למיניהם מכילים כמות גדולה יותר של ליקופן בהשוואה לעגבניות עצמן. למשל קטשופ, רסק עגבניות, רוטב עגבניות לפיצה ורוטב בולונז. לכן לא רק שהקטשופ אינו מזיק הוא אפילו מועיל.
מומלץ לבחור קטשופ ללא חומרי שימור וצבעי מאכל. בעניין הקלוריות, כף קטשופ מכילה רק 15 קלוריות כך שגם ילדים בעלי עודף משקל יכולים בהחלט ליהנות ממנו. 
.....................................................................................................................................................................................

 הצילום מאתר
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה