פיש-אנד-צ'יפס אנגלי אפוי בתנור - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


שניצל דג אפוי - דיאטטי, בריא, פריך, נימוח וטעים-טעים
 BAKED  FISH  AND  CHIPS
סיפור-לונדון עם אסנת לפני גיוס.  טיולים + אנגליה
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לונדון.  אסנת ואני בטיול ערב גיוסה לצבא.


מסעדות, שווקים, מוזיאונים, חנויות, פאנק, תיאטראות והרבה עבודת רגליים .
אני מתכננת ואסנת מנווטת.  אני מממנת ואסנת משמשת לי עיניים לאותיות הקטנות שבמפה ומוליכה אותי במבוכי הרכבת התחתית.
אסנת התזזיתית עם רגעים של בכי ועצב אחרי פרידה מחבר ומיד התאוששות מהירה ורגעים של שטות בהם משכה אותי בשרוול, ברחוב, כשהיא מזילה ריר ומתעוותת כמי שלוקה בפיגור שכלי.  משוגעת אבל תמיד מצחיקה…


יום אחד הכרזתי על פרידה, שתאפשר לכל אחת מאתנו לבקר באתרים ומסעדת, שאינם מעניינים את זולתה וקבענו להיפגש אחר הצהריים בבית קרובים שאירחו אותנו.
 כאן היה היפוך תפקידים מעניין.  אסנת, ביודעה את חוש ההתמצאות שלי ששואף לאפס, חששה שאלך לאיבוד, ואני, בשוויון נפש הרגעתי אותה ואספתי את כל הנחיות הדרך, הכתובות והטלפונים, שהכינה לי .
יצאתי לדרכי עליזה וטובת לבב.  הלכתי פעמים אין-ספור ימינה-שמאלה על פי דף ההנחיות של אסנת ונהניתי מכל רגע, כולל הפינאלה במסעדה הודית.
היפוך תפקידים?  הייתם צריכים לשמוע את אנחת הרווחה שליוותה את חיבוק החנק שקיבלתי מאסנת, כשפתחה את הדלת ונמצאה  לה האבדה.....
קטנת אמונה שכמותה…….


לונדון מתחברת לעינוגי ה"פיש & צ'יפס" ברחוב, אבל הפעם אביא כאן גירסה דיאטטית של שניצל דג.  דיאטטי, אבל מה-זה   ט ע י ם !



דג המרלוזה - בקלה חביב מתכוני הקציצות.   הוא עשיר בחלבון, מכיל גם אומגה 3 ו-6, אם כי לא הרבה. נחשב לדג שאין בו שומן רב, ולכן הוא בהחלט מומלץ לאכילה.

ערך תזונתי ל-100 גרם: 104 קלוריות, 18.5 גרם חלבון, 3.3 גרם שומן, 0.5 גרם חומצות שומן בלתי רוויות, 55 מ"ג כולסטרול. 

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   שניצל דג אפוי - דיאטטי, בריא, פריך, נימוח וטעים-טעים
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הדג :
       -   1 חבילת פילה מרלוזה ללא עור - פרוס ל-6 מנות
התיבול - לבחוש, למרוח את הדג ולהשהות לשעה, עד הפשרה :
       -   מיץ מלימון שלם
       -   1 כף שמן זית
       -   2 כפות מחוקות חרדל דיז’ון
       -   3 שיני שום קצוצות
       -   1 ביצה
       -   מלח
הציפוי היבש - מערבבים ומכסים את פיסות הדג לפני האפייה :
       -   1 כוס פירורי לחם פנקו (עדיף מלחם מקמח מלא)
       -   1/2 כוס שומשום (רצוי מלא)
       -   מעט פלפל גרוס
       -   1 כפית אורגנו יבש
       -   1 כפית תימין יבש
       -   1 כף פפריקה מתוקה
       -   1 ענף רוזמרין - לקצוץ דק את העלים
האפייה :
-   מחממים תנור לחום הכי גבוה
-   מניחים את הדגים בתבנית על נייר אפיה ומרססים בשמן
-   אופים בתנור עד השחמה – 15-20 דקות (לוודא באמצע שלא נשרף)
ההגשה :
לצד סלט ירוק, צ'יפס אפוי + קטשופ, לימון חתוך לרבעים
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה