דג סלמון אפוי ברוזמרין וחרדל דיז'ון - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



BAKED  SALMON  FISH  WITH 
ROSEMARY AND  MUSTARD
נימוח, מבושם בתיבול איטלקי, מהיר, בריא, ובעיקר טעים כל-כך....
סיפור-אסנת מזנקת על ביסים של מרים הרומנייה.  תמונת אסנת ככלה.  באר שבע +  70
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מרים שלנו מנוחתה עדן, מטפלת רומניה קשישה עם לב של זהב, מלא אהבה כמו סבתא מסורה.
זה אחד הזיכרונות ממרים - מצחיק עד דמעות אילולא היה כל כך עצוב….
יום אחד האכלתי את אסנתי התינוקת ולתדהמתי הקדימה את תנועת ידי, קירבה את ראשה אל הכפית בקפיצה וחטפה בזריזות את תכולתה אל פיה.  כך ביס אחרי ביס כאילו  לא אכלה יומיים....
למחרת היום נפתרה התעלומה.  ניגשתי לאסוף את אסנתי  ומצאתי את מרים מאכילה אותה בכפית, שמכוונת לכל הצדדים, מלבד לפיה של הקטנה... זו קפצה מכיסאה וחטפה כל ביס - פעם מימין ופעם משמאל, כמו שוער בשער……..

מרים היתה סוכרתית עם ראייה לקויה, אבל רק אז התברר לי עד כמה חמור מצב ראייתה (רק בתקופת החורף לטענתה).  אחרי אותו אירוע ועד שהראייה השתפרה, בעלה הפנסיונר, זליג הגיבן, עזר לשמור על הילדים.....

המתכון הבא מוקדש לך אסנתי, שהסלמון הוא אחת מאהבותיך הגדולות.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  סלמון אפוי ברוזמרין וחרדל - נפלא, נימוח, מהיר ובריא
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מצרכים :
   הסלמון :
      -   200 גרם למנה  (עם העור)

      -   תרסיס שמן זית
   התיבול :
      -   1 כפית מחוקה חרדל דיז'ון
      -   1 כפית עלים קצוצים מגבעול רוזמרין
      -   פלפל שחור גרוס
      -   מלח

אופן הכנה :
   הכנה מראש :
      -   אני נוהגת להקפיא סטייקים, בנפרד זה מזה, ולהפשיר קצרות במיקרוגל לפני

          התיבול והצריבה.  חשוב שלא יהיה קפוא כדי שגם הפנים ייעשה בצריבה
   התיבול והאפייה :
      -   מחממים טוסטר אובן / תנור ל-250 מעלות
      -   מרפדים תבנית בנייר אפייה מרוסס בשמן זית ומניחים את הסלמון כשהעור

          כלפי מטה
      -   מצפים את הדג בחומרי התיבול
      -   מרססים בשמן זית
      -   אופים 10 ד' בלבד עד שהסלמון מוכן
   טיגון במחבת פסים מרוססת בשמן :
      -   התיבול כנ"ל
      -   10 דקות טיגון במחבת פסים לוהטת, על צד העור
    הצעת הגשה :
      -   לצד סלט ירוק וצ'יפס אפוי


  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה