חלת שום בתיבול עשבי תיבול ושמן זית - לליווי מרקי חורף ומתאבנים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי





 היא גונבת את ההצגה מהמרק או הסלטים שמלווים אותה... איזה ניחוחות... איזה טעם...
   BAKED  GARLIC  CHALLAH  BREAD,  FOR WINTER  SOUPS  AND  APPETIZERS, WITH  HERBS  AND  OLIVE  OIL
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  ליצור סיפור על המפגש עם בית הכנסת בקלן גרמניה. מצולם


.....................................................................................................................................................................................

היא גונבת את ההצגה מהמרק או המתאבנים והסלטים שמלווים אותה... איזה ניחוחות... איזה טעם...

.............................................................................................................................................
חלת שום בתיבול עשבי תיבול ושמן זית - לליווי מרקי חורף ומתאבנים
.............................................................................................................................................
 
 
החלה וחומרי התיבול
 
 
הכנת המצרכים לתיבול - עשבי תיבול, שום ומלח
 
 
 
חיתוך החלה, תחיבת חומרי התיבול בין הפרוסות וטפטוף שמן זית
 
 
 
עיטוף החלה בניירות אפייה מקומטים שהורטבו ונסחטו
 

בתיאבון
.............................................................................................................................................

 
המתכון בהשראת ג'יימי אוליבר ובשינויים קלים שלי
 
מצרכים :

-   החלה :
     -   אפשר גם חלה מיום אתמול
-   מצרכים לתיבול :
     -   חופן של עשבי תיבול לפי בחירה - אורגנו, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה
     -   3-4 שיני שום  גדולות מעוכות
     -   מלח גס    
     -   טפטוף של שמן זית
                             
 
אופן ההכנה :
     -   לקצוץ גס את עשבי התיבול והשום ולהמליח
     -   לפרוס את החלה אך לא עד הסוף, כך שהיא תישאר מחוברת
         בבסיסה
             -   פריסה אחת שחוצה את החלה לאורכה
             -   לפרוס פרוסות עבות באותו אופן
     -   לתחוב את חומרי התיבול בין הפרוסות ולטפטף שמן זית
     -   לחמם את התנור ל-180 מעלות
     -   לקמט 2 ניירות אפייה, להרטיב, לסחוט, ליישר ולהניח בחפיפה
     -   לעטוף את החלה בנייר האפייה ולאפות משך 20 דקות
     -   ניתן להקפיא לפני האפיה ולהפשיר לאפיה מאוחרת יותר


ההגשה :
     -   להגיש חם לצד מרק חורפי או מגוון סלטים
     -   כל סועד תולש פיסות חלה ונהנה


 
.............................................................................................................................................
.  BAKED  GARLIC  CHALLAH  BREAD,  FOR WINTER  SOUPS  AND  APPETIZERS, WITH  HERBS  AND  OLIVE  OIL
 ............................................................................................................................................
Here’s another easy recipe from Jamie Oliver’s 30-minute meals
 
 
INGREDIENTS :    
     -   The challah :
           -   Can be also the challah from yesterday

    
 Ingredients
for seasoning :

           -   A handful of herbs of choice - oregano, thyme, rosemary,
               parsley
           -   3-4 large cloves of garlic
crushed
          
-   Coarse salt
           -   A drizzle of olive oil


   

 PREPARATIONS :
      -   Coarsely chop the herbs and garlic and add salt
        -   Slice a challah bread lengthwise, making sure you do not go all
          the way through the bottom crust! Now slice crosswise at 3 cm
          intervals - again, making sure you don’t go all the way through
     -   Tuck seasonings between the slices and drizzle olive oil
     -   Preheat the oven to 180
° C
     -   Crumple 2 sheets of baking paper, wet them, squeeze and put

         flat overlapped. 
         (the ‘water on the wrapping’ technique ensures the bread does
         not dry out)
 
    -   Wrap the challah with the baking paper and bake for 20 minutes
 
    -   You can freeze and thaw before baking later

SERVING :
     -   Serve warm with winter soups or salads
variety
     -   Each diner rips a piece of challah and enjoys
 
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה