ברוסקטה איטלקית עם סלט עגבניות וזיגוג בלסמי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי




ברוסקטה - מתאבן איטלקי ("אנטיפסטי" - antipasti - לפני הארוחה), שמוגש כפתיח לארוחה ומורכב מפרוסות לחם קלויות עמוסות במגוון תוספות
   ITALIAN  TOMATO  BRUSCHETTA  WITH  BALSAMIC  GLAZE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-סבתא מרים מניפה את טל.  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

בית חולים הדסה בירושלים.  לידה ראשונה.  יומיים של התכנסות בבועה של רגשות חדשים נפלאים, לא מוכרים.  שכחת הכל.  נשכח גם יום כיפור והמלחמה שפרצה יומיים אחרי הלידה.


פינוי בהול של בית החולים.  מצב חירום ומציאות שטופחת על פני באחת.  תחושה של אובדן שליטה, אובדן ביטחון וחוסר אונים.  אמי, סבתא מרים, חיכתה בבית.  איזו הקלה... 



נשענת על ניסיונה העשיר של אמי, ביקשתי שהיא תטפל בקטנה ואני רק איניק אותה. 

ניגשה למיטת התינוקת.  בעדינות רבה השחילה ידיה מתחת לכתפי הקטנה ואז... בתנועה מהירה הניפה אותה כשראשה נשמט לאחור כאילו נשברה המפרקת.....

 מאותו רגע התעשתי ולקחתי אחריות אימהית מלאה....  אמי רצה אחרי עם אוכל, בגלל אובדן התיאבון, ואני הינקתי וטפלתי בקטנה....
 
.....................................................................................................................................................................................
ברוסקטה איטלקית עם סלט עגבניות וזיגוג בלסמי
.....................................................................................................................................................................................


ברוסקטה - מתאבן איטלקי ("אנטיפסטי" - antipasti - לפני הארוחה), שמוגש כפתיח לארוחה ומורכב מפרוסות לחם קלויות עמוסות במגוון תוספות

זה מה שתצטרכו

 להכנת זיגוג יש לצמצם את החומץ הבלסמי בחצי





לפרוס חצי בגט לפרוסות אלכסוניות בעובי ס"מ לערך

 להבריש את פרוסות הבגט בשמן זית


לקלות את הפרוסות במחבת פסים מרוססת בשמן ומולהטת



 לערבב את כל רכיבי הסלט



לפזר סלט על כל ברוסקטה ולעטר בריחן ובלסמי מזוגג






ובתיאבון .....
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :

לזיגוג חומץ בלסמי :
   -   1/2 כוס חומץ בלסמי

לברוסקטה :
   -   1/2 בגט פרוס באלכסון לפרוסות בעובי 1 ס"מ (7-10 פרוס')
   -   3 כפות שמן זית

לסלט העגבניות :
   -   2 עגבניות גדלות חתוכות לקוביות קטנות, ללא הגרעינים(להוציא בזהירות עם

       האצבעות)
   -   2 שיני שום קצוצות דק / 1 כפית מחוקה של שום דורות קפוא
   -   8 עלי ריחן מגולגלים וגזורים דק במספריים לרצועות (חלק לשמור לעיטור

       המנה) / 4 קוביות שום דורות קפוא
   -   2 כף שמן זית
   -   מלח דק


.....................................................................................................................................................................................

אופן ההכנה :

לזיגוג חומץ בלסמי :
   -   להביא את החומץ לרתיחה במחבת קטנה, על אש בינונית
   -   להמשיך לבשל עוד 4-5 דקות עד לצמצום הרוטב לחצי
   -   לצקת לקערית ולהניח בצד.  הרוטב ימשיך להסמיך כאשר יורחק מהאש


לברוסקטה - להבריש בשמן זית ולקלות :
   שיטה א' :
   -   לרסס מחבת פסים בשמן ולהלהיט
   -   לקלות את הפרוסות כמה דקות מכל צד, עד שיווצרו פסי צריבה חומים
   שיטה ב' :
   -   לקלות במצנם
   שיטה ג' :
   -   לחמם את התנור ל-180 מעלות
   -   להבריש את פרוסות הבגט בשמן זית משני הצדדים
   -   להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 10 דקות.  להפוך ולאפות עוד 5

       דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב

לסלט :
   -   לערבב את כל המצרכים ולאחסן בקירור עד להגשה


להגשה :
   -   לפזר על כל פרוסה כף מלאה סלט ולעטר בטפטוף של בלסמי מזוגג וברצועות

       ריחן (או פטרוזיליה אם השתמשתם בקוביות ריחן קפואות)
.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN  TOMATO  BRUSCHETTA  WITH  BALSAMIC  GLAZE
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :
 
   
 
Balsamic vinegar glaze :
    - 1/2 cup balsamic vinegar

    Bruschetta :
    -   1/2 baguette sliced diagonally into slices 1 cm thick (7-10 slices)
    -   3 tablespoons olive oil
    Tomato Salad :
    -   2 large diced tomatoes, seedless (take out carefully with your

        fingers)
    -   2 garlic cloves finely chopped / 1 tsp of frozen garlic
    -   8 basil leaves rolled and finely cut with scissors to strips (part to

        keep for dish decoration) / 4 cubes of frozen basil
    -   2 tbsp olive oil
    -   Fine salt

 ..................................................................................................................................................................................... 
PREPARATIONS :
  
    Balsamic vinegar glaze :
    -   Bring the vinegar to a boil in a small pan, over medium heat
    -   Continue cooking for another 4-5 minutes until the sauce is
        reduced in half
    -   Pour into a bowl and set aside. The sauce will continue to thicken
        when removed from the fire
    Bruschetta - Brush with olive oil and toast :
    Method A :
    -   Spray a plancha with oil and heat it - roast the slices a few
        minutes on each side until browned
    Method B :
    -   Toast in a toaster
    Method C :
    -   Preheat the oven to 180 degrees C
    -   Brush baguette slices with olive oil on both sides
    -   Put the baguette slices in a baking pan lined with baking paper
        and bake for 10 minutes. Turn and bake for another 5 minutes,
        until golden brown
    For salad :
    -   Mix all the ingredients and store refrigerated until serving

    To serve :
    -   Spread on each slice a full tablespoon of salad and decorate with
        a drizzle of glazed balsamic and basil strips (or parsley if you use
        frozen basil cubes)
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה