פשטידת פיצה איטלקית דיאטטית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



פשטידה קלה, אוורירית, תפוחה וטעימה
LITE  CRUSTLESS  ITALIAN  PIZZA  PIE 
סיפור-תמונת התאומים אוהבי הפשטידות



.............................................................................................................................................


פשטידה קלה, אוורירית ותפוחה ש...קבלה אישור נלהב מהנכדים התאומים המקסימים שלי

הפשטידה היא אילתור שלי בהשראת הפיצה

.............................................................................................................................................
פשטידת פיצה איטלקית דיאטטית
.............................................................................................................................................

פשטידות וקישים מומלץ לאפות יום מראש.  טעמן ומרקמן משתבחים ביום המחרת.  ניתן להקפיאן בתבנית אלומיניום ולחמם בשעת הצורך לאורחים מפתיעים.
 
.............................................................................................................................................
מצרכים :
   לירקות :
      -   1 כף שמן זית      
      -   5 שיני שום פרוסות      
      -   4 עגבניות גדולות קצוצות דק וסחוטות/מסוננות     
      -   1 כפית גדושה סוכר חום
   תערובת יבשה :
      -   4 כפות גדושות קמח לבן     
      -   1 כפית גדושה אבקת אפייה     
      -   לתיבול   
             -    פלפל שחור גרוס                       
             -    1 כפית גדושה אורגנו יבש / טרי קצוץ                           
             -    1 כפית תימין יבש / טרי קצוץ                       
             -    1 כפית גדושה מאד של מלח דק
   תערובת נוזלית :
      -   3 ביצים גדולות מוקצפות היטב במזלג  
      -   2 יוגורט         
      -   0.5  כוס זיתים קצוצים (20 יח')   
      -   העגבניות  המוקפצות     
      -   3 כף שמן זית
   תחליף לבצק :
      -   פירורי לחם
   הציפוי :
      -   לבחירה - פרוסות סלמי צרפתי / סרוולט    
      -   1 כוס גבינה מגוררת - קשקבל / מוצרלה /

אופן ההכנה :
   הירקות :
      -   לטגן בשמן עד לריכוך העגבניות וספיגת הנוזלים ולקרר מעט 
   התערובת היבשה :
      -   לערבב הכל בקערית בעזרת מקצף יד
   התערובת הנוזלית :
      -   לערבב הכל בקערה גדולה 
   האפייה בתבנית קיש קטנה :
      -   לחמם תנור ל-200 מעלות
      -   לרסס תבנית בתרסיס שמן זית
      -   תחליף לבצק - לשפוך לתבנית מעט פירורי לחם, לסובב
          ולרפד את הקירות והתחתית בנדיבות
      -   לערבב את התערובת הנוזלית עם היבשה ולצקת לתבנית
      -   לאפות כ-40 דקות עד שמזהיב
      -   הציפוי - לפזר ולהכניס לתנור ל-3 דקות נוספות
   ההגשה :
      -   להוציא מהתנור ולהמתין 10-20 דקות לפני הפריסה
 
.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה