ברוסקטה איטלקית בהשראת ג'יימי אוליבר - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



אקדמה פשוטה וטעימה לארוחה איטלקית - לחם קלוי ועליו "גבעה" של סלט וגבינה מפוררת
ITALIAN  TOMATO  BRUSCHETTA  INSPIRED  BY  JAMIE  OLIVER   
סיפור-התאומים אוכלי דשא ועלים
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מה אגיד ומה אומר על הנכדים התאומים  ה-מ-ת-ו-ק-י-ם  שלי?
 אמא שלהם מעידה
שהם יעשו הכל,
ישקיעו את הנשמה,
ימיינו, ילקטו, ילחמו, יגנו, יזחלו בקוצים אם צריך,
ויאכלו בתאווה...
עלים יבשים ודשא....
זה כן.
אבל מלפפונים ועגבניות? מה פתאום. גג מבט מזלזל....
 אז למה בכלל טרחתי להכין ברוסקטה עשירה וצבעונית ?
לך תבין הגיון של תינוקות...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ברוסקטה איטלקית בהשראת ג'יימי אוליבר
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אקדמה פשוטה וטעימה לארוחה איטלקית - לחם קלוי ועליו "גבעה" של סלט וגבינה מפוררת

מצרכים (הכמויות לפי מספר הסועדים) : 

   לברוסקטות :   
        -   פרוסות עבות של לחם מקמח מלא / חלה / בגט פרוס באלכסון לפרוסות
            עבות
        -   שמן זית למריחה
   לסלט של ג'יימי אוליבר  :
        -   עגבניות שרי חצויות / קוביות עגבניות
        -   פלפל אדום טרי חתוך לקוביות קטנות
        -   טבעות זיתים / זיתים - שחורים או ירוקים
        -   שמן זית
        -   מיץ לימון
        -   שום כתוש
        -   אורגנו יבש / טרי
        -   שפע עלי ריחן שלמים או מגולגלים וגזורים דק במספריים
   לעיטור :
        -   גבינה מפוררת - פטה / בולגרית / רוקפור / מוצרלה        

אופן הכנה :

      לברוסקטה - להבריש בשמן זית ולקלות :
      שיטה א' :
       -   לרסס מחבת פסים בשמן ולהלהיט
        -   לקלות את הפרוסות כמה דקות מכל צד, עד שיווצרו פסי צריבה חומים
      שיטה ב' :
        -   לקלות במצנם
      שיטה ג' :
        -   לחמם את התנור ל-180 מעלות
        -   להבריש את פרוסות הבגט בשמן זית משני הצדדים
        -   להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 10 דקות.  להפוך ולאפות עוד
            5 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב

   הסלט של ג'יימי אוליבר :

        -   לבחוש היטב
   ההגשה :
        -   להערים בנדיבות סלט על הברוסקטות החמות, לעטר בגבינה
            ולהגיש כמנה ראשונה
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה