מתכון פשוט ונפלא שנשען על מתכון ישן של רות סירקיס
ITALIAN CHEESE LASAGNA
SEE TRANSLATION BELOW
סיפור - רות סירקיס בראשית הבישולים שלי ו"מהמטבח באהבה" כספר זיכרונות.
זוגיות + 70
.....................................................................................................................................................................................
"מהמטבח באהבה", ספרה של רות סירקיס, ליווה אותי צעד צעד ככלה צעירה, שכל ניסיונה הקולינרי התמצה בסלט וחביתה...
כיום, חלפו כמה עשרות שנים. הספר בלוי, מחוזק באהבה בסלוטייפ, דפיו צהובים, מוכתמים ומלאי הערות ותוספות שלי ומוצמדים אליהם אין סוף מתכונים שאספתי משך שנים.
שיטוט בין דפיו משול למסע זיכרונות קסום שמפגיש אותי עם חוויות, מקומות מדהימים, אנשים יקרים ו... עם עצמי....
גם הלזניה החלבית, שמובאת בהמשך, היא מבית היוצר של רות סירקיס, עם מעט שינויים שלי.
.....................................................................................................................................................................................
לזניה חלבית איטלקית
.....................................................................................................................................................................................
מצרכים :
הפסטה :
- 200 ג' אטריות רחבות פשוטות (חצי חבילה)- 2 כף שמן זית
תערובת גבינות וביצים :
- 2 ביצים
- 2 גביעי גבינת קוטג'
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה ו/או ריחן טרי קצוץ דק
רוטב העגבניות :
- 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
- ½ כוס מים
- 2 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית מלח דק
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה אורגנו יבש
גבינה צהובה :
- 2 כוסות / 200 ג' גבינה צהובה מגוררת (אפשר 9%)
רוטב בשאמל כציפוי עליון :
- 25 גרם חמאה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
- 1/6 כוס קמח
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
- 1/6 כוס קמח
- 1 כוס חלב
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כפית מלח דק
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1/2 כפית מלח דק
.....................................................................................................................................................................................
אופן ההכנה :
מגוון אפשרויות להכנה מראש :
- ניתן להכין יום מראש את מרכיבי הלזניה, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור
- ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן במקרר
ולאפות לפני ההגשה
- ניתן לאפות מראש, עם חימום לפני ההגשה
האטריות :
- לבשל לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב
- לערבב עם שמן זית, למניעת הידבקות
תערובת גבינות וביצים : - לבחוש את כל המצרכים
רוטב עגבניות :
- לבחוש את כל המצרכים
הגבינה הצהובה :
- לרסק גס בפומפייה
רוטב בשאמל כציפוי עליון :
- לרסק גס בפומפייה
רוטב בשאמל כציפוי עליון :
- להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה
- להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה
- להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק
- להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה,
- להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה
- להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק
- להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה,
ללא גושים
- להוסיף גבינה צהובה בבחישה
- לתקן טעמים
הרכבת הלזניה בשכבות בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ :
- לתקן טעמים
הרכבת הלזניה בשכבות בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ :
- מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב
העגבניות / 1 כוס גבינה מגוררת /
- ושוב - מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב
העגבניות / שכבה עליונה - רוטב בשאמל
האפייה :
- לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת
ומקבלת גוון זהוב-חום
ומקבלת גוון זהוב-חום
- להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מאתר
.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN CHEESE LASAGNA
ITALIAN CHEESE LASAGNA
.....................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :
The pasta :
- 200 g simple broad noodles (half a package)
- 2 tbsp olive oil
Cheese and eggs mixture :
- 2 eggs
- 2 cups of cottage cheese
- 1 tablespoon chopped parsley and/or finely chopped fresh basil
Tomato Sauce :
- 2 small packets of tomato paste
- ½ cup water
- 2 large garlic cloves, crushed / 1 teaspoon minced garlic, frozen
- 1 tsp fine salt
- 1/2 teaspoon ground black pepper
- 1 heaping teaspoon dried oregano
The pasta :
- 200 g simple broad noodles (half a package)
- 2 tbsp olive oil
Cheese and eggs mixture :
- 2 eggs
- 2 cups of cottage cheese
- 1 tablespoon chopped parsley and/or finely chopped fresh basil
Tomato Sauce :
- 2 small packets of tomato paste
- ½ cup water
- 2 large garlic cloves, crushed / 1 teaspoon minced garlic, frozen
- 1 tsp fine salt
- 1/2 teaspoon ground black pepper
- 1 heaping teaspoon dried oregano
Yellow cheese :
- 2 cups / 200 g grated cheese (possible 9%)
Béchamel sauce topping :
- 25 g butter
- 1/2 teaspoon grated nutmeg or ground
- 1/6 cup flour
- 1 cup milk
- 1 cup grated cheese (possible 9%)
- 1/2 teaspoon fine salt
- 2 cups / 200 g grated cheese (possible 9%)
Béchamel sauce topping :
- 25 g butter
- 1/2 teaspoon grated nutmeg or ground
- 1/6 cup flour
- 1 cup milk
- 1 cup grated cheese (possible 9%)
- 1/2 teaspoon fine salt
.....................................................................................................................................................................................
PREPARATION :
A variety of options to prepare in advance :
- You can prepare a day in advance, the lasagna components, put
A variety of options to prepare in advance :
- You can prepare a day in advance, the lasagna components, put
them in separate dishes, and store refrigerated
- The dish can be prepared uncooked, few hours before the meal,
- The dish can be prepared uncooked, few hours before the meal,
stored in the refrigerator and baked before serving
- You can pre-bake and heat before serving
- You can freeze - bake until the cheese melts, freeze and heat. The
- You can pre-bake and heat before serving
- You can freeze - bake until the cheese melts, freeze and heat. The
cheese remains soft
The noodles :
- Cook to the level of al-dente, filter, rinse in cold water and
- Cook to the level of al-dente, filter, rinse in cold water and
filter again
- Mix with olive oil to prevent sticking
Cheese and eggs mixture :
- Stir all the ingredients
Ttomato sauce :
- Stir all the ingredients
The Yellow Cheese :
- Grate coarsely
- Mix with olive oil to prevent sticking
Cheese and eggs mixture :
- Stir all the ingredients
Ttomato sauce :
- Stir all the ingredients
The Yellow Cheese :
- Grate coarsely
Béchamel sauce topping :
- Melt butter in a pot over low flame
- Add nutmeg and cook for a minute
- Add flour and mix well, until absorbed
- Remove from heat, add milk gradually, mix and cook
- Melt butter in a pot over low flame
- Add nutmeg and cook for a minute
- Add flour and mix well, until absorbed
- Remove from heat, add milk gradually, mix and cook
until thickening without lumps
- Add yellow cheese, stirring
- Fix flavors
- Add yellow cheese, stirring
- Fix flavors
Build lasagna in layers in a greased baking pan 20X25 cm :
- Half of noodles
- Half of the cheese and egg mixture
- Half of tomato sauce
- 1 cup grated cheese
- Half of noodles
- Half of the cheese and egg mixture
- Half of tomato sauce
- Top layer - béchamel sauce
- Half of noodles
- Half of the cheese and egg mixture
- Half of tomato sauce
- 1 cup grated cheese
- Half of noodles
- Half of the cheese and egg mixture
- Half of tomato sauce
- Top layer - béchamel sauce
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה