לזניה חלבית איטלקית - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



מתכון פשוט ונפלא שנשען על מתכון ישן של רות סירקיס
   ITALIAN  CHEESE  LASAGNA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - רות סירקיס בראשית הבישולים שלי ו"מהמטבח באהבה" כספר זיכרונות. 
זוגיות + 70


.....................................................................................................................................................................................

"מהמטבח באהבה", ספרה של רות סירקיס, ליווה אותי צעד צעד ככלה צעירה, שכל ניסיונה הקולינרי התמצה בסלט וחביתה...

כיום, חלפו כמה עשרות שנים.  הספר בלוי, מחוזק באהבה בסלוטייפ, דפיו צהובים, מוכתמים ומלאי הערות ותוספות שלי ומוצמדים אליהם אין סוף מתכונים שאספתי משך שנים.

שיטוט בין דפיו משול למסע זיכרונות קסום שמפגיש אותי עם חוויות, מקומות מדהימים, אנשים יקרים ו... עם עצמי....


גם הלזניה החלבית, שמובאת בהמשך, היא מבית היוצר של רות סירקיס, עם מעט שינויים שלי.
.....................................................................................................................................................................................
לזניה חלבית איטלקית
.....................................................................................................................................................................................

 מצרכים :

הפסטה :
   -   200 ג' אטריות רחבות פשוטות (חצי חבילה)
   -   2 כף שמן זית

תערובת גבינות וביצים :
   -    2 ביצים
   -    2 גביעי גבינת קוטג'
   -    1 כף פטרוזיליה קצוצה ו/או ריחן טרי קצוץ דק

רוטב העגבניות :
   -    2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
   -    ½ כוס מים

   -    2 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום כתוש
   -    1 כפית מלח דק
   -    1/2 כפית פלפל שחור גרוס

   -    1 כפית  גדושה אורגנו יבש

גבינה צהובה :
   -    2 כוסות / 200 ג' גבינה צהובה מגוררת (אפשר 9%)

רוטב בשאמל כציפוי עליון :
   -   25 גרם חמאה
   -   1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר או טחון
   -   1/6 כוס קמח
   -   1 כוס חלב
   -   1 כוס גבינה צהובה מגוררת
   -   1/2 כפית מלח דק

 .....................................................................................................................................................................................

 
אופן ההכנה :

מגוון אפשרויות להכנה מראש : 
   -    ניתן להכין יום מראש את מרכיבי הלזניה, בכלים נפרדים, ולאחסן בקירור
   -    ניתן להרכיב את המנה בתבנית שעות מספר לפני הארוחה, לאחסן 
במקרר
        ולאפות לפני ההגשה
   -    ניתן לאפות מראש, עם חימום לפני ההגשה

האטריות :

   -   לבשל לדרגת אל-דנטה, לסנן, לשטוף במים קרים ולסנן שוב
   -   לערבב עם שמן זית, למניעת הידבקות
 
תערובת גבינות וביצים :   -   לבחוש את כל המצרכים
רוטב עגבניות :
   -   לבחוש את כל המצרכים
הגבינה הצהובה :
   -   לרסק גס בפומפייה
רוטב בשאמל כציפוי עליון :
   -   להמיס חמאה בסיר על להבה נמוכה
   -   להוסיף אגוז מוסקט ולבשל דקה
   -   להוסיף קמח ולערבב היטב, עד לספיגה וקבלת מעין בצק
   -   להסיר מהאש, להוסיף חלב בהדרגה, לערבב ולבשל עד הסמכה,
       ללא גושים      
   -   להוסיף גבינה צהובה בבחישה
   -   לתקן טעמים
הרכבת הלזניה בשכבות בתבנית אפיה משומנת 20X25 ס"מ :
   -    מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב
       העגבניות / 1 כוס גבינה מגוררת / 
   -   ושוב - מחצית מהאטריות / מחצית מתערובת הגבינה והביצים / מחצית מרוטב
       העגבניות / שכבה עליונה - רוטב בשאמל
האפייה :
   -   לאפות 30-40 דקות ב-180 מעלות, עד ששכבת הבשאמל העליונה מבעבעת
       ומקבלת גוון זהוב-חום
   -   להמתין 10 דקות לפחות, לחתוך למנות מרובעות ולהגיש חם 


.....................................................................................................................................................................................
 הצילום מאתר
.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN  CHEESE  LASAGNA

.....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS :

The pasta :
    -   200 g simple broad noodles (half a package)
    -   2 tbsp olive oil

Cheese and eggs mixture :
    -   2 eggs
    -   2 cups of cottage cheese
    -   1 tablespoon chopped parsley and/or finely chopped fresh basil

Tomato Sauce :
    -   2 small packets of tomato paste
    -   ½ cup water
    -   2 large garlic cloves, crushed / 1 teaspoon minced garlic, frozen
    -   1 tsp fine salt
    -   1/2 teaspoon ground black pepper
    -   1 heaping teaspoon dried oregano
Yellow cheese :
    -   2 cups / 200 g grated cheese (possible 9%)

Béchamel sauce topping :
    -   25 g butter
    -   1/2 teaspoon grated nutmeg or ground
    -   1/6 cup flour
    -   1 cup milk
    -   1 cup grated cheese (possible 9%)
    -   1/2 teaspoon fine salt
 




.....................................................................................................................................................................................
PREPARATION :

A variety of options to prepare in advance :
   -   You can prepare a day in advance, the lasagna 
components, put
       them in separate dishes, and store refrigerated
   -   The dish can be prepared uncooked, few hours before the 
meal,
       stored in the refrigerator and baked before serving
   -   You can pre-bake and heat before serving
   -   You can freeze - bake until the cheese melts, freeze and 
heat. The
       cheese remains soft
The noodles :
   -   Cook to the level of al-dente, filter, rinse in cold water and
       filter again
   -   Mix with olive oil to prevent sticking
Cheese and eggs mixture :
   -   Stir all the ingredients
Ttomato sauce :
   -   Stir all the ingredients
The Yellow Cheese :
   -   Grate coarsely
Béchamel sauce topping :
   -   Melt butter in a pot over low flame
   -   Add nutmeg and cook for a minute
   -   Add flour and mix well, until absorbed
   -   Remove from heat, add milk gradually, mix and cook
       until thickening without lumps
   -   Add yellow cheese, stirring
   -   Fix flavors
Build lasagna in layers in a greased baking pan 20X25 cm :
   -   Half of noodles
   -   Half of the cheese and egg mixture
   -   Half of tomato sauce
   -   1 cup grated cheese
   -   Half of noodles
   -   Half of the cheese and egg mixture
   -   Half of tomato sauce
   -   Top layer - béchamel sauce

Baking :
   -   Bake for 30-40 minutes at 180 ° C until the upper béchamel 
layer
       is bubbling and golden brown
   -   Wait at least 10 minutes, cut into square doses and serve hot





.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה