פסטה אביבית ססגונית טעימה עתירת ירקות
ITALIAN PASTA PRIMAVERA
סיפור-הילדים גדלים על השיש וביקור הגננת. טל + חגי + אסנת + נועה + תמר +באר שבע
.....................................................................................................................................................................................
משפחה זללנית ואמא עמלנית, סביב מרבית שעות היממה, שצריכה גם לתת מענה של תעסוקה ומשחק לעדת הקטנטנים, שמתגודדים סביבה כל הזמן.
יתברך שמו נתן תושייה ושיש, קטן ככל שיהיה. כל ילד יושב על השיש עם קערה וכף בין רגליו ואמא קוצצת במיומנות מיני מזונות ומחלקת אותם בין הקערות של העוזרים הקטנים, שבוחשים בסקרנות וטועמים מידי פעם.
גננת חדשה שבאה לביקור בית, מצאה את שני ילדי הגדולים מבלים לידי על השיש בחדוות יצירה....
פרצה בצחוק.... "עכשיו אני מבינה".... סיפרה שבניסיון להקנות לילדים הרגלים בימי הגן הראשונים ביקשה מהם לסדר את פינת הבובות בתום הפעילות. שאלה את בתי אם גם אמא שלה מניחה אותה בכיור וזו השיבה בתמימות - "לא…….לא בכיור……..על השיש"……
פרצה בצחוק.... "עכשיו אני מבינה".... סיפרה שבניסיון להקנות לילדים הרגלים בימי הגן הראשונים ביקשה מהם לסדר את פינת הבובות בתום הפעילות. שאלה את בתי אם גם אמא שלה מניחה אותה בכיור וזו השיבה בתמימות - "לא…….לא בכיור……..על השיש"……
אז לך תקנה הרגלים עם אמא כזאת ….."
לימים למדנו כולנו את ערך החוויה המאולצת, שיצרה הזדמנות ללמידה אין סופית, סקרנות, פתיחות, יצירתיות ואהבה עזה לבישול אצל חמשת ילדי.
לימים למדנו כולנו את ערך החוויה המאולצת, שיצרה הזדמנות ללמידה אין סופית, סקרנות, פתיחות, יצירתיות ואהבה עזה לבישול אצל חמשת ילדי.
היום אני ממשיכה את המסורת עם נכדי, ששמחים לשבת על השיש כשאני מבשלת…….. אולי יגדל פה דור חדש של שיפים חובבים....
.....................................................................................................................................................................................
פסטה פרימוורה איטלקית
.....................................................................................................................................................................................
"פרימוורה" - אביב באיטלקית. מנת הפסטה הזאת נקראת כך בשל הססגוניות המרהיבה שמעניקים לה מגוון הירקות.
אין מתכון אחד ויחיד - פשוט מכניסים לפסטה כל מה שצבעוני, טרי ואביבי
מצרכים ל-4-6 מנות :
- ירקות - 1 ברוקולי/כרובית קטנה
- 1 חפיסת פטריות שמפיניון או יער
- 7 שיני שום פרוסות
- לבחירה - 2 פלפלים ירוקים חריפים
- פלפל אדום מתוק
- 1 קישוא
- 3 עגבניות גדולות או עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 קופסא מסוננת של זיתים שחורים/קלמטה מגולענים
- תבלינים - 1 כפית מחוקה מכל תבלין - פפריקה, תימין ואורגנו
- פלפל שחור טחון טרי
- 4 קוביות ריחן קפוא של דורות
- מלח דק
- פסטה - 500 גרם ספגטי/נודלס/פנה מקמח לבן או מלא לדיאבטיים
- להגשה - גבינת פרמזן מגוררת
- 20 עלי בזיליקום מגולגלים וגזורים לרצועות דקות, או שלמים
- צנוברים קלויים במחבת טפלון
- ירקות - 1 ברוקולי/כרובית קטנה
- 1 חפיסת פטריות שמפיניון או יער
- 7 שיני שום פרוסות
- לבחירה - 2 פלפלים ירוקים חריפים
- פלפל אדום מתוק
- 1 קישוא
- 3 עגבניות גדולות או עגבניות שרי
- 2 כפות שמן זית
- 1 קופסא מסוננת של זיתים שחורים/קלמטה מגולענים
- תבלינים - 1 כפית מחוקה מכל תבלין - פפריקה, תימין ואורגנו
- פלפל שחור טחון טרי
- 4 קוביות ריחן קפוא של דורות
- מלח דק
- פסטה - 500 גרם ספגטי/נודלס/פנה מקמח לבן או מלא לדיאבטיים
- להגשה - גבינת פרמזן מגוררת
- 20 עלי בזיליקום מגולגלים וגזורים לרצועות דקות, או שלמים
- צנוברים קלויים במחבת טפלון
אופן הכנה :
- הכרובית / ברוקולי
- להשרות לשעה במים עם מלח וחומץ, לסנן ולשטוף
- קיצוץ הירקות - לרצועות או לריבועים
- הקפצת הירקות בקדרה לדרגת אל-דנטה :
- להלהיט כף שמן בקדרה ולטגן את הפטריות מעט בנפרד, ללא מלח כדי שלא
- הכרובית / ברוקולי
- להשרות לשעה במים עם מלח וחומץ, לסנן ולשטוף
- קיצוץ הירקות - לרצועות או לריבועים
- הקפצת הירקות בקדרה לדרגת אל-דנטה :
- להלהיט כף שמן בקדרה ולטגן את הפטריות מעט בנפרד, ללא מלח כדי שלא
יפרישו נוזלים ולהניח בצד
- להלהיט עוד כף שמן בקדרה ולטגן בו בזריזות שום, מבלי לחרוך
- להוסיף את שאר הירקות בסדר הכתוב
- להוסיף זיתים ותבלינים
- להלהיט עוד כף שמן בקדרה ולטגן בו בזריזות שום, מבלי לחרוך
- להוסיף את שאר הירקות בסדר הכתוב
- להוסיף זיתים ותבלינים
- הפסטה :
- מבשלים אל-דנטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מוסיפים לקדרת הירקות
- מבשלים אל-דנטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מוסיפים לקדרת הירקות
ובוחשים
- אני חוטאת למסורת האיטלקית - מכינה את הפסטה מראש, מסננת, מתבלת
בשמן זית, בוחשת ומניחה בצד. כשהירקות מוכנים
- אני חוטאת למסורת האיטלקית - מכינה את הפסטה מראש, מסננת, מתבלת
בשמן זית, בוחשת ומניחה בצד. כשהירקות מוכנים
אני מחממת את הפסטה במיקרוגל ומוסיפה אותה לירקות, בוחשת
מעט ומגישה.... יסלחו לי האיטלקים....
- להגשה - לעטר בפרמזן, עלי ריחן וצנוברים קלויים
- להגשה - לעטר בפרמזן, עלי ריחן וצנוברים קלויים
.....................................................................................................................................................................................
הצילום מאתר
.....................................................................................................................................................................................
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה