פסטה מלאה איטלקית בעגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 ממש לימי קורונה - זול, בריא ובעיקר טעים-טעים,,,,
WHOLE  WHEAT  ITALIAN  PASTA  WITH  TOMATOES,  KALAMATA  OLIVES AND  HERBS
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-סרט הטיול בטוסקנה
..................................................................................................................................................................................

סרט וידאו שמקפל בתוכו זיכרונות קסומים מטיול חוויתי בטוסקנה עם בתי הבכורה והנכדים התאומים בני החמש....

 .....................................................................................................................................................................................
פסטה מלאה איטלקית בעגבניות, זיתי קלמטה ועשבי תיבול 
.....................................................................................................................................................................................

ממש לימי קורונה - זול, בריא ובעיקר טעים-טעים,,,,

מצרכים : 
   לפסטה :
        -   250 גרם (חצי שקית) פסטה פרפלה (פרפר)
        -   2.5 ליטר מים רותחים
        -   2 כפיות מלח גס
        -   1 כף שמן זית        
   קערת מצרכים מוכנים מראש לרוטב :
        -   8 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גדולות 
        -   1 כוס זיתי קלמטה מגולענים ופרוסים / קצוצים גס בסכין
        -   3 כפות חומץ יין אדום
   לרוטב :
        -   לטיגון :
                -   1/3 כוס שמן זית
                -   1 בצל קצוץ 
                -   1 כפית מלח דק
                -   1 כפית סוכר חום
                -   7 שיני שום גדולות פרוסות
        -   קערת המצרכים שהוכנו מראש לרוטב
   לעיטור - עשבי תיבול קצוצים (כולם או חלקם) :
        -   ריחן / אורגנו / תימין
        
אופן ההכנה :
   הכנת הפסטה :
        -   להרתיח מים, להוסיף מלח ולבשל את הפסטה משך 12 דקות
         -   לסנן, לצקת כף שמן זית ולערבב

   הכנת קערת המצרכים לרוטב :
        -   לקצוץ ולערבב הכל בקערה
   הכנת הרוטב :
        -   לחמם שמן בקדרה, להוסיף בצל, מלח וסוכר ולטגן מעט עד שקיפות
        -   להוסיף שום ולבחוש קצרות, רק עד הפצת ניחוח השום..  להיזהר מחריכה
        -   להוסיף את המצרכים שהוכנו מראש לרוטב ולבשל כמה דקות עד לריכוך קל של העגבניות
   סיום המנה :
        -   להוסיף את הפסטה לרוטב לחימום קצר ולתיקון טעמים
        -   לעטר ולערבב עם עשבי תיבול קצוצים


.....................................................................................................................................................................................
WITH  TOMATOES,  KALAMATA  OLIVES AND  HERBS .....................................................................................................................................................................................

INGREDIENTS :


    For pasta :
         - 250 grams (half a bag) of farfalle (butterfly) pasta
         - 2.5 liters of boiling water
         - 2 teaspoons coarse salt
         - 1 tablespoon olive oil
    Bowl with ingredients for sauce :
         - 8 large tomatoes cut into large cubes
         - 1 cup of pitted kalamata olives, sliced / roughly chopped with a knife
         - 3 tablespoons red wine vinegar


For the sauce :
         - fry :
                 - 1/3 cup olive oil
                 - 1 chopped onion
                 - 1 teaspoon of fine salt
                 - 1 teaspoon brown sugar
                 - 7 large garlic cloves sliced
         - The bowl with pre-made ingredients for sauce
    For decoration - chopped herbs (all or some) :
         - Basil / oregano / thyme


PREPARATIONS :

   The pasta :
         - Boil water, add salt and cook the pasta for 12 minutes
          - Strain, pour a tablespoon of olive oil and mix
    Make ahead a bowl with vegetables for the sauce :
         - Chop and mix all ingredients in a bowl
    Make the sauce :
         - Heat oil in the casserole, add onion, salt and sugar and fry slightly until translucent
         - Add garlic and stir briefly, just until the aroma of garlic is spread. Be careful of scorching
         - Add the pre-made vegetable mixture to the casserole and cook for a few minutes until the tomatoes are slightly softened
    End of preparation :
         - Add the pasta to the sauce, heat a little and fix flavors
         - Decorate and mix with chopped herbs

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה