באבא גנוש - מתאבן חציל קלוי על האש בטחינה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


כל כך טעים עד שיהלי, נכדי המתוק בן השנה, הפתיע אותנו כש "טרף" כמעט את הכל...
 BABA  GHANOUSH - FIRE  ROASTED  EGGPLANT  AND  TAHINI  
SEE TRANSLATION  BELOW
סיפור - תקופת הצנע עם קומקום קקאו שמן דגים תלושי מזון ומשקי עזר. ציפי-ילדות +  70
.....................................................................................................................................................................................

חצילים ותקופת צנע נאמרים בנשימה אחת.
תקופה של חסר כללי בארץ  ומצרכי מזון שהוקצבו למשפחות באמצעות תלושי מזון.  תפקידי בכוח היה לרוץ מדי יום לצרכנייה עם התלושים.


 הוקמו מפעלי הזנה בבתי הספר, לרווחתם של ילדים ממשפחות מצוקה.  התלמידים גויסו לתורנויות לעזרה בחדר האוכל הבית-ספרי ואולי שם נבטה אהבתי הגדולה לבישול ולמטבח...
כל יום הגיע, יש מאין, קומקום  ע-נ-ק  מלא שוקו מהביל.  היתה זו יוזמה של עירית חיפה לשמירת תזונה מאוזנת של לילדי העיר.   אנחנו סלדנו מהמשקה הדוחה ולכן הותר לנו לצאת להפסקת עשר  רק אחרי שנאלצנו לגמוע ספל ממנו....


זכור לי עוד ריטואל נוסף.  כל יום, בשעת בין ערביים קבועה, נפערו תריסי הבתים וכל הילדים "נקראו לדגל", לשתות שמן דגים  בעל טעם נורא, שהיה נדבך מרכזי בתזונה הלוקה בחסר.  כמובן שכל הילדים נפוצו לכל עבר בניסיון לבטל את רוע הגזרה…...
נשמע נורא?  ממש לא.  דווקא יש לי זיכרונות נעימים בתוך אותה מצוקה.  העירוניים שבינינו טיפחו משקי עזר בכל חלקת אדמה פנויה ליד הבית.  לנו היה לול תרנגולות וגן עצי פרי שהכיל רימון, שזיף אדום, שזיף לבן וגפן משתרגת מסביב.
כמה אהבתי להיגרר אחרי אבי ולעזור לו בטיפוח ערוגות הירק בין העצים.  גידלנו בהן צנוניות, בצל ירוק, שום, עשבי תיבול ועוד ועוד.


טוב, אז הנה מתכון ים-תיכוני ש"נטרף" בראש-השנה על ידי יהלי, נכדי המתוק-מתוק בן השנה....



.....................................................................................................................................................................................
באבא גנוש - חציל קלוי על האש בתוספת טחינה ועשבי תיבול
.....................................................................................................................................................................................
          

חציל על האש, פטרוזיליה, שום, מיץ לימון, שמן זית, טחינה,מלח, מים קרים




מצרכים :
       -   2 יחידות חצילים על האש 
       -   חופן פטרוזיליה קצוצה גס בסכין/בבלנדר
       -   2 שיני שום גדולות קצוצות דק
       -   מיץ מלימון שלם
       -   3 כף שמן זית
       -   מלח דק

       -   1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
       -   מים קרים (מלבינים את הטחינה)

אופן ההכנה :
 
      -   כדי שהחציל לא ישחיר יש לטפל בו אך ורק בכלי עץ ופלסטיק
       -   לסנן את החצילים במסננת פלסטיק ולקצוץ אותם גס בסכין עץ 
       -   להוסיף את שאר הרכיבים למעט המים ולערבב בכף עץ 
       -   להוסיף מים קרים ולערבב בכף עץ עד לקבלת הסמיכות הרצויה
           
.....................................................................................................................................................................................
הצילומים מהאתרים

.....................................................................................................................................................................................
 BABA  GHANOUSH - FIRE  ROASTED  EGGPLANT  AND  TAHINI 
.................................................................................................................................................................................
INGREDIENTS :

     -   2 grilled eggplants on the gas fire
 

     -   A handful of coarsely chopped parsley with a knife / blender
     -   2 large garlic cloves finely chopped
     -   A whole lemon juice
     -   3 tbsp of olive oil
     -   Fine salt
     -   1/2 cup of raw tahini made of whole grain sesame seeds
     -   Icy water (bleaching the tahini)
  
PREPARATIONS :

     -   To keep the eggplants white they should be treated with wooden
         and plastic tools
      Filter the eggplant in a plastic colander and chop them coarsely
         with a wooden knife
     -   Add the remaining ingredients except the water and mix with a
         wooden spoon
     -   Drizzle ice water and mix with a wooden spoon until you get the
         desired thickness
....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה