חצילים וגרגירי חומוס בתיבול אריסה - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 תבשיל נפלא שיכול לשמש כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לכל ארוחה
EGGPLANT & CHICKPEAS  IN  ARISA  SEASONING
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי

.....................................................................................................................................................................................

תבשיל נפלא שיכול לשמש כמנה עיקרית צמחונית או כתוספת לכל ארוחה

 .....................................................................................................................................................................................
חצילים וגרגירי חומוס בתיבול אריסה  
....................................................................................................................................................................................






מצרכים : 

   החצילים :
   -   2 חצילים בינוניים מבריקים, מוצקים וקלי משקל
   -   2 כפות מלח גס
   -   תרסיס שמן

   לבישול :
   -   3 כפות שמן קנולה
   -   1 בצל גדול קצוץ גס
   -   6 שיני שום גדולות פרוסות
   -   1 כפית מלח דק
   -   תבלינים   -   1 כפית (כמון + קימל טחון + גרגירי כוסברה טחונים)
                     -   1 כף מלאה פפריקה מתוקה
                     -   1 כף מלאה סוכר חום
   -   קופסת עגבניות חתוכות לקוביות (485 גרם נטו)
   -   קופסת גרגירי חומוס משומרים (340 גרם נטו)
   -   1 כף מלאה מחית לימון כבוש / או 2 כף מיץ לימון
   -   1 כפית מלאה אריסה
   -   1 כוס מים
   להגשה :
   -   1 צרור כוסברה קצוצה
 .
אופן ההכנה :

   הטיפול בחצילים :

   -   לקטום את קצה החצילים ולקלף אותם בפסי אורך מופרדים (כמו זברה).  הקילוף עוזר 
       לקוביות החציל לשמור על צורתן, בעוד שאם לא נקלף, הדבר ישפיע לרעה על המרקם
   -   לחתוך את החצילים לקוביות בגודל 3 ס"מ ולהניח במסננת
   -   לפזר 2 כפות מלח גס, לערבב ולהניח לשעה להגיר נוזלים לתוך קערה
   -   לשטוף, לסנן ולייבש בעזרת נייר סופג
   אפיית החצילים :
   -   לחמם תנור ל-250 מעלות צלסיוס
   -   להניח את קוביות החצילים, בשכבה אחידה, בתבנית אפייה מצופה בנייר אפייה מרוסס בשמן
   -   לרסס את החצילים בשמן, לאפות משך 15 דקות עד השחמה.  במידת הצורך ניתן לאפות זמן 
       נוסף בגריל   
   הבישול בקדרה נון-סטיק :
   -   לטגן בצל בשמן ומלח משך 4 דקות
   -   להוסיף שום ותבלינים לעוד 30 שניות טיגון
   -   להוסיף עגבניות, חומוס, אריסה, לימון כבוש / או מיץ לימון ומים
   -   להביא לרתיחה ולבשל ללא כיסוי משך 10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם
   -   להוסיף את החצילים, להביא לרתיחה, לשפר טעמים ולכבות את האש
   -   להוסיף כוסברה קצוצה, לערבב ולהגיש
   להגשה לצד :
   -   קוסקוס או ג'ריש


........................................................................................................................................................................................................
חלק מהצילומים מהאתרים
....................................................................................................................................................................................
.EGGPLANT & CHICKPEAS  IN  ARISA  SEASONING
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS :

    Eggplants :
    -   2  medium eggplants, shiny, solid and lightweight 
    -   2 tablespoons coarse salt
    -   Oil spray
    For cooking :
    -   3 tablespoons canola oil
    -   1 large onion, coarsely chopped
    -   6 large garlic cloves, slices
    -   1 teaspoon of fine salt
    -   Spices  -   1 tsp (cumin + ground caraway + ground coriander)
                     -   1 spoonful of sweet paprika
                     -   1 spoonful of brown sugar
    -   Diced tomato box (net 485 grams)
    -   Box of canned chickpeas (340g net)
    -   1 spoonful of pickled lemon puree / or 2 tablespoon lemon juice
    -   1 teaspoon full of Arisa
    -   1 cup of water
    For serving :
    -  1 chopped coriander bunch

PREPARATIONS :

    Eggplants  preparation :
    -   Snip off  the eggplant edge and peel it with separated lengths strips (like a 
        zebra). The peeling helps the eggplant cubes to retain their shape, while if you 
        don't peel, it will adversely affect the texture.
    -   DIce the eggplants into 3 cm cubes and place in a colander
    -   Add 2 tablespoons of coarse salt, mix and leave for 1 hour to drain liquid into a 
        bowl
    -   Rinse, filter and dry well
    Baking eggplants :
    -   Preheat oven to 250 C degrees
    -   Place the eggplant cubes, in a single layer, in a baking dish coated with oil-
        sprayed baking paper
    -   Spray eggplant with oil, bake for 15 minutes until browned. If necessary, grill
        for a while longer
    Cooking in a non-stick pot :
    -   Fry onion in oil and salt for 4 minutes
    -   Add garlic and spices for an additional 30 seconds
    -   Add tomatoes, chickpeas, arisa, pickled lemon / or lemon juice and water
    -   Bring to a boil and cook uncovered for 10 minutes, stirring occasionally
    -   Add the eggplant, bring to a boil, fix flavors and remove from fire
    -   Add chopped coriander, mix and serve
    To be served with :
    Couscous or Jerish

.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה