מתאבן חציל קלוי על האש - 2 גירסאות בתיבול עגבניות ועשבי תיבול - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי

  
חצילים מחזירים אותי תמיד לזיכרונות ילדות מתקופת הצנע, אשר בניגוד למצופה, מותירים  חיוך של געגועים ולא  תחושת חסך
FIRE  ROASTED  EGGPLANT  WITH  TOMATOES & HERBS - 2  VERSIONS
SEE  TRANSLATION  BELOW
 סיפור-ילדות בכרמל עם פריחות ומשחקי טבע עם הילדים + איתן. ציפי-ילדות + 70.  מצולם
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

חצילים מחזירים אותי תמיד לזיכרונות ילדות מתקופת הצנע, אשר בניגוד למצופה, מותירים  חיוך של געגועים ולא  תחושת חסך.

גדלתי בחיפה, ברחוב דורות שבמרומי רמות רמז, כשמעבר לרחוב התנשאו הרי הכרמל במלוא פריחתם והדרם.  

לימים "התגלגתי" לחיות בקבוץ דורות ורק כעבור כמה שנים פגשתי איש חכם, שחשף בפני את הקשר שבין "דורות" ל"דורות", דבר שהייתי עיוורת לו עד אותו רגע.  אכן אין צירופי מקרים...


 

 משחקי מחבואים בתוך החורש וחזרה הביתה עם זרועות עמוסות כלניות ורקפות, כשעוד לא הוכרז על צמחים מוגנים.  מקומות מחבוא סודיים של צבעונים ונרקיסים בנקיקי סלע.  יללות מצמררות של תנים שהבריחו אותנו, הילדים, הביתה בשעות השקיעה. 

ילדות של טבע, מרחבים ותחושת חופש.
זוכרת איך הפתעתי את חמשת ילדי, בטיולים המשפחתיים שלנו, בשפע המשחקים שאפשר למצוא בחיק הטבע - שרשראות ממחטי אורן, זר ענק מחרציות בסגנון הוואי, "שעון" מסתובב ממקור חסידה יבש, אצבעונים מבלוטי האלון ומשרוקיות וחלילים מעשב ירוק .
חלפו שנים ובאחד מביקורי באל-רום חוויתי דבר דומה עם נכדי איתן בהיותו בן שנתיים. 


 כמה שמחתי לגלות שהקסם לא פג  ותמיד נותר בנו הילד הקטן שמוחק את פערי הדורות.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מתאבן חציל קלוי על האש - 2 גירסאות בתיבול עגבניות ועשבי תיבול
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


סלט א' של בכורתי טל :

   מצרכים :
   -   1 חציל
   -   1 עגבנייה 
   -   1/2 פלפל ירוק חריף
   -   1 שן שום גדולה
   -   חופן של כוסברה
   -   1 כף מחוקה מחית לימון כבוש
   -   3 כפות שמן זית
   -   מיץ לימון בשפע
   -   מלח דק רק במידת הצורך
   אופן ההכנה :
   -   לקלות על אש הגז חציל, עגבנייה ופלפל חריף
   -   לסגור את העגבנייה והפלפל בכלי סגור ולקלוף אחרי קירור קל
   -   לפתוח את החציל, לקלוף, לסנן ולרסק - לא בכלי מתכת
   -   לקצוץ  גס בבלנדר עגבנייה סחוטה ממיצים, כוסברה, פלפל ושום
   -   להוסיף את הירקות הקצוצים לקערה עם החציל הקצוץ
   -   לתבל במיץ לימון, שמן זית ומלח דק
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

סלט ב' :
   להכניס לקערה ולערבב בכף עץ :
     2 חצילים על האש קצוצים גס בסכין עץ
   -   ירק קצוץ גס בסכין/בבלנדר
             -   2 עגבניות סחוטות גרעינים 
             -   1/4 צרור פטרוזיליה
             -   חופן עלי נענע ו/או 1/4 צרור כוסברה
             -   2 בצל ירוק קצוץ דק
   -   2 שיני שום גדולות קצוצות דק
   -   שפע מיץ מלימון
   -   3 כף שמן זית
   -   מלח דק
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FIRE  ROASTED  EGGPLANT  WITH  TOMATOES & HERBS - 2  VERSIONS
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SALAD  A:
    Ingredients :
   
-   1 eggplant
   
-   1 tomato
    -  
1/2 hot green pepper
   
-   1 large garlic clove
   
-   A handful of coriander
   
-   1 level tablespoon pickled lemon puree
   
-   3 tablespoons olive oil
   
-   Plenty of lemon juice
    -   Fine salt, only if necessary
    Preparation :
    -   Roast eggplant, tomato and hot pepper on the gas fire
    -   Put the tomato and pepper in a closed container and peel after a
        light cooling
    -   Open the eggplant, peel, filter and crush with a wooden tool only
    -   Cut roughly,in a blender, the juices drained tomato, coriander,
        pepper and garlic
    -   Add the chopped vegetables to the chopped eggplant
    -   Season with lemon juice, olive oil and fine salt
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SALAD  B' :

   Put in a bowl and mix with a wooden spoon :

           -   2 barbecued eggplants, Coarsely chopped with a

              wooden knife 
          -   Coarsely chopped vegetables with a knife / blender
                   -   2 tomatoes squeezed seeds
                   -   1/4 bunch of parsley
                   -   A handful of  mint leaves and / or 1/4 bunch

                       coriander
                   -   2 green onions, finely chopped
        -   2 large garlic cloves, finely chopped
        -   Plenty of lemon juice
        -   3 tbsp of olive oil
        -   Fine salt

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה