סלט גזר מבושל מרוקאי פיקנטי בכוסברה ולימון כבוש - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 לאוהבי החריף - מתאבן או סלט מדהים מהמטבח המרוקאי !!!
   פרט לכך הגזר מופיע ברשימות המזונות החשובים ביותר

SPICY  MOROCCAN  COOKED  CARROTS  SALAD 
SEASONED  WITH  CILANTRO  AND  HARISA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור - תמונת תום נכדי בשדות הגזר בקיבוץ.  מצולם.  70
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

תום נכדי בשדות הגזר בקיבוץ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   לאוהבי החריף - מתאבן או סלט מדהים מהמטבח המרוקאי !!!
   פרט לכך הגזר מופיע ברשימות המזונות החשובים ביותר







ועכשיו למתכון עצמו  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
סלט גזר מבושל מרוקאי פיקנטי בכוסברה ולימון כבוש
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים לליטר סלט :
     -   6 גזרים גדולים קלופים
     -   לתיבול :
            -   1 כף לא מלאה רסק לימון כבוש        
            -   1 כפית מחוקה אריסה
            -   2 שיני שום קצוצות
            -   1 כפית פפריקה מתוקה
            -   1 כפית מחוקה כורכום
            -   2 כף שמן קנולה
            -   מיץ מלימון שלם

            -   3 כפות כוסברה קצוצה דק (מעט לעיטור)
     -   מלח דק במידת הצורך
 

אופן הכנה :
     -   לאדות את הגזרים במיקרוגל משך 11 דקות בכלי מכוסה
     -   לצנן מיד במי קרח
     -   לסנן ולפרוס דק
     -   להוסיף לגזרים את התיבול

     -   לבחוש ולהוסיף מלח דק רק במידת הצורך

 הקפאה :
     -   הקפאה - אני נוהגת להכין מראש כמות גדולה שבחלקה מוכנסת להקפאה


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 SPICY  MOROCCAN  COOKED  CARROTS  SALAD 
SEASONED  WITH  CILANTRO  AND  HARISA
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


INGREDIENTS  PER  1  LITER  SALAD :

     -   7 large carrots, peeled
     -   Seasoning:
             -   1 level spoon of pickled lemon paste
             -   1 level teaspoon of harissa
             -   2 cloves garlic, chopped
             -   1 tsp of sweet paprika
             -   1 level teaspoon of turmeric
             -   2 tbsp of canola oil           
             -   Whole lemon juice
             -   3 tbs of coriander finely chopped (very little for decoration)
      -   Fine salt if necessary
PREPARATIONS :
     -   Steam the carrots in the microwave for 11 minutes, covered
     -   Cool immediately in ice water
     -   Filter and slice thinly 
     -   Add the seasoning to the carrots
     -   Stir and add fine salt, only if necessary

FREEZING :
     -   Can be frozen



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה