צ'ירשי-טירשי-טורשי - סלט דלעת טריפוליטאי - והכל אודות הערכים התזונתיים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


מעדן פיקנטי נפלא, שמחזיר אותי לזיכרונות מתאבן הדלעת של אודט, המטפלת של נועה בתי
 TIRSHI – TRIPOLITAN  SPICY  PUMPKIN  SALAD  AND  ALL ABOUT  THE  NUTRITION  VALUES 
SEE  TRANSLATION  BELOE
סיפור-הערכים התזונתיים של הדלעת  נועה ואודט המטפלת + באר שבע
.....................................................................................................................................................................................

מעדן פיקנטי נפלא, שמחזיר אותי לזיכרונות וטעמי מתאבן הדלעת שאכלתי אצל אודט, המטפלת התוניסאית של נועה.
טעמו של הסלט משתבח כעבור כמה שעות במקרר והוא משמש כאקדמה לארוחה, או לליווי קוסקוס או  סנדוויץ' טונה.
.............................................................................................................................................

צ'ירשי-טירשי-טורשי - סלט דלעת טריפוליטאי - והכל אודות הערכים התזונתיים
.............................................................................................................................................

   
מצרכים :   
   במיקרוגל :     
       -    750 גרם קוביות דלעת קטנות קלופות
   
לרוטב בחוש בקערה :
       -   מיץ מ-1.5 לימון 
       -   1 כפית גדושה מחית לימון כבוש
       -   3 כפות שמן קנולה
       -   1 כפית מלאה פלפלצ'ומה / אריסה
       -   1/2 כפית כמון
       -   1/2 כפית כרוויה (קימל טחון)
       -   1 כפית מחוקה שום כתוש
       -   מלח (מעט בגלל הלימון הכבוש והאריסה)

אופן ההכנה :
       -   הדלעת :
             -   לאדות את הדלעת במיקרוגל בכלי מכוסה, משך 15 דקות או עד לריכוך 
             -   לסנן היטב
             -   למעוך היטב למרקם אחיד, במזלג או במועך פירה
       -   הרוטב :
             -   לערבב את כל הרכיבים בקערה
       -   סיום ההכנה :  
             -   לערבב את הרוטב בדלעת
             -   לתקן טעמים בעזרת מחית לימון כבוש, מיץ לימון ומלח, במידת הצורך

ההגשה :
         -   כאקדמה לארוחה, לצד קוסקוס או סנדוויץ טונה

הקפאה :     
         -   אני נוהגת להכין מראש כמות גדולה שבחלקה מוכנסת להקפאה

.............................................................................................................................................
הכל אודות היתרונות הבריאותיים של הדלעת המבושלת
 ............................................................................................................................................
הדלעת הינה ירק ממשפחת הדלועיים כמו המלפפון והקישוא.
צבעה הצהוב-כתום מסגיר את הכמויות הגבוהות של בטא קרוטן, קרטנואידים ולוטאין שיש בירק. שלושת המרכיבים הללו הם נוגדי חימצון רבי עצמה.
-   הדלעת שומרת על תקינות מערכת העיכול ולכן מאוד מומלץ לאכול אותה במצבים
    של קרוהן, קוליטיס, גסטריטיס
-   היא שומרת על תקינות מצב העיניים
-   מחזקת את המערכת החיסונית
-   מומלצת לנשים בהריון
-   מפחיתה בעיות לב וכולסטרול
-   מסייעת בהרזיה - למרות שהמדד הגליקמי שלה גבוה (75 במנה של 80 גרם)
גרעיני הדלעת משמשים כתרופה

גרעיני הדלעת מכילים מינרלים וערכים תזונתיים גבוהים. 100 גרם דלעת מכילים 30 אחוז חלבון ובעיקר חומצה אמינית חיונית בשם ליזין, כ–50 אחוז חומצות שומן רב בלתי רוויות וכמות גבוהה של אבץ, ברזל, וויטמינים מקבוצה B.
אכילת גרעינים לבנים מומלצת במצבי אנמיה, אסתמה, לילדים, לנשים מניקות ובהיריון, וכן הם טובים לחיזוק הזיכרון.
תכולת האבץ הגבוהה מחזקת את המערכת החיסונית, את השיער והציפורניים ומומלצת לטיפול בתולעים.

ריבוי חומצות השומן הרב בלתי רוויות עוזר לאיזון מערכת ההורמונלית, וטוב לסובלים מבעיות לב וכולסטרול.

-   תולעים במעיים: לכתוש גרעיני דלעת, לערבב עם דבש ולאכול 3 כפות ביום.
    רמות האבץ הגבוהות הורגות את התולעים
-   אבנים ודלקת בכיס המרה: למעוך כפית גדושה של גרעיני דלעת, לערבב בתה
    בולדו או תה משן הארי ולשתות 3 כוסות ביום
-   חיזוק שרירי שלפוחית השתן: לאכול 3 כפיות גדושות, או יותר, של גרעיני דלעת
    ביום. לגרעיני הדלעת ערך גבוה של 541 ק"ק ל–100 גרם.
-   פרוסטטה מוגדלת: לאכול 6–3 כפות גרעיני דלעת ביום.  גרעיני הדלעת מכילים
    כמות גבוהה יחסית של אבץ, המסייע למנוע את הגידול של בלוטת הערמונית
-   חיזוק מערכת החיסון: לאכול 6–3 כפות גרעיני דלעת ביום. האבץ מחזק את

    בלוטת התימוס ומסייע לה לייצר לימפוציטים
-   חיזוק השיער והציפורניים: לאכול 6–3 כפות גרעיני דלעת ביום 

.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
TIRSHI – TRIPOLITAN  SPICY  PUMPKIN  SALAD 
.............................................................................................................................................





















INGREDIENTS : 
Pumpkin :
        - 750g of pumpkin, peeled and cut into small cubes
    For the sauce mix :
- Juice of 1/5 lemon
- 1 heaping teaspoon of pickled lemon puree
        - 3 tablespoons canola oil
        - 1 teaspoon full of sweet paprika    
- 1/2 teaspoon cumin
        - 1/2 teaspoon ground caraway
        - 1 level teaspoon crushed garlic
       
- 1 teaspoon full of harissa
        - 2 tablespoons (100 grams) tomato paste
        - 1 cup of water - Fine salt

PREPARATION :

- The pumkin :
              Microwave in a covered dish, for 15 minutes, or until softened
- Filter well
- Crush into a uniform texture, with a fork or potatoes masher
    - Make the sauce :
              - Mix all the ingredients in a bowl
    - To finish preparation :
              - Mix the sauce with the pumpkin
              - Fix flavors with pickled lemon puree, lemon juice and salt, if needed


SERVING :
          -   As an appetizer at dinner, with couscous or tuna sandwich

FREEZING :

          -   I usually prepare a large amount in advance, some of which I freeze
  
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה