פשטידה מרוקאית אפויה - מעקודה - מחאמר - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



הכי טעימה כמנה ראשונה לצד מטבוחה חריפה אש ....
MOROCCAN  MAAKOUDA
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-המפגש עם עמק הטודרה במרוקו.  טיולים + מרוקו


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

איך אתם רואים בדמיונכם נאת מדבר ?  אי ירוק  של דקלים, עם מקור מים, שנובע באמצע חולות מדבר המשתרעים  מאופק לאופק.  נכון ?  אז זהו שלא.....
עמק הטודרה במרוקו הוא נאת מדבר מדהימה ביופייה.  "נחש"  ירוק מתפתל לאורך ערוץ של מאות קילומטרים.

 
במקומות בהם הערוץ צר, הכביש מטפס במעלה האטלס ומתחת פרוסים כפרים קטנים עם בתי בוץ אדומים-חומים דבוקים לקירות הערוץ.  במעט המקום שנותר מקיימים חקלאות מגוונת, על טרסות צרות, כמעשה קסמים.




במקומות אחרים מתרחב הערוץ.  הכביש יורד לתחתיתו ונושק לנאת המדבר, כשכפות הדקלים מתחככות באוטובוס.

שם, על רקע צלילי שירו של שלמה בר על כפר טודרה, חוויתי, אני, הפולנייה, תחושת דה-ז'ה-וו  עוצמתית של שיבה הביתה.  תחושה חזקה של "השאירו לידי את היקרים לי מכל ועצרו את העולם.  אני יורדת".....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
פשטידה מרוקאית - מעקודה - מחאמר
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


מעקודה ניתן להכין ולשמור אפילו יומיים שלושה במקרר וטעמה אפילו משתבח למחרת היום.

מצרכים :
        -   1 כוס אפונה קפואה
        -   5 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
        -   3-4 גזרים קלופים
        -   1/2 צרור פטרוזיליה
        -   1/2 צרור כוסברה
        -   5 ביצים בלולות
        -   תבלינים   -   1/2 כפית פלפל שחור גרוס
                          -   1/2 כפית כורכום
                          -   1 כפית מחוקה מלח / אבקת מרק עוף
        -   1 כף מחוקה קמח + 1/2 כפית אבקת אפייה


 
הכנות :

 הכנות מראש :
-   לשטוף, לסנן ולייבש את האפונה הקפואה
-   לאדות את תפוחי האדמה 10 דקות במיקרוגל בכלי סגור, או לבשל במים,

    להכין פירה גושני ולקרר
-   לאדות את הגזרים 6-8 דקות במיקרוגל בכלי סגור ולחתוך לקוביות קטנות
-   לקצוץ גס את הפטרוזיליה והכוסברה 
הכנת המסה :
-   מוסיפים לפירה את הגזר
-   מוסיפים ביצים ותבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה ללא גושים 

-   מערבבים בנפרד קמח, אבקת אפייה, אפונה ועשבי תיבול ומוסיפים לנ"ל (מונע
    שקיעת הירק במאפה)
הטיגון והאפייה בסיר גבוה בקוטר 24, שניתן להכניס לתנור :
-   מחממים תנור ל-180 מעלות 
-   מחממים סיר ומוסיפים שמן בנדיבות, תוך מריחת הדפנות
-   כשהשמן ממש רותח, שופכים את המסה ומנמיכים את האש
-   מסובבים את הסיר בתנועה מעגלית על מנת לוודא שהעיסה משומנת היטב מכל

    הצדדים, מיישרים את החלק העליון ומטגנים ללא כיסוי 5-8 דקות
-   לאחר כ-5 דקות מכניסים לתנור חם ל-40 דקות לפחות, עד הזהבה או עד שקיסם

    שננעץ במרכז יוצא יבש.  במידת הצורך מכסים באמצע תהליך האפייה עם נייר
    כסף.
-   מוציאים מהתנור, מקררים כרבע שעה, מחלצים מסביב בסכין, מניחים צלחת

    גדולה על הסיר והופכים
ההגשה :
-   פורסים, מזלפים כמה טיפות לימון ומגישים חם או קר
-   נפלא כמנה ראשונה עם מטבוחה
-   יכול לשמש כתוספת לצד מנה בשרית
עוד מגוון מתכונים מהמטבח המרוקאי תמצאו כאן :

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילומים מהאתרים
 http://markivsodi.blogspot.co.il/2012/10/blog-post_11.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Makuda can be prepared and kept refrigerated for two or threedays and its taste even improves the next day.

        INGREDIENTS :
- 1 cup frozen peas - 5 large potatoes peeled and cut into small cubes - 3-4 large peeled carrots - 1/2 bunch parsley - 1/2 bunch coriander - 5 eggs - Spices - 1/2 teaspoon ground black pepper - 1/2 teaspoon turmeric - 1 level teaspoon fine salt / chicken soup powder - 1 level tablespoon flour + 1/2 teaspoon baking powder 
PREPARATIONS :
Preparations in advance : - Rinse, strain and dry the frozen peas - Steam the potatoes for 10 minutes in the microwave in a closed container, or cook in water - Make mashed potatoes with small lumps and refrigerate - Steam the carrots for 6-8 minutes in the microwave in a closed container and cut into small cubes - Coarsely chop parsley and cilantro Preparing a mixture for baking : - Add the carrots to the puree - Add eggs and spices and mix until a lump-free mass is obtained - Mix flour, baking powder, peas and herbs separately and add to the above (so they will not sink into the mixture) Frying and baking in a tall pot with a diameter of 24, which can be placed in the oven : - Preheat oven to 180 degrees Celsius - Heat a pot on the gas stove and add oil generously, while smearing the sides - When the oil is really boiling, pour the mixture and lower the heat - Rotate the pot in a circular motion to make sure the mixture is well greased on all sides, flatten the top and fry uncovered for 5-8 minutes - After about 5-8 minutes, place uncovered, in a hot oven, for at least 40 minutes, until golden or until a toothpick inserted in the center comes out dry. If necessary cover in the middle of the baking process with foil. - Remove from the oven, cool for about 15 minutes, separate with a knife, place a large plate on the pot and turn over. Serving : - Slice, drizzle a few drops of lemon and serve hot or cold - Wonderful as a first course with Matbucha - Can be used as an addition to a meat dish More variety of recipes from Moroccan cuisine can be found here : ..... אין כמו מרק העוף של אמא שלי ..... Yummy Bites from Israeli Cuisine: מרוקאי (healthy-gourmet- recipes.blogspot.com)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה