צ'ופ סואי עוף מוקפץ בירקות - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


תבשיל נפלא ומהיר הכנה מהמטבח הסיני-אמריקאי.  ירקות מוקפצים במיני בשרים מזוגגים ברוטב חום
CHICKEN  AND  VEGETABLES
  CHOP-SUEY 
סיפור - טראסות אורז בסין.  טיולים + סין
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

למעמיקים פנימה, אל תוך איזורי גידול האורז בסין,
מצפה נוף מרהיב עין.

כפרים קטנים פזורים בנוף הררי תלול, שלכאורה אינו מאפשר פיתוח חקלאות ובכל זאת כל פיסת קרקע מנוצלת.  רכסי הרים גבוהים משורטטים בחריצות, שלא תיאמן,  בעיקולי טראסות ירוקות של גידולי אורז.  נוף שהשאיר אותי פעורת פה.





























































           



  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
צ'ופ-סואי עוף מוקפץ בירקות - 8 מנות
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 אני לא ממש "אדוקה" בענייני אוכל סיני... אני נוהגת להכין הכל חתוך מראש, מקפיצה בסוף, קצת לפני הגעת האורחים ומחממת לקראת ההגשה

מצרכים :
     -   לעוף   -   2 חזה עוף גדול (1 ק"ג) חתוך לקוביות / רצועות
                   -   2 כף גדושה מאד של קורנפלור

     -   ירקות חתוכים לריבועים גדולים - כולם או חלקם :
                       -    7 שיני שום פרוסות
                       -    1 בצל גדול

                       -    1  פלפל ירוק
                       -    1 פלפל חריף פרוס דק / שאטה גרוס
                       -    3 גזרים פרוסים דק במעבד מזון
                       -    1/2 ראש כרובית בינונית מפורקת לפרחים קטנים
                       -    2 גבעול סלרי אמריקאי

                       -    1/4 ראש כרוב קטן
                       -    1 חבילת פטריות שמפיניון
     -   לרוטב     -    1/2 כוס סויה דלת מלח
                       -    4 כף שרי יבש
                       -    2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
                       -    2.5 כוס מים
                       -    2 כף גדושה קורנפלור
                       -    מלח - חשוב שהרוטב יהיה מעט מלוח מהרגיל
אופן ההכנה :
     -   לחתוך את חזה העוף ולהניח במסננת לחצי שעה בטמפרטורת החדר כדי
         להבטיח שיקבל מכת חום בווק עם אפקט צריבה
     -   לחתוך את הירקות ולהניח בצד
     -   לרוטב - לערבב הכל בקערית
     -   מערבבים חזה עוף עם קורנפלור בשקית פלסטיק ומעסים  היטב משך דקה

         או שתיים כדי לקבל ציפוי אחיד
     -   ההקפצה שתבטיח עוף רך ועסיסי :
             -   מלהיטים ווק בלי שמן משך 3-5 דקות (תלוי בעוצמת האש), כדי

                 שהשמן לא יישרף
             -   מוסיפים את השמן - כף אחת לכל נגלה ומלהיטים 5-10
             -   מוסיפים את העוף ב-4 נגלות (250 גרם כל אחת), מפזרים בזריזות

                 במחבת באחידות ולא נוגעים בעוף ב-30-40 השניות הראשונות. רק אז
                 אפשר לערבב ולהקפיץ עוד דקה להשחמה קלה ולהניח בצד
             -   אם העוף שרוף או מריח שרוף, אפשר להוסיף קצת מים ולגרד בכף
 עץ
             -   לסנן את חזה העוף ולהניח בצד תוך שמירת החום
     -   להחזיר את הווק הריק לאש, להוסיף כף שמן ואת הירקות לפי הסדר הרשום
         ולהקפיץ משך כ-3 דקות
     -   להחזיר את העוף לווק עם הירקות, להוסיף את הרוטב ולבחוש
 
    -   חשוב !! מבשלים את העוף עם הרוטב והירקות 20 שניות עד 1.5 דקה (תלוי
         בגודל הנתחים), אחרי שהם מגיעים לרתיחה, ולא יותר מכך
     -   אם חסרים נוזלים, מוסיפים את חצי כוס מים יחד עם מעט רוטב סויה

ההגשה   -    עם אורז או אטריות
              -   בעיטור בצל ירוק
             -    טפטוף של שמן שומשום
הקפאה :
     -   לא להאמין אבל התבשיל עמד בהצלחה במבחן ההקפאה והעוף עדיין רך

         ועסיסי
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה