קציצות אסייתיות בצימוקים וחמישה תבלינים - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


כדורוני בשר זעירים  נפלאים נימוחים בפה, ברוטב מתוק  וסמיך מועשר בצימוקים ואבקת חמשת התבלינים
    ASIAN  MEATBALLS  WITH  RAISINS  AND  FIVE  SPICES
 סיפור - אסנת ולידת אור


.....................................................................................................................................................................................

תינוק חדש הצטרף אתמול, במזל-טוב, למשפחה.  נכד תשיעי.  הכנה לקבוצת כדורגל.....




מתכוננת "לסגור את הבסטה" שלי  זמנית ו"להגר" לנתניה כדי לפנק את היולדת, בתי אסנת.

אסנתי חובבת ידועה של אוכל אסייתי, אז הנה אחד המתכונים המפנקים המתוכננים.


....................................................................................................................................................................................
 קציצות אסייתיות בצימוקים וחמישה תבלינים
....................................................................................................................................................................................
  
כדורוני בשר זעירים  נפלאים נימוחים בפה, ברוטב מתוק  וסמיך מועשר בצימוקים ואבקת חמשת התבלינים
         
תהליך הכנת הבשר






תהליך הכנת הרוטב











תהליך הכנת הקציצות





ובקיצור...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לקציצות :

     -   במעבד מזון  :
          -   1 בצל גדול
          -   1/2 צרור פטרוזיליה
          -   1 לחמנייה/2 פרוסות לחם שחור/חלה מורטבות ממש מעט וסחוטות

     -   1/2 ק' בשר בקר טחון
     -   1 ביצה גדולה
     -   1 כף שמן
קנולה         

     -   1/4 כוס מי סודה  (עוזר לריכוך הקציצות)
     -   1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
     -   1 כפית גדושה שום כתוש
     -     תבלינים   -   1 כפית טרגון יבש
                         -   1 כפית אבקת 5 התבלינים
                         -   פלפל שחור גרוס
     -     תערובת   -  2 כפות פירורי לחם 

                         -  1 כפית אבקת אפיה
     -     1 כפית מחוקה מלח דק

לרוטב :
     -   לטיגון   -   1 כף שמן קנולה
                    -   1 בצל קצוץ דק 

                    -   1 כפית מחוקה מלח דק
                    -   2 כפות מחוקות סוכר חום
                    -   4 שיני שום גדולות קצוצות
                    -   לבחירה - 5 גזרים פרוסים גס
     -   ½ כוס יין אדום יבש
     -   1 רסק עגבניות קטן
     -   2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
     -   1/4 כוס צימוקים
     -   2 כף מיץ לימון
     -   מים בכמות שתבטיח הרבה רוטב
     -   מלח דק
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אופן ההכנה
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     -   הכנה יום מראש : 
         -   לאחסן בקירור קופסא עם הבשר המתובל + קופסא עם רוטב לא מבושל
     -   הכנת תערובת הבשר :
         -   לקצוץ במעבד מזון כל פריט בנפרד - בצל, פטרוזיליה ולחם
         -   להניח בקערה, להוסיף את יתרת המצרכים, ללוש משך 5 דקות ולהניח
             לשעתיים / ללילה בקירור
     -   הכנת הרוטב :

         -   להזהיב בסיר רחב שמן, בצל ומלח
         -   להוסיף סוכר וליצור קרמל
         -   להוסיף את השום והגזר לטיגון קצרצר מבלי לשרוף את השום  
         -   להוסיף לסיר את שאר הרכיבים, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש 
     -   בישול הקציצות כעבור שעתיים או למחרת היום :
           -   להעמיס כף מלאה מתערובת הבשר ולגלגל לקציצות קטנות
         -   להוסיף אותן אחת-אחת לרוטב המתבשל
         -   להוסיף מים רותחים כמעט עד לכיסוי הקציצות, להביא לרתיחה
             עדינה ולהנמיך את האש
         -   לכסות, לבשל עוד 30-60 דקות ולנענע בסיבוב מדי פעם   
             כדי לכסות את הקציצות ברוטב
         -   לתקן טעמים כך שהרוטב יהיה מעט מתוק
     -   הגשה  :
         -   להגיש לצד קערת אורז
     -   הקפאה :
         -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה