קדרת רנדנג אינדונזי-מלזי - קארי בשר בקר וירקות בחלב קוקוס - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


  מנה נפלאה מהמטבח האינדונזי-מלזי
INDONESIAN-MALAYSIAN  RENDANG - CURRY  BEEF  STEW WITH  VEGETABLES
 & COCONUT  MILK
סיפור - איתן ואבן לב - אבן תודה....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 איתן נכדי בן השלש פרץ הביתה בהתרגשות... סבתא, תראי, הבאתי לך אבן לב....
יד זעירה נפתחה והגישה לי אבן זעירה דמוית לב...
מאז ועד היום האבן מונחת אחר כבוד בצלוחית קטנה על השיש במטבח.  קראתי לה "אבן תודה".  תזכורת לכך ששום דבר אינו מובן מאליו ויש תמיד להגיד "תודה על מה שיש"...
 איתן אהוב, גם אני מגישה לך כאן מנחת תודה צנועה - מתכון קדרת הרנדנג שמופיע ברשימת שלשת המאכלים הכי אהובים עליך.  נכון, לא בדיוק כמו התבשיל של אבא, אבל  ט-ע-י-ם ....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    רנדנג אינדונזי-מלזי - קארי בשר וירקות בחלב קוקוס  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הכנת תבשילי קדירה יום מראש :
   -   כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים  מתמזגים, וחימום
    חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות לארוחה


 
 
הקדרה המומלצת והטיפול בה :
     א.   קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק, עם מכסה שמותאם להכנסה לתנור
     ב.   קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה (קדירת חרס ללא ציפוי,   יש להשרות

      במים כשעה לפני השימוש)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מצרכים

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
למשחת קארי אדום :
          -   3 כף שמן קנולה
          -   1 בצל סגול
          -   5 שיני שום גדולות
          -   6 ס"מ שורש ג'ינג'ר

          -   גרידת לימון צהובה
          -   מעט מיץ לימון
          -   6 כף רוטב סויה
          -   תבלינים    -   2 כפיות גדושות אבקת קארי

                             -   2 כפיות גדושות פפריקה מתוקה
                             -   1 כפית זרעי כוסברה טחונים
                             -   1 כפית כמון

            -   1 כפית גדושה סוכר חום


להכנת הקדירה :
            -   1 ק"ג בשר (8), (5) או (4) חתוך לקוביות גדולות 

            -   4 כפות קמח
            -   2 כף שמן קנולה
            -   3 כף שמן קנולה
            -   3 גזרים בינוניים קלופים ופרוסים לפיסות ביס גדולות
            -   3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ופרוסים לפיסות ביס גדולות


            -   1 פחית חלב קוקוס
            -   מים רותחים כמעט עד לכיסוי הבשר (נוזלים רותחים ימנעו התקשות
                הבשר)
            -   2-3 כפות רוטב סויה
            -   2 כפיות סוכר חום
            -   להסמכה   -   תערובת של מעט מים + כף גדושה  קורנפלור

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אופן ההכנה

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  
למשחת הקארי :
            -   לטחון את כל הרכיבים למחית בבלנדר

לבישול הקדירה :
            -   לסנן את הבשר, לייבש היטב ולקמח.  הקמח מסמיך את הרוטב ותורם
                לצבעו
            -   "לנעול" את הבשר בקדירה עם 2 כפות שמן, להשחים ולהניח בצד
            -   להוסיף 3 כפות שמן לקדירה ו"לפתוח" את משחת הקארי לרנדנג
            -   להוסיף גזרים ותפוחי אדמה להקפצה של 3 דקות
            -   להוסיף את שאר המצרכים, למעט הקורנפלור, להביא לרתיחה ולהקטין
                את האש

            -   מכאן ואילך לא לבחוש, רק לנענע מדי פעם בתנועה סיבובית
            -   לבשל 3-4 שעות, עם כיסוי, בתנור ב-150-160 מעלות, על סף
                רתיחה וללא בעבוע (הבשר מתרכך יותר באפייה מאשר בבישול ממושך
                על הגז)                         

            -   סמיכות הרוטב :
                    -   אם סמיך מדי - להוסיף מדי פעם מים רותחים לקדרה
                    -   אם דליל - להוסיף תערובת של מים + קורנפלור
            -   בסוף הבישול לשפר טעמים עם מלח/סויה


הגשה ועיטור :
         -   הגשה - על גבי תלולית אורז ובצד סלסת מנגו פיקנטית
         -   לעיטור - 1/2 צרור כוסברה קצוצה
        
הקפאה :
         -   ניתן להקפיא

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הצילום מאתר
http://www.atasteofthai.com/thai-recipes/red-curry-beef-stew-recipe/
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה