קציצות איטלקיות ברוטב בולונז - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי


קציצות טעימות טובלות ברוטב עגבניות עשיר. 
מתכון שמושאל ברכיביו ובטעמו מרוטב הבולונז המוכר ולכן אהובות גם על ילדים
   ITALIAN  MEATBALLS  IN  BOLOGNESE  SAUCE
סיפור - חגי לא רוצה תאומים. זוגיות + 70
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הצצה קטנה לניצני החינוך המיני של בני, עם  סיפור חמוד על אבא שמחבק אמא בהריון מתקדם, והקטן מזנק ממרחק, נאבק להפריד בין ההורים,  וספק צועק, ספק צוחק
" ……די, תפסיקו.  לא רוצה תאומים!!!…."




אז היום הוא עצמו כבר אב לשלושה, אבל עדיין נותרה בו אהבת הילדות לקציצות.....  אז בבקשה.
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קציצות איטלקיות ברוטב בולונז
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מצרכים :

לטיגון :
   -   4 כף שמן זית
   -   4 בצלים קצוצים
   -   2 כפיות מחוקות מלח דק
   -   12 שיני שום פרוסות

לתערובת הבשר לקציצות :
   -   למעבד מזון   -   2 לחמניות או 4 פרוסות לחם
                          -   1 חבילה פטרוזיליה
   -   1 ק"ג בשר טחון
   -   2 ביצים גדולות
   -   2 כפות שמן קנולה
   -   6 כפות קטשופ
   -   מחצית מהבצל והשום המטוגנים
   -   תבלינים     -   1/2 כפית פלפל שחור גרוס
                       -   1/2 כפית אגוז מוסקט
                       -   2 כפיות אורגנו יבש
   -   1/2 כוס פירורי לחם+1 כפית מלאה אבקת אפייה

   -   2 כפית מלח
 לרוטב עגבניות :
   -   מחצית מהבצל והשום המטוגנים
   -   במעבד מזון ;
         -   2 ענפי סלרי אמריקאי
         -   2 גזרים
         -   4 עגבניות גדולות  או 1 קופסת עגבניות קצוצות
   -   תבלינים    -   2 כפיות אורגנו יבש
                      -   2 כפיות תימין יבש
                      -   2 כפות פפריקה מתוקה
                      -   1 כפית פלפל שחור גרוס
   -   3 כפיות מלח
   -   2 כפות סוכר חום
   -   1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
   -   1 כוס יין אדום יבש

לבישול הקציצות :
   -   מים כמעט עד לכיסוי הקציצות

לעיטור המנה :
   -   עלי ריחן שלמים או מגולגלים וגזורים דק במספריים
   -   גבינת פרמזן מגוררת


אופן הכנה :

הכנה יום מראש :
   -   אפשר לאחסן בקירור, בקופסאות נפרדות, את הבשר המתובל, הבצל

       המטוגן והרוטב והבישול ייעשה ביום הארוחה
הכנת הבצל והשום המטוגנים :
   -   להזהיב בצלים בשמן זית ומלח ולהוסיף את השום לטיגון קצר מבלי לחרוך (חצי

       עבור הקציצות וחצי לרוטב)
הכנת תערובת הבשר לקציצות :
   -   לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה ולחמניות (כל פריט בנפרד) ולהוסיף את
       שאר המצרכים.  ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים בקירור
הכנת רוטב עגבניות :
   -   לקצוץ גס את הגזר, הסלרי והעגבניות במעבד מזון
   -   להוסיף את שאר מצרכי הרוטב ולערבב 
בישול הקציצות :
   -   להוסיף לרוטב מים ולהביא לרתיחה
   -   להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל

   -   להוסיף מים כמעט עד לכיסוי הקציצות ולבשל משך 30 דקות עד שעה, על אש
       נמוכה, עם כיסוי
תוספות ועיטור למנה :
   -    להגיש עם שפע של עלי ריחן גזורים ולצד ספגטי, או 
פסטה פנה וקערית פרמזן
        מגוררת
   -    לטעמי, אפשר גם להגיש עם
פירה בחלב, פירה אפוי עם רוזמרין וגבינות, ניוקי

        או פולנטה
   -    ניתן לאכול חם או קר בכריכים
הקפאה :
   -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  התמונה מאתר
http://theitaliankitchenelp.com/ItalianKitchenMobile/SeniorLunchFoodSpecials.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה