קציצות איטלקיות ברוטב אדום וגבינה מוקרמת - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי



 נכון...  לא כל כך כשר אבל טעים-טעים אפילו ... בלי הגבינה
ITALIAN  MEATBALLS  IN  RED  SAUCE  AND  CREAMED  CHEESE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-לא סיפרתי.  מצולם
.....................................................................................................................................................................................

 נכון...  לא כל כך כשר אבל טעים-טעים אפילו ... בלי הגבינה
 .....................................................................................................................................................................................
קציצות איטלקיות ברוטב אדום וגבינה מוקרמת
.....................................................................................................................................................................................

 לאפות את הקציצות 20 דקות ב-190 מעללות



להכין את הרוטב








להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל משך 30-60 דקות





לצפות בגבינה , להקרים בתנור ללא כיסוי משך 10 דקות ולהגיש





בתיאבון....



מצרכים ל-32 קציצות :

לתערובת הבשר לקציצות :
   -   למעבד מזון :  
           -   2 בצלים  
           -   1 חבילה פטרוזיליה  
           -   לבחירה - חופן עלי ריחן טרי             

           -   2 לחמניות או 4 פרוסות לחם או 2 תפוחי אדמה סחוטים היטב לגירסה ללא גלוטן
   -   1 ק"ג בשר טחון
   -   2 ביצים גדולות
   -   2 כפות שמן קנולה
   -   1 כפית מלאה מחית שום קפוא
   -   תערובת תבלינים   -   1/2 כפית פלפל שחור גרוס
                                  -   1/2 כפית אגוז מוסקט

                                  -   2 כפיות אורגנו יבש

                                  -   1 כפית מחוקה תימין יבש
                                  -   2 כפיות מלח דק
                                  -   2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
                                       -   1/2 כוס פירורי לחם (לוותר בגירסה ללא גלוטן)

 לרוטב עגבניות מרינרה :



   -   לטיגון :

            -   2 כפות שמן קנולה
            -   1 בצל קצוץ

            -   1 כפית מחוקה מלח דק
            -   1 כף מחוקה סוכר חום
            -   12 שיני שום פרוסות
   -   4 עגבניות קצוצות במעבד מזון או קופסת שימורים קטנה
   -   1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות

   -   1 כוס יין אדום יבש
   -   תבלינים    -   2 כפיות אורגנו יבש
                      -   1 כפית תימין יבש
                      -   2 כפות פפריקה מתוקה
                      -   1 כפית פלפל שחור גרוס
                      -   3 כפיות מלח
                     -   1 כף מחוקה סוכר חום
לבישול הקציצות :
   -   מים כמעט עד לכיסוי הקציצות
לציפוי לפני הגשה :
   -   200 גרם תערובת של גבינות מגוררות - 1.5 כוס גבינת עמק + 1/2 כוס גבינת פרמזן
לעיטור המנה :
   -   עלי ריחן מגולגלים וגזורים דק במספריים

אופן הכנה :


הכנה יום מראש :

   -   אפשר לאחסן בקירור, בקופסאות נפרדות, את הבשר המתובל, הרוטב והגבינות המגוררות.  

       הבישול ייעשה ביום הארוחה
הכנת תערובת הבשר לקציצות יום מראש :
   -   לקצוץ במעבד מזון בצלים, פטרוזיליה, ריחן ולחמניות או תפוחי אדמה סחוטים (כל פריט 

       בנפרד) ולהוסיף את שאר המצרכים.  ללוש משך 5 דקות ולהניח לשעתיים  עד לילה בקירור

הכנת רוטב עגבניות יום מראש :

   -   להזהיב בצלים בשמן ומלח, לקרמל בסוכר ולהוסיף את השום לטיגון קצר מבלי לחרוך
   -   להוסיף את שאר מצרכי הרוטב, לערבב ולאחסן בקירור
הכנת הגבינה המגוררת :
   -   לטחון במעבד מזון ולאחסן בקירור
הכנת הקציצות ביום הארוחה :
   -   לחמם תנור ל190 מעלות
   -   להכין קציצות בגודל כדור פינג-פונג ולהניח בתבנית עם נייר אפייה מרוסס בשמן
   -   לרסס את הקציצות בתרסיס שמן ולאפות משך 20 דקות
   -   להוסיף לרוטב מים ולהביא לרתיחה
   -   להניח קציצות בתוך הרוטב המתבשל ולהוסיף מים כמעט עד לכיסוי הקציצות 
   -   לבשל משך 30 דקות עד שעה, על אש נמוכה, עם כיסוי
לפני ההגשה - ציפוי והקרמת הגבינה :
   -   לחמם תנור ל-200 מעלות
   -   לפזר גבינה על הקציצות החמות, לאפות את הקדרה ללא כיסוי משך 10 דקות ולהגיש מיד  

לעיטור המנה :

   -   עלי ריחן מגולגלים וגזורים דק במספריים

מנות נילוות : 
   -    להגיש לצד ספגטי, או פסטה פנה.  לטעמי, אפשר גם להגיש עם פירה בחלב,
        פירה אפוי עם רוזמרין וגבינות, ניוקי או פולנטה 
הקפאה :
   -   ניתן להקפיא ולחמם במיקרוגל

.....................................................................................................................................................................................
ITALIAN  MEATBALLS  IN  RED  SAUCE  AND  CREAMED  CHEESE
.....................................................................................................................................................................................


INGREDIENTS  FOR  32  MEATBALLS :

 For the meat mixture :
- With food processor :

- 2 onions
- 1 bunch of parsley
- A handful of fresh basil leaves

- 2 rolls or 4 slices of bread or 2 well-squeezed potatoes for a gluten-free version

- 1 kg minced meat
- 2 large eggs
- 2 tablespoons canola oil

- 1 teaspoon full of garlic puree - Seasoning mixture - 1/2 teaspoon of grated black pepper
- 1/2 teaspoon nutmeg
- 2 teaspoons dry oregano - 1 level teaspoon dry thyme - 2 tsp fine salt - 2 level teaspoons baking powder
            - 1/2 cup of breadcrumbs (give up a gluten-free version)
For marinara tomato sauce :brown sugar
    - For frying:
            - 2 tablespoons canola oil
            - 1 chopped onion             - 1 level teaspoon fine salt - 1 level tbsp brown sugar - 12 garlic cloves, sliced
- 4 chopped tomatoes in a food processor or a small can
    - 1 large packs of tomato puree
    - 1 cup of dry red wine
    - Spices - 2 teaspoons dried oregano
                       - 1 teaspoon dry thyme
                       - 2 tablespoons sweet paprika
                       - 1 teaspoon of ground black pepper
                       - 3 teaspoons fine salt
             - 1 level tbsp brown sugar
For cooking the meatballs :
    - Water almost to cover the meatballs
For coating before serving :
    - 200 g mix of grated cheese - 1.5 cup yellow cheese + 1/2 cup parmesan cheese
For the dish decoration : - Rolled basil leaves, finely cut with scissors
PREPARATIONS :
   
    Prepare a day in advance :
    - You can store, in separate boxes, the seasoned meat, sauce and grated cheese. Cooking will be done on the day of the meal
Preparing the meat mixture a day in advance :
    - With food processor chop onions, parsley, basil and buns (or squeezed potatoes) - each item separately - and add the rest of the ingredients.
Knead for 5 minutes and allow to cool for two hours to overnight Preparation of tomato sauce a day in advance;
    - Brown onions with oil and salt, caramelize with sugar and add the garlic for a short frying without scorching
    - Add the rest of the sauce ingredients, mix and refrigerate Grated cheese preparation : - Grind with a food processor and store refrigerated
Preparing the meatballs before dinner :
    - Preheat oven to 190 C degrees
- Prepare meatballs the size of a ping-pong ball and place in a bakng dish, on a parchment paper sprayed with oil
    - Spray the meatballs with oil and bake for 20 minutes - Add some water to the sauce and bring to a boil - Put meatballs in the sauce, add boiling water almost to cover them and bring to a boil - Cook covered, on low heat, for 30 minutes up to 1 hour
Before serving - topping and creaming the cheese :
    - Preheat oven to 200 C degrees - Sprinkle cheese over hot meatballs, bake uncovered for 10 minutes and serve

For the dish decoration :

    - Rolled basil leaves, thinly sliced with scissors
Accompanying dishes :

    - Serve alongside spaghetti, or pasta panna. In my opinion, you can also serve with mashed potatoes, baked mashed potatoes with rosemary and cheese, gnocchi or polenta Freezing :

    - You can freeze and heat in the microwave
.....................................................................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה