קדרת אוסו-בוקו איטלקי - ISRAELI FOOD - אוכל ישראלי





 אוי... כמה זה עושה חשק לטייל באיטליה ....
ITALIAN  OSSO-BUCO  CASSEROLE
SEE  TRANSLATION  BELOW
סיפור-תמונות ממילנו

.....................................................................................................................................................................................
אוסובוקו (מאיטלקית: Osso buco, עצם חלולה) הוא תבשיל איטלקי, מהעיר מילאנו באיטליה.




התבשיל עשוי בשר שוק עגל, שנחתכה לרוחבה, לפרוסות מעוגלות בעובי שבין 3 ל-6 ס"מ.

כיוון שמצרך זה לא תמיד זמין לי, אילתרתי מתכון דומה מבשר בקר והתוצאה קצרה הרבה שבחים בארוחת שישי האחרונה.

.............................................................................................................................................
קדרת אוסו-בוקו איטלקי
.............................................................................................................................................

טיפים לקדרות בשר :

-   הקדרה והטיפול בה - קדרה רחבה, רצוי מברזל יצוק עם מכסה שמותאם להכנסה
    לתנור, או קדירת חרס עבה וגדולה עם מכסה חרס ללא ציפוי.  יש להשרות אותה
    במים כשעה לפני השימוש
-   הכנה התבשיל יום מראש - כדאי להכין את הקדירות לפחות יום מראש. הטעמים

    מתמזגים, וחימום חוזר אפילו משביח את הטעם, מה גם שזה מקל על ההכנות
    לארוחה
 

מצרכים :
-   לבשר :
       -   2 ק"ג אוסובוקו / אני הסתפקתי בבשר בקר קפוא בפיסות של 2.5 ס"מ

           לפחות
           [נתחי בשר זולים יספיקו - כתף (4+5) / שריר הזרוע (8)]
       -   4 כפות גדושות קמח
       -   2 כף שמן זית
-   לבצל והשום :
       -   1 כף שמן זית
       -   1 בצל גדול קצוץ
       -   15 שיני שום בשרניות פרוסות גס
-   הירקות :
       -   3 גזרים גדולים פרוסים רחב
       -   3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
-   ציר נוזלי :
       -   1 כוס יין אדום יבש
       -   3 עגבניות חתוכות לקביות / 1 קופסת עגבניות חתוכות
       -   1 חפיסה גדולה של מחית עגבניות
       -   תיבול    -   פלפל שחור גרוס
                       -   1 כפית גדושה אורגנו יבש
                       -   1 כפית מחוקה תימין יבש / 3 ענפי תימין
                       -   2 עלי דפנה
                       -   3 ענפי רוזמרין
                       -   1 כף מלאה סוכר חום
-   מים רותחים מעט מעל לתבשיל
-   מלח
אופן ההכנה :

-   להכין מראש את הציר הנוזלי, הירקות הקצוצים והבשר החתוך

-   לסנן את הבשר, לייבש היטב ולקמח (הקמח מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו).
-   "לנעול" / להשחים את הבשר, ב-2 מיקבצים, משך כמה דקות בקדרה מולהטת

    עם שמן ולהניח בצד
-   להזהיב בקדרה  שמן זית, בצל, גזר וסלרי
-   להוסיף את השום לטיגון של כמה שניות ולהימנע מחריכה
-   להוסיף לקדרה יין, "לגרד" את התחתית ולצמצם לחצי
-   להחזיר לקדרה את הבשר והציר הנוזלי ולבחוש
-   להוסיף מים רותחים  מעט מעל לגובה התבשיל ולהביא לרתיחה עדינה (הוספת

    נוזלים רותחים תמנע התקשות הבשר)
-   לבשל 3-4 שעות עם כיסוי בתנור שחומם ל-150-160 מעלות ובמהלך האפייה

    להוסיף נוזלים במידת הצורך
-   לתקן טעמים ולהגיש


לחימום חוזר למחרת היום :
-   עדיף לחמם בתנור או על להבה קטנה מבלי להגיע לרתיחה


תוספות  לצלי הקדרה, שסופגות היטב את הרוטב
-   מומלץ להגיש בקדרת הבישול מלווה בלחם כפרי חום, או בריזוטו מילנז.  לטעמי

    יתאימו גם אטריות רחבות לפטוצ'יני, אורז, פירה, ניוקי או פולנטה

הקפאה :
-   ניתן להקפיא
עוד תבשילי קדרה :

.............................................................................................................................................
.............................................................................................................................................
.  ITALIAN  OSSO-BUCO  CASSEROLE
 ............................................................................................................................................
INGREDIENTS :
 The beef :
     -   2 kg osso-buco / beef cut into pieces of at least 2.5 cm
         [cheap meats will be enough]
      4 heaping tbsp of flour
     -   2 tbsp of olive oil
-   Garlic and onions :  
     -   1 tbs olive oil  
     -   1 large onion, finely chopped
     -   15 sliced cloves of garlic

 Vegetables :
     -   3 large carrots, coarsely sliced
     -   3 stalks of celery cut into pieces of 5 cm
-   LIquids :
     -   1 cup of dry red wine
     -   1 ful tbsp of brown sugar
     -   3 tomatoes diced  / Preserved 
     -   1 large box of tomato puree
     -   Herbs  -   Ground black pepper
                     -   1 heaping teaspoon of dry oregano
                     -   3 Bay leaves
 
                     -   1 level teaspoon of dry thyme / 3 branches
                     -   3 rosemary branches
-   Boiling water to cover a bit above the dish
-   Fine salt
PREPARATIONS :
    -   Prepare in advance the liquids, chopped vegetables and cut meat
    -   Filter the beef, dry thoroughly and wrap with flour (Flour thickens
        the sauce and add color to the dish
    -   "Lock" / brown the meat, in 2 batches, for few minutes, in a

         hot pot with olive oil and set aside.  It is important to brown
         without moving the meat at first, so the meat will not lose fluids
        and will cook instead of being roasted 
     -   Brown oil, onions, carrots and celery in the pot
    -   Add garlic to the onions for a short frying and be cafeful not to
         burn it
    -   Add wine to the casserole, "scratch" the bottom and reduce in
        half
    -   Return the meat and the liquids to the casserole and stir
    -   Add boiling water slightly above the height of the dish and bring to

        a gentle boil (Cold fluids will harden the meat)
    -   Cook covered for 3-4 hours in the oven at 150-160 ° C (baked
         meat softens more than simmered on the gas stove)

    -   Add fluids if necessary
    -   Fix flavors and serve


 HEATING  THE  NEXT  DAY :


   -   It is best to heat in the oven at 150-160 degrees, or on a low gas
       flame without reaching the boil
   -   Simmer without bubbling 

  
  ADDITIONS  THAT  WILL  ABSORB  THE  SAUCE :
       It is recommended to serve in the cooking pot   
       accompanied by brown country bread, or risotto
       milanz.  In my opinion also Rice,  polenta, pasta
        fettuccine, Mashed potatoes, Gnocchi


FREEZING :
     -  It can be frozen
MORE  CASSEROLES :
     -   It's all here
.............................................................................................................................................

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה